Reakcie padoku na koniec Daniela Ricciarda | Magazín F1 - F1online.sk

Vo štvrtok sme sa dozvedeli, že púť Daniela Ricciarda v Racing Bulls sa skončila. A aj keď večne usmiaty Austrálčan ešte neoznámil definitívny koniec kariéry, môžeme predpokladať, že sme ho videli v pretekoch F1 poslednýkrát. S Danielom sa tak na sociálnych sieťach rozlúčil celý padok.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/173580/reakcie-padoku-na-koniec-daniela-ricciarda

Pridam aj ja jednu.

Neznasal som shoey. Nastastie to nebolo tak vela krat :smiley:

A nikto dalsi sa ktomu hnusu neprida

1 Like

Ja zase zopakujem, ze posledne 2 sezony boli pre neho v podstate darcek. Vacsina inych jazdcov by po takom vyprasku v McL skoncila nadobro. A preco to spravili takto, ze nic neoznamili? moja osobna konspiracia, ze to bolo na oplatku ako vsetkym v RB slubil a podal ruku ze zostava a nasledne usiel v Cyrilovi

2 Likes

Mel byt lepsi, radeji byl za klauna, piti z boty je nechutny, stejne jako dredy :business_suit_levitating:

Ricci mi bude na gride určite chýbať, ale čo už, mal jazdiť rýchlejšie.
Odchod bez rozlúčky bola možno doktorova pomsta, na ktorú si trpezlivo počkal, lebo Daniel sa síce smeje najlepšie, ale Helmut sa smeje týmto pádom naposledy. :slightly_smiling_face:
Prial by som Riccimu, aby sa ešte nejakým spôsobom do F1 dostal.

2 Likes

Zasluzil si Ricciardo peknu rozlucku od RB po tom, co sa po podani ruky nechal kupit Cyrilom a Renaultom? Rozhodne nie.

Ale zasluzil si taky clovek ako Daniel peknu rozlucku od RB+VCARB po tom, co za nich roky pretekal, vyhral niekolko VC a istu dobu bol povazovany za top pilota a buduceho majstra sveta? Rozhodne ano. Uz len to, ze ho mali radi vsetci, hovori za vsetko, za to aky bol v prostredi F1 oblubeny. :slight_smile:

Danielov karierny pad a odchod je smutny. Velmi som dufal, ze sa vrati do RB a bude v starej forme a bude to tam pustat na brzdy ako pan. Bohuzial, nestalo sa. Svoju stopu zanechal. Vela stastia v dalsej kariere. :australia:

7 Likes

Riccardo bol velmi rychly,ale ma strasne nizke technicke IQ,cize vobec nerozumel technike(sam to aj povedal),preto nikdy nebol sampion…Talent mal,ale to nestaci,ked nevie inzinierom povedat,ake upravy urobit na monoposte.

Avšak väčšina tých jazdcov nemala za sebou také úspechy ako Ricciardo a tiež zo sebou nenosili taký marketingový potenciál. Byť vtedy na mieste Red Bullu, asi to urobím to isté a podpíšem Ricciarda. Potrebovali skúsený záskok za De Vriesa a zároveň trochu pritlačiť na Peréza, aby nepoľavoval. A črtala sa aj možnosť jeho comebacku do A-tínu- Do toho ten marketing. Na prvý pohľad ideálna voľba. O Lawsonovi vtedy nebola ani reč, k tej šanci od Red Bullu prišiel ako slepý k husliam.

2 Likes

To iste by sme mohli povedat aj o Barrichellovi po Ferrari, Bottasovi po Mercedese atd atd. Pravdou vsak je, ze Ricciardo vo VCARBe nebol ziadnou hanbou. Za Tsunodom nijak vyrazne nezaostaval.

Ricciardo sice uz nie je top pilot, ale miesto na gride by si urcite viac zasluzil ako taky Zhou alebo K-Mag. Mozno aj ako Perez a mozno by v tom RB podaval lepsie vykony ako on. Tie auta mu vzdy sedeli. To uz sa ale bohuzial nedozvieme.

To je otázka, proč ho nakonec v A-týmu vůbec nevyzkoušeli, když jiný důvod pro jeho přijetí snad nemohli mít. Možná byly jenom mexické peníze a trhy silnější než australské. Nicméně jeho čas uplynul, o to žádná, a že se Čou a Magnussen odeberou stejnou cestou taky žádná škoda. Stýskat se mi bude jenom po malé miss Lauře Magnussenové, té je škoda :smile:. Krásný příklad, jak holčičky dokážou s tatínky cvičit:
https://www.youtube.com/shorts/4nvXwOmlA2A

3 Likes

Pardon ale…nech uz pada prec

Barichello ani Bottas nedostavali od Schumiho resp. Hamiltona v pretekoch kolo. Boli to dobre dvojky. Ricciarda parkrat Lando obehol o kolo.

Priniesol veľa usmevných momentov a skvelých výkonov ale od prestupu do McLarenu to boli iba úsmevy a ide do zaslúženého F1 dôchodku a hádam sa k nemu pridajú aj Bottas a Magnussen.

2 Likes

Tak Magnussen už ani nemá kam ísť a Bottas síce hovorí, že rokuje so Sauberom, ale pri jeho výkonoch by bolo veľmi divné, ak by si ho nechali.

Tak nevim … louci se jezdec F1 nebo nejaky znamy herec a komik ? …

proc vsichni "vzpominaji " jen jeho usmev a piti z bot a nikdo nepoukaze na jeho kvality jako F1 jezdce ? …

nevim je to zvlastni … , jako kdyby umrel svetoznamy herec a vsichni na jeho hrobe plakali, ze pekl nejlepsi kolace :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Ta malá bola úplne super. :smiley: Snáď si tie zážitky s otcom v paddocku bude pamätať, nie každé dieťa má takú možnosť.

1 Like

Ale no tak. :sweat_smile:

Boli aj u nich take preteky si myslim. Pri Bottasovi mi hned z hlavy napadne Imola 2021, kedy bol Lewis za Valtterim v polke pretekov v momente kedy sa vybural. Urcite by sme takych pripadov nasli viac nielen pri tejto dvojici.

A aby sme nezabudli, to co dostava Perez uz od 2021, to je asi najviac zo vsetkych. Tak isto dostaval vyprask aj Gasly a Albon v RB a stale su v F1 a nie su povazovani za uplne slabych pilotov.

Ona je úžasná, není divu, že je z ní tatínek celý zjihlý, když se o něj od malička takhle stará (kdyby snad někdo neznal): https://www.youtube.com/shorts/16XfS4cuMys

2 Likes

moj vseobecny nazor je ze po vykonoch colapinta a bearmana, by som vymenil polovicu gridu za mladych.
taky priemer ako Ric, Per, Botas, Hulk, Ocon, uz nic v F1 nedokazu, a nemaju ziadny potencial.
a potom podpriemer, Strol, Zou, Kmag to tam nema co robit
nahradit moadymi Bortoleto, Hadjar, Aron, Pourchaire, a 2-3 z indy Palou, Herta, …

1 Like

Za mna su tie reakcie trochu predcasne a prehnane. Je dost mozne, ze Ricciardo ma este stale platny kontrakt s VCARBom alebo s RB ako takym. Nejaka klauzula umoznila aby ho mohli nahradit Lawsonom v pripade nedostatocnych vykonov, aby o Lawsona neprisli.

Mozno sa mylim, ale zatial sa vyjadrenia tykali len toho, ze Lawson od Singapuru dalej nahradi Ricciarda, ale konkretne sezonu 2025 nikto oficialne nepotvrdil. Hovorilo sa, ze Lawson musi dostat v niekolkych pretekoch sancu, inak onho Red Bull pride. Co ak to vsak v najblizsich styroch VC vlastnym zavinenim rozflaka?

Za mna existuje aj moznost, ze s Ricciardom sa este nikto lucit nechcel, len potrebovali Lawsona do auta na par VC posadit, aby sa neupisal inde. Ricciardovi sa vsak donieslo ze do Texasu pojde Lawson, po zavode sa rozcitil a prisiel tlak verejnosti s tym, ze uplne konci a tak sa s nim cez tyzden rozlucili.

Samozrejme to moze byt aj tak, ako vsetci pisu, ze sa o tom interne vedelo a cele sa to odflaklo, ale nemusi to byt jedine vysvetlenie.

Posledna vec, neviem si pomoct, ale niektore tie rozlucky mi pridu, akoby ho pochovavali a uz nikdy nemali vidiet.

2 Likes