Prvá technická kauza novej éry je na svete. Súperom sa nepáči motorový trik Mercedesu | Magazín F1 - F1online.sk

Takže to dělají přes ocel a uhlík? No vidíš, a prý, že tomu nerozumím.

2 Likes

Zadržela mu to Celní správa, takže je Ferda letos bez dárků.

2 Likes

https://www.youtube.com/shorts/FvK5w5EkGNI

1 Like

Zatím z Temu přiletěli jako předvoj někteří zdejší inženýři. :laughing:

1 Like

Helmutko se snaží, proč by měl být za snahu hnedka z Temu?

Snaze se samozřejmě meze nekladou. Jen se děsím konečného výsledku, když se nejlepším inženýrům světa sejou do řemesla mudrlanti lovící rozumy na AI.

1 Like

Já si teda vánoce z temu udělám. :relieved: :laughing:

2 Likes

Nevím, já tomu nerozumím bro, ale mužu vyhrabat sešity ze střední…

2 Likes

Já už taky vím co dostanu. Zároveň je to dárek i pro ostatní členy posádek na lodi když tam nebudu. Lidi totiž na takových hloupostech lpí i když na kvalitu nápoje nemá žádný vliv.

2 Likes

Tady je malý výčet na co všechno se musí myslet při výrobě běžné ojnice. Že pro výrobů dílů pro motory F1 se kladou zcela jiné požadavky připomínat nemusím.

• vysoká pevnost, mez kluzu, tvrdost – odolnost proti mechanickému opotřebení,
otěru,
• pevnost za normálních i vysokých teplot, odolnost proti creepu – žáruvzdornost,
žárupevnost, dobré mechanické vlastnosti i za vysokých teplot,
• velká prokalitelnost – dosažení prokalení v dostatečné hloubce materiálu,
• co nejvyšší teplota popouštění – udržení si mechanických vlastností
při cyklickém tepelném zatěžování během procesu kování,
• malá teplotní roztažnost – udržení tvarových tolerancí výkovku i vzhledem
k tepelnému rozpínání materiálu,
• odolnost proti trhlinám způsobeným vysokým teplotním gradientem,
• vysoká tepelná vodivost – odvádění přebytečného tepla vzniklého plastickou
deformací,
• dobrá obrobitelnost – vzhledem k tvarové složitosti

1 Like

RBPT hlásí pokroky. :slightly_smiling_face:

image

Já temu chci vyzkoušet jen ze srandy, myslím, že kvalita těch věcí bude velmi špatná…

1 Like

Záleží co od toho očekáváš. Cena určitě bude úměrná kvalitě. Asi taky bude záležet na tom co kupuješ. Já si koupil zateplené rifle do tanečních a místo montérek jsou docela fajn.

1 Like

Spíše rovnou z karbonu. Lamborgini se už o takové ojnice snaží.

Lamborghini: V Sant Agata chcú karbónové ojnice. Budú z USA - Novinky - Auto - Pravda

Ještě trochu k uhlíkaté oceli. Jedná se pouze o všeobecný název, ale je to velká škála různých materiálů.
Můžeme začít u tavby H 42-U. To je materiál ze kterého se dělá armování. Takové bláto s velkým obsahem uhlíku.
Můžeme přejít k bílé litině. Surovina, která vychází z vysokých pecí a musí se zušlechtit v ocelárnách.
Šedá litina má už v sobě zušlechťující přísady které snižují křehkost a dodávají částečnou pevnost. Bloky soustruhů a jiných strojů.
Ocelolitina. Brzdové kotouče.
Pak by jsme mohli přejít na rychlořeznou ocel. Nože do soustruhů, frézy.
Pak by jsme se dostali až ke slinutým karbidům. Hroty vidiových vrtáků.

Tento základní popis by mohl pro laický pohled stačit.

Temu je takovy prijemny vetesnictvi, smiseny zbozi, nebo kutilka, obcas tam nakoupim misto abych lital nekde po meste, stejne to mas vsude od jednoho vyrobce, Cina, Thaiwan Banglades…

Já se na Temu dívám rád pro rozšíření obzoru co všechno existuje. Pro kutily je Temu doslova rájem. Sice asi bude většina na jedno použití, ale na některé nářadí kutilové stejně sáhnou jen když to vybalují z krabice. :grin:

Kdyz se to po ceste nerozbije, ale vrati kredit. Ted shanim strikaci nastavec na sprej, sikovna vec.

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Zítra se uskuteční mimořádné jednání mezi FIA a výrobci, na kterém se bude diskutovat o motorech Mercedes a Red Bull

Pokud se nedohodnou, protesty budou pokračovat i před Austrálií

1 Like

Ono a je zname ako sa to prevalilo? to niekto prebehol a hned to vykvakal? to by bolo asi aj na zalobu.

Prý zaměstnanec přešel z Mercedesu ke konkurenci a vysypal to.