Počkáme a uvidíme co se stane. Vždy to bude imho o celkovém baličku
inak k tej kauze.
totalne mozne.
s roztaznostou materialu rataju vsetci a kazdy jeden vyrobca ma ten kompresny pomer vyssi v prevadzkovej teplote. ak je connecting rod na pieste cca 10cm tak uz len odstredive sily, ktore posobia su zodpovedne za deformaciu v miere az pol milimetra. tepelna roztaznost medzi 20 a 300 stupnov moze by aj 0.3mm. Mercedes ci RBPT kludne mozhli prist s nejakou zliatinou a dosiahnut povedme dvojnasobnu. Dalsie miesto kde mohli nieco ziskat je hlava piestu (korunka). moze sa skladat z niekolkych vrstiev. Tam tie teploty dosahuju az 1000 stupnov. Kludne 0.1mm. Dalsie priestor kde mohli nieco ziskat je vstrekovanie a odsavanie. Na zmenu kompresneho pomeru z 1:16 na 1:18 by potrebovali ziskat 0.8mm na “connecting rod” (nemam ponatia ako sa to povie po slovensky).
Predpokladam, ze vsetci vyrobcovia sa dostavaju z 1:16 na 1:17 (alebo nieco okolo) v prevadzkovej teplote. Ak sa compression ratio meria pri izbovej teplote, tak pri prevadzkovej bude vyssie.
Podla mna s tym FIA neurobi nic. Maximalne moze sprisnit meranie, ale v principe to bude to iste. Je jednoduche zmerat tlak za studena, podstatne komplikovanejsie pri prevadzkovej teplote.
Musím přzinat, že se výjimečně zastanu Mercedesu, budu dělat ďáblova advokáta.
Mě se oje bávky tohohle typu hodně líbí, vždycky se mi líbily…když to není vyloženě de mentní jako byl třeba DAS. Tam do teď nechápu jak to mohlo být legální 
Ale tohle využívání pravidel na maximum je super a jak už tady bylo zmíněno, tak tohle je F1. Úspěšní využívají pravidel na maximu, neúspěšní brečí.
Akorát je dobré, když fanoušci udrží mentální a morální integritu, no 
To já naopak z pohledu pravidel moc dobře chápu ten DAS, to bylo s pravidly v cajku.
David nezná pravidla a hodnotí co je v rámci pravidel …
Víš jaký je mezi námi dvěma rozdíl? Oba víme stejné h0vno ale ty se tváříš, že víš něco víc 
Jinak já si nutně nemyslí, že je to legální. Může to být hodně tmavá šedá zona. Právě proto mě překvapuje, jací lidé se Mercedesu zastávají.
Upřímně na mě to působí jako něco, co by udělal původní RB před přerodem. A kdyby se tak stalo, tak tady budou dotyční ječet jako op ice 
Opakovaně tady čtu, že se dnes měří komprese při pokojové teplotě.
Může mi někdo z těch pisatelů popsat jak takové měření v současností probíhá a jak by si představovali nový postup?
nemohli material je dany pravidlami
nemoze, nedovoluju to pravidla
co presne nedovoluju pravidla?
co presne je dane pravidlami? Mozu pouzivat ocel, mozu pouzit hlinik. co je presne dane pravidlami? vies mi vymenovat ake kombinacie su zakazane a povolene?
V RB se snaží vykopat zlatý poklad s patnáctí koňmi? 
Zakopavaji mrtvolu.
To je na tom RBPT tak špatně?
Je, i Mercedes po aero stránce na tom není nejlíp
Mercedes bude všechny drtit.
Tvoje hopium pro 2026 zhaslo už roce 2025.
To Ti kdo nakukal?
Stačí si přečíst prohlášení Allisona, jen Puff to furt nechce vidět
Puffe nevěř lidem, co tvrdili, že Sainz podepsal s Mercedesem na 25, dopadneš jako filozof s plakátem Stalina nad postelí
Já zatím očekávám pouze velký propad Red Bullu a trochu McLarenu, kteří jsou ovlivnění letošním bojem o titul.