Prečo vyhodili Witticha? Zasvätení naznačujú, že išlo o nezhody so Sulajemom | Magazín F1 - F1online.sk

Jedna z najprekvapivejších správ formulovej jesene. Niels Wittich už nie je riaditeľom pretekov Formuly 1. Nielenže išlo o náhly a nečakaný odchod, ale aj okamžitý. Nástupca Michaela Masiho sa vo svojej neľahkej funkcii osvedčil a aj preto zostal svet motoristického športu zaskočený nečakanou správou. Postupne vyplávajú na svetlo sveta nové a nové informácie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179485/preco-vyhodili-witticha-zasvateni-naznacuju-ze-islo-o-nezhody-so-sulajemom

Sulayemovi došla trpělivost.
Nikdo ho neposlouchá, ženské na něj podávají žalobu, Emil odmítá veřejně prospěšné práce a dokonce se proti němu spikli i jezdci, kteří mu vysvětlují, že už nejsou děti.
Co si vzpomínám, tak Sulayem pokaždé vystrčí nos, tak po něm dostane.
Odhaduji, že tentokrát to Sulayem přehnal a nebude moc dlouho trvat, než skončí někde v rezervaci vedle Masiho.

3 Likes

Sulayem dělá jen problémy. :slightly_smiling_face:

1 Like

Sulayem je problém hned od svého zvolení. Nějak moc si vyskakoval a FIA mu zakázala, aby se do všeho vrtal a dokonce ho načas stáhla z obrazovek.
Nejspíše je pouze otázkou času, než taky poletí jak špinavé prádlo.

4 Likes

Záleží na tom, jestli s ním mají problémy i ostatní členové FIA nebo jenom F1, to jsem se nikde nedočetla (taky jsem to pravda moc nehledala :smile: ). Příští rok má obhajovat post a nedávno jsem četla, že šance na obhajobu je dost velká. To se samozřejmě může změnit.

3 Likes

Obhajoba prezidentského křesla je u Sulayema stejně velká jako další svezení v Renaultu.

1 Like

V aktualizovaném článku je odpověď.

toto charakterizuje aj jeho jazdu na cele FIA.

Pokud prezidenta FIA volí zaměstnanci, tak máš samozřejmě pravdu :smile: .

Od svodidel do svodidel.

Už jednou dostal od FIA za uši a šlo to.
Nepřekvapilo by mě, kdy dalším prezidentem byl Greg Maffei. Liberty by si lepší tah nedokázala ani představit.
Nebo snad Toto Wolff, abych trochu rozčeřil zdejší vody. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ale tady nejde jenom o F1, ale o členy valné hromady FIA, kteří prezidenta volí. Záleží na tom, kolik si dokáže sehnat hlasů od členů, kterým jsou nějaké problémy F1 úplně volné. Jaké tam mají momentálně rozložení sil těžko říct.

Spíše se jedná o peníze, které Sulayem jednotlivým divizím slíbil.
Teď když Liberty kupuje i Moto GP, tak se misky váh asi budou přesouvat jiným nám neznámým směrem a těžko říci jestli vyhraje stará dobrá Evropa, Arabi, nebo Liberty.

2 Likes

Ano, takhle se to pravdě spíš podobá :slight_smile:

1 Like

Sulayem zřejmě zas tak úplně špatně nepracuje - míněno právě v té obecné rovině mimo F1. Mimo jiné měl prý rozjet revizi některých podivných rozhodnutí z minulosti, třeba kolem certifikací kombinéz a dalších věcí, kde to bylo zpřísněno až do absurdity a výrobci si mastili kapsy. Pro F1 nepodstatné drobné, ale v jiných sériích zásadní. Podobných věcí bylo více a ve výsledku je jeho šance na nové zvolení opravdu reálná.
Hádá se primárně právě s F1, kde je hodně atypická struktura - FIA, FOM, samotné týmy a ještě další vlivy. V mnoha bodech bych byl spíš na jeho straně, jenže to schytává tak často, až to místy nedává a zrovna ta story s trestem pro Maxe hodně smrdí uraženou ješitností.

Mimochodem ale konkrétně tahle věc s Wittichem je mi fakt záhadou - v jeho jiných aktivitách se dá obvykle nějaká logika najít (neříkám že s ní souhlasím, ale prostě chápu, co ho k tomu vedlo), tohle je mi ale záhada :frowning:

1 Like

@PUFF

1 Like

Zatím pořád nevíme, o co vlastně šlo. Možná nám to pak nějakou logiku taky bude dávat. Spory s F1 nejsou ničím překvapujícím, to se při zvolení člověka mimo “rodinu F1” dalo čekat :slight_smile: .

Připomenu jsi mi jak Sulayem chtěl dělat jezdcům i revizi trenclí. Opravdu čin hodný prezidenta FIA.

Blbosť nelubil sa rakovine F1 menom Wolf

1 Like

Hele, teď ale přesně ilustruješ to, na co si Sulayem stěžuje kolem mediálního obrazu…
S těmi řetízky a piercingy bylo už více reálných úrazů, při nehodě se děje ledacos. Pepa Král tohle popisoval z vlastní praxe, kdy nějaký jeho kolega měl po nehodě největší úraz v souvislosti s nějakým prstýnkem, tohle se člověk nestačí divit. U spodního prádla je pro změnu možný problém s blbými materiály při požáru - zase se to už stalo.
Reálně s tím v F1 byl problém jen kolem Hamiltona, který si myslel, že má nárok na výjimky u šperků automaticky a z prádla si dělali spíš legraci úplně všichni. A i s tím Lewisem se nakonec dohodli… Tohle mi zrovna přijde jako dobrý příklad něčeho, kde udělal pořádek celkem rozumně a problém byl vyloženě s mediálním obrazem :frowning:

3 Likes