Pripravil nás o Pohár konštruktérov. Marko opäť dvíha varovný prst Pérezovi | Magazín F1 - F1online.sk

Sergio Pérez získal v posledných pätoro pretekoch deväť bodov. Momentálne neponúka tímu žiadne adekvátne odôvodnenie pre svoje ďalšie pôsobenie. Ak mu Red Bull dá ďalšiu šancu, momentálne nemá k dispozícii žiadne športové dôvody, ktorými by mohol vysvetliť takýto krok. Stále čakáme, čo v Milton Keynes a Salzburgu nakoniec urobia, zatiaľ počúvame z ich strany len upozornenia a varovania, ale nevidíme skutky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/180581/pripravil-nas-o-pohar-konstrukterov-marko-opat-dviha-varovny-prst-perezovi

Pokiaľ ostane a forma RedBullu sa prenesie do budúceho roku, tak zrejme nebude ani v najlepšej desiatke bodovania jazdcov :person_shrugging:
#samovraždabýkov

2 Likes

Krindypindy, tak ho buď vyhoďte, nebo nás tímhle neobtěžujte. Je to pořád dokola, to už snad ani není vtipné…

9 Likes

Perez ma pre RBR taku marketingovu PR hodnotu v Mexiku/Juznej Amerike, ze im za to nestoji ho vyhodit. Nic viac, nic menej. Mali by ho dat do Juniorky aspon…

Win win situacia.

Stejné dilema RB řešil v létě před prodloužením smlouvy s Pérezem, který už tehdy jevil velkou dávku výkonnostních nedostatků.
Zvítězily velice štědré sponzorské peníze. Bez nich by letěl už dávno.
No a když byla smlouva prodloužená a Péra čekaly už jen samé pozitiva a sociální jistoty, tak nastala letargie.
Ale jak píše @Evap trapnost RB pokračuje dál.

1 Like

Keby nebolo hornera, marko by ho vyhodil uz dávno…

3 Likes

To si myslím taky, ale víme, co znamená myslet :smile: .

2 Likes

Presne tak, aj Riciho drzal horner ako sa dalo…

1 Like

Jezdce ale má na starosti Helmut.
S ním taky rakouská strana majitelů prodloužila smlouvu, takže by se dalo říci, že Helmut odvádí rovnocennou práci s Pérezem.

Tuto agonii bych už ukončil. Fakticky vedle Verstappena dopadá Pérez nakonec hůř než Gasly i Albon. A pokud jde o komentáře Helmuta Marka, souhlasím s @Evap, buď ať s Checem ukončí spolupráci, nebo mlčí. Že Checo zklamává, vidíme sami.

2 Likes

Vyhodenie Pereza moze mat z dlhodobeho hladiska pre RBR brutalne ekonomicke ucinky… :slight_smile:
Ludia v juznej amerike/mexiku, zaacnu kludne bojkovat a nebudu kupovat RedBull… :smiley: Plus, xyz inych zmluv…

Ono, iba RedBull samotny vie, aky vplyv ma Perez na predajnost redbullu :))A kedze tam furt jazdi, ten vplyv je asi brutalny.

Ale z istého uhla pohľadu ukázal Sergio v Las Vegas podobný brilantný výkon ako Max v Sao Paolo. Zo 16. miesta na štarte bodoval.

1 Like

To je fakt :smile: . 151515

Tento kolotoč okolo Péreza je už na nevydržanie. O Pérezovi sa neoplatí už ani hovoriť. Aj keď si zoberieme celý štartový rošt, ťažko nájdeme niekoho kto by si to miesto nezaslúžil viac ako Pérez. Ja som stále viac priklonený k Yukimu. Veľa sa posunula a zaslúžil by si šancu. Lawson nie je zlý ale vidieť že to tiež nie je talent kalibru Verstapena, Leclerca …… a tiež je skôr na úrovni Yukiho len nemá toľko skúseností

3 Likes

Ho nahradim Colapintom kt ma lepsie tempo, len mozno castejsie bura (lebo sa potrebuje ukazat? - nema zmluvu)

má, ale vidis ako to je v skutocnosti… keby mal na starosti helmut tak rici uz tam nieje davno, a perez podla mna tiez nie…

Co nám vlastně tímhle chtějí představitelé RB říct? Peréz je na ručník dávno, tak vlastně nevím co řeší.

3 Likes

Jak jsem psal. Jezdci má na starosti Helmut za kterým stojí rakouská strana majitelů.
Co se týče Liama, tak toho Helmut v týmu nechtěl. To znamená, že o Liamovi rozhodla Thajská strana, které patří větší podíl firmy.
To znamená, že Helmut se v RB stále pohybuje a je třeba brán jako poradce, ale o důležitých smlouvách už nerozhoduje.

ved pre pána jána o tom ti cely cas pisem :frowning:

Nechat si Pereza bolo ich rozhodnutie, takze ak hladaju vinnika preco nevyhraju PK, mali by sa pozriet do zrkadla…