Prečo vyhodili Witticha? Zasvätení naznačujú, že išlo o nezhody so Sulajemom | Magazín F1 - F1online.sk

Spoďáry i prsteny dobrý zákaz.
Prsten ti přinejlepším stáhne kůži z prstu.

Obyčejný spoďáry se ti hned přišvaří.
A to nechceš, aby se ti k vzhledem neomezeným modelkám přiškvařil šulin. :slightly_smiling_face:

Navíc prsteny i řetízky zdržují práci záchranářů. Někdy je znát každá minuta.

S tou homologací na oblečení je to občas hodně matoucí.
Obecně jsou pro všechny motorsporty pod FIA i FIM homologace na nehořlavé oblečení v délce 5 let, což je v pohodě, protože to stejně tak dlouho nevydrží.
Problém je v neustálých aktualizacích norem, které platnosti homologace zkracují.
Proto taky na každém závodě je celá řada prodejců, kteří ti prodají ten kousek, kvůli kterému tě zrovna vyhodili od přejímky. Konkrétně rukavice se snad aktualizují každý rok…
No a za piercingy bych dával fyzické tresty alespoň u chlapů.
Proč ani nebudu psát, páč byste mě nevěřili.

1 Like

Je to jako s jakejmakoliv ostatníma aktualizacema :smiley: Svět na ně zajde.

ae né, vážně, jestli je v tom od Sul nějaká snaha, tak ač bychom ji nečekali, tak tleskejme. Co se hadrů týče.
No a se šperkama - to už je v kodexu desítky let, že se to nesmí. Nejspíš kuli teplotám. Že se z toho teď udělalo theme, to asi v nějakym zápalu antilujzovství, ale nic novýho pod sluncem.
Já si je taky dycky sundaval… jednou je to fia šampionát, tak jejich pravidla ctim. Nelíbí - můžu dělat třea jachting, že.

1 Like

@PUFF
Šperky jsem nezmiňoval, protože vím až zbytečně dobře, že spálenina je nejtěžší úraz. Nějaký čas jsem dělal na ocelárně, proto jsem viděl dost popálených.
S vysokými teplotami si můžeme spojit i to spodní prádlo. Nevěřím, že by si některý z jezdců škudlil na prádle, když má v kokpitu třeba 60°. Dokážete si představit jak by v takovém hycu vypadala jejích sedací část i s příslušenstvím v krajkových trenclích z dederonu?

toto si zabil :rofl:

1 Like

Děkuji.
image

Ad antilujzovství a šperky - tak upřímně když se to řešilo, tak to vypadalo, že Lewis měl opravdu toto pravidlo dost na háku (dost možná jediný) a děsně se divil, když najednou FIA začala striktně vyžadovat. Mediálně se to ale nesmyslně rozmázlo jako nějaká šikana od Sulayema, ač jak tu správně padlo toto platí už buhvíjak dlouho. Za mne bylo správné, že v tom udělali pořádek. Lewisovi symbolicky ustoupili v tom piercingu v nose proti lékařskému papíru a defakto reverzu, ale dejme tomu, tím asi nikoho ze záchranářů neohrozí ani teoreticky a jemu to život taky neohrozí, maximálně bude muset na plastiku frňáku, což si jistě může dovolit :slight_smile: Za mne rozumné pro uklidnění situace.
S tím spodním prádlem to prý taky nebylo úplně samo od sebe, už si to nevybavím, ale byly tam nějaké důvody k podezření, že pár jezdců užívalo něco teoreticky pohodlnějšího, ale jaksi bez homologace a bezpečnostně nejisté. Tady to snad nemělo být jen o Lewisovi.

Paolo Basarri opouští roli komisaře pro dodržování předpisů FIA. Ital byl vyhozen v důsledku toho, že v něj prezident FIA Mohammed Ben Sulayem ztratil důvěru.

1 Like

Další kdo se nechoval jako Mirek Dušín a vypustil z úst sprosté slovo?

Nevím co se tam děje, ale je hlavou FIA a rozumím tomu že si tam nechce nechat lidi kteří s ním nemaj společnou vizi. Je otázkou zda vize či postoj jaký Sulayem má je to pravé ořechové. Ale jeho zodpovědnost jak to bude dál :man_shrugging: Jen jestli to není jen zoufalství ve velké krizi co tam teď je. Takhle z vnějšku těžko hodnotit.

FIA žádný směr/cíle nemá. Nevidíš tam tah na bránu. Nějakou snahu o něco.

Sulayem chtěl ze startu dělat všem vládce, a myslel si, že budou před ním všichni klečet.
S tím přístupem moc nepochodil. Od té doby ho mají všichni těžce v p…

1 Like

A proto se vybíjel na ženských, jezdcích, trenclích a spisovném vyjadřování.
Dotáhl to tak daleko, že už se mu vzepřeli i jezdci.

Opravdu skutečně ctěný prezident.

Je to možný, fakt nevím. Mě asi neva že se ve FIA něco děje, dlouhodobě mě serou :smile:

Musí se snažit vybudovat důvěra. Důvěra se buduje tím, že budeš otevřený a upřímný.
Však stačí málo. To může dělat kdokoliv.

“Chceme férové prostředí, zdvojnásobíme počet pracovníků, kteří budou kontrolovat technický stav vozidel. Taky zvýšíme kontroly stropů, protože se nám zdá, že si týmy dělají, co chtějí. Pokud něco najdeme, tak přijdou jak finanční, tak sportovní tresty.”

Budu stát první v řadě, který bude takovému prezidentovi tleskat.

Jinak Bassari měl být údajně pro Sulayema nepohodlný.
Prý na něj vypracoval zprávu, že se Sulayem snažil ovlivňovat věci v zákulisí.

Však počet komisařů zdvojnásobil a dokonce jimi zaplnil celý celý barák myslím v Paříži, kteří hezky na dálku kontrolují jak jezdci dodržují traťové limity.
Zdá se Ti to málo?

No, vytvořili nějakou chráněnou dílnu ajťáků, kteří hlídají, jestli někdo nepřejel čáru. :smiley:
Radši bych uvítal dvojnásobek lidí na kontrole aut, a na kontrole pravidel. :smiley:

Jo Bauer půjde za chvilku do důchodu, a je konec. :smiley:

Z Renaultu se uvolnilo mnoho inženýrů, tak bude z čeho vybírat. Pár kusů může dodat i Aston.
Otázka jak budou nováčci moc ohební na požadavky FIA.

Hezky se FIA pod vedením Sulyaema zbavuje svých úředníků.
Masi, Luke Skipper, Jacob Bangsgaard, Tim Goss, Steve Nielsen, Deborah Mayerová, Niels Wittich a teď Paolo Basarri.

Vše začalo tím že Ben Sulayem položil Basarrimu otázku jak dohlížel na dodržování předpisů ohledně nastavování bryndáku u RedBullu pod parce ferme po dobu posledních tří let :smile: