Red Bull doplatí na menej času vo veternom tuneli, prorokuje Wolff | Magazín F1 - F1online.sk

Čo nám prinesie sezóna 2023? V roku 2022 sme po prvýkrát videli v akcii novú generáciu monopostov a bol to tiež druhý rok od zavedenia rozpočtového stropu. Z vyjadrení šéfov tímov sa však zdá, že potenciálne vyrovnanie síl na čele bude mať na svedomí iné pravidlo. Zvlášť šéf Mercedesu Toto Wolff počíta s tým, že Red Bull doplatí na tohtoročnú rozpočtovú kauzu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84533/red-bull-doplati-na-menej-casu-vo-veternom-tuneli-prorokuje-wolff

RB a AlphaTauri mají společný tunel ne? AT má hodin dost. :slight_smile:
Myslím, že si tam spolu poradí.

Strach bych o ně neměl.

3 Likes

ako ze alphatauri bude testovat auto redbullu a potom vsetky data na USB zabudnu na stole? Nebolo by to uz ale podvadzanie?

Tak nejde jen o tunel, ale i o testování na PC.
Záleží kolik společných součástek mají. :slight_smile:

Koncept kompletne rozdielny.

Testovať možu spolu tak maximálne Solitaire.

Zrazu, už Wolff tvrdí že na to RB doplatí. Aká zmena :slight_smile:

1 Like

nejde ani tak o to co testuje AT, ale o to ako by sa tie inforamcie dostali do Redbullu. Staci nejaky whistleblower, ktory vytara, ze takto sa to robi a Redbull ma daleko vacsi problem ako chlebicky na pracovisku.

Si si zasa niekde v hlave vymyslel takyto blud? Daj clanok, kde tvrdi, ze sa ich obmedzenie nijako nedotkne

s tym na druhy den prisiel niekto s Mercedesu. clanok sa mi nechce hladat, ale urcite ho najdes ked velmi chces.

Ja som taky clanok a vyrok od Wollfa nikde nezaznamenal ako tvrdi vyssie diskutujuci, zaznamenal som jedine nieco take, ako ze mercedes by chcel vzdy viac co sa tyka trestu, rb samozrejme menej, ale ze je to ako je a obmedzenie sa ich dotkne tvrdil bezprostredne po udeleni trestu. Preto chcem od neho clanok a potvrdenie, kde take nieco povedal, lebo inak to je iba klamar a vymyselnik:)nasilu

To že ty si nezaznamenal, je tvoj problém nie môj. Duplom ho budem tebe postovať keď dokážeš hneď začať urážkami ty diskutujúci.

1 Like

To neznamená, že nemají společné součástky na CFD. :slight_smile:

Takze nic take nemas :smiley: ake necakane, zas tu iba dristas nezmysly, ktore si si vymyslel. Kde som ta urazil? Povedal som, ze AK to nevies dolozit si klamar a vymyselnik, nepovedal som, ze si…ale ocividne to dolozit nevies, cize asi si :slight_smile: ci?

Večeru ti nemám pripraviť?

Máš ruky? googli.

Ved ale ja som nic take nikde nevidel, nenasiel, necital…preto to chcem od teba ! Lebo tvrdis, ze take nieco povedal, tak si to niekde musel citat, hovorit ti to asi osobne nehovoril predpokladam

“I think as for any penalty, for us, it’s too little,” Wolff told Motorsport.com. “For them, it will be too much.”

Wolff added: "I think any reduction in wind tunnel time is going to be detrimental. How detrimental is difficult to judge at this stage.

By:

Adam Cooper

Oct 28, 2022, 8:47 PM

Mercedes believes a windtunnel running deficit for Red Bull of more than 25% in 2023 could prove critical in helping it close up to the Formula 1 world champions.

Jonathan Noble

Nov 23, 2022, 10:26 AM

V priebehu menej než mesiaca zistil Wolff, že redukcia bude “critical” zatiaľ čo 28.Oktobra tvrdil, že absolutne netuší ako moc bude RB tento trest bolieť ale podľa nich je to málo. Takže zrazu je to “critical” ale mesiac dozadu to bolo málo a nevedel vypočítať effekt.

1 Like

Dakujem za vyhladanie a namahu. Toto vsetko som videl/cital aj ja. Otazka znie, kde v tomto celom Wollf povedal, ze sa ich to nedotkne? V prvom clanku - nevie ako moc, v druhom uz hovori ze dost. Ja som iba reagoval na tvoje slove, ze “zrazu” tvrdi, ze sa ich to dotkne. Ocividne nikde ani ty co si posla a videl nic take nepovedá, iba si si to trochu prekrutil a domyslel, ci nie? To neber v zlom, mne sa iba nepaci, ked sa do ust vkladaju ludom slova, ktore nepovedali.s tym mam hlavne problem v realnom zivote, potom asi takto preto aj reagujem na fore…:slight_smile:

Dobre, uznávam že Wolff vyslovene nepovedal “že sa ich to nedotkne”.

Nicméne, ak Wolff rozpráva o tom, že podľa nich je trest malý a je tažko určiť ako moc zasiahne RB tak to asi nemyslel tak, že je to priležitosť RB dobehnúť. Chcel tým evidentne vyjadriť pochybnosť nad výškou trestu a výsledným effektom priamo na Redbull. Verejnú mienku taktiež otočil tým proti Redbullu, lebo takýmto vyjadrením vyhlasoval, že vlastne RB odišiel “nakrátko” a najväčším trestom je práve verejné poníženie. Takže vytváral mienku, že RB je vlastne “málo potrestaný”.

Dnes, kedy sa nič nezmenilo a stále Wolff nemá šancu vedieť ako moc tento trest RB ovplyvní zase vraví, že je tento trest “kritický” a teda je to veľmi dobrá príležitosť pre MB dobehnúť RB.

Takže zrazu z pôvodného názoru - pre nás málo a nevieme určiť sa dnes dostal do roviny bomba a extrémna výhoda pre nás.

To je ako keby dojdeš do autoservisu a povedia ti že cenu opravy síce nevedia určiť, ale nemusíš sa báť nebude to veľa. A potom, keď prídeš po auto ti povedia že to bude 3500€. To by ta asi nasralo aj keď v svojej podstate neklamali, však?

Vidis, takze sme sa zhodli, ze nic take nepovedal. Suhlasim s tebou co pises v prvom odstavci, nemam namietky. Ale co ine mal rozpravat, proste je to hra, suboj, pokrytectvo, cirkus cela formula a da sa povedat, ze take vyjadrenia su jeho “povinnostou”, tlacit na FIU, spochybnovat atd…takto by sa choval kazdy velky sef stajne, ktory je priamo v konkurencii a ide o vela…to s tym autoservisom takisto suhlasim…ked ides k nejakemu lokalnemu automechanikovi taknsa to lahko aj deje ci nie? :smiley: napr mne menil nejake filtre,oleje atd a povedal ze tak do 150…nakonci si vypytal 250 a este to ani nepodotahoval a olej prelial…:smiley: to len tak na odlahcenie

Tak, tiež som explicitne netvrdil že to Wolff povedal, pointa bola tak ako som vravel - najprv málo nevieme, potom veľa a príležitosť.

Mne nevadí to že je to politikárčenie, to vôbec. Aj plne chápem, že kričal na začiatku, že to je málo. Ale mohol si dať “pozor” aby ani nie mesiac po jeho vyjadrení “spokojne” konštatoval príležitosť ktorá je skvelá pre MB. Stačilo aby povedal aj dnes, že “trest mohol byť prísnejší ale pre MB je to jednoznačne skvelá príležitosť bez ohľadu na výšku trestu”. No on to nazve “critical”…

K servisu, neviem :smiley: ja chodím vzhľadom na moje auto iba do autorizáku aj keď tam to bolí ešte viac.

Ďakujem ale za normálnu diskusiu :wink:

Nedávno slabý trest, ktorý nič neznamená a teraz už na to zrazu doplatia. Neviem, či čírou náhodou, na trest RB nedoplatí všetkých 9 zvyšných stajní. Zase sa môže tváriť prekvapene v Bahrajne a trepať dokola aký úžasný tím sú a aký obrovský pokrok spravili s autom na rozdiel od zvyšku…

3 Likes