Po mesiacoch čakania sa Liam Lawson dočkal „plného úväzku“ vo Formule 1. Tento muž, ktorého kariéru začala zlomenina Daniela Ricciarda, v nasledujúcich mesiacoch môže potvrdiť, že je hodný dlhoročnej kariéry vo Formule 1. Po jeho minuloročnom predstavení v AlphaTauri bol o služby novozélandského mladíka veľký záujem a Red Bull si musel dať dobrý pozor, aby oňho neprišiel.
Tlak na Liama nebude vôbec malý. Jednak “potvrdiť” výsledky ktoré už dosiahol a ideálne ešte zlepšovať v “krátkej dobe” a na druhej strane pod drobnohľadom všetkých Ricciardových fanúšikov.
Aj tak si myslím, že je omnoho lepšou voľbou ako Ricci, bezohľadu na to jak to dopadne.
Good luck, a dúfam že tu máme potencionálneho šampióna.
O co sa tu snazi Pavlik s Kubalom? Kazdy jeden clanok co sa tyka Red Bullu je prekruteny. Hladate svoje redaktorske dno chalani?
Lawson: Samozrejme, keby mi povedali, že so mnou nechcú pokračovať, zvolil by som si inú z možností. Zvysok clanku v pozitivnom duchu, chvali aj Marka aj Hornera. Ani nepovedal, ze tie moznosti boli v F1.
Pavlikov nadpis: Red Bull nebola moja jediná možnosť, odkázal Lawson
To je na tom ozaj stranka tak biedne ze treba taketo clickbaity?
Byl bych v klidu, stejne to k nicemu nejni, realitu to nezmeni, ale musim napsat ze je to opovrhovani, vysmech ctenaru, nevypada to dobre je to na policejni zasah.
Nadhodím inak takú myšlienku, ako je to šťastie “vrtkavé”. Lawson pred rokom a štvrť nebol absolútne v plánoch Red Bullu na povýšenie do F1. Veď aj preto podpísali De Vriesa a namiesto neho neskôr Ricciarda. Ricciho zranenie však spôsobilo Lawsonove senzačné účinkovanie. Dokonca aj De Vries nemal nárok na sedačku v F1 až nakoniec prišlo Albonové slepé črevo.
Reálne to isté sa stalo tento rok aj Colapintovi a Bearmenovi. Že ich do sedačky posadila “zhoda okolností/nešťastia druhých” Niektorí v nich vidia aj budúcich majstrov sveta. A teraz si spomeňte na Strollove zranenie zo začiatku roka 2023. Na testoch ho vtedy nahradil Drugovich a rátalo sa s tým, že odjazdí aj prvé 2 preteky. Nanešťastie pre neho sa tak nestalo.
A len tak sa zamýšľam, že čo by nám ešte on predviedol? AM mal vtedy TOP2//3 auto. Neverím, že by vtedy Alonsovi vyfúkol pódium ale minimálne si myslím, že by mu mohol byť natoľko blízko, aby si zvýšil kredit a bojoval ešte dnes o sedačku v inom tíme. Rovnako tak ďalší piloti, ktorí boli viackrát blízko debutu. Napr Calum Ilott, Theo Pourchaire…
A neviem, prečo spomenul som si aj na Jana Charouze a sezónu 2011, kedy za HRT odjazdil jeden tréning a v hre bolo, že pôjde aj do pretekov.
Každopádne, verím, že tých mladíkov uvidíme v blízkej dobe viac. Ale zase to netreba prehnať. Formát, ktorý sa teraz (od budúcej sezóny) drží v stredopoľových tímoch je fajn. Etablovaný pilot + mladá krv.
Ani moc nevyhrali, lebo ja citam skoro vsetky clanky. Takze ci kliknem na clanok o Williamse ci na toto je asi jedno.
A mozu si to ist precitat sem, ked aj clanok je postnuty verejne, nevidim dovod pisat im osobne. Je mi jasne, ze takym infestorom trollingu sa zda taketo “pisanie” v pohode, ale ja by som radsej faktualne informacie, nie jednu vetu vytrhnutu z kontextu aby takym ako ty, Situs ci Hogrik nabili na trolling
Tak je otázka, jestli od teď už články budou jen pro nás, nebo jak to bude fungovat? každopádně za chvíli bude raptor vykřikovat můj nick i ze spánku s takovou, Ježek a rHapo už to tak mají