Prečo sa Lawson vyhol trestu za nehodu s Gaslym? Komisárov presvedčila telemetria | Magazín F1 - F1online.sk

Daj mu monopost a Verstapena zostrie ako handru.

Verstapena pre, lebo je to vraj najlepsi jazdec vgalaxii.

Porucha prevodovky Ferdo je to, ze v urcitom momente neurobila to co mala. Neznamena to, ze automaticky doslo k fatalnemu zlyhaniu a je potrebne odstavenie. Sa hras na takeho jednoducheho? Tak podme na jednoduchsie mechanizmy. Ked ides na bicykli a preradis, zuby si nesadnu s retazou a skoci ti retaz, “poskocia” ti pedale je to chvilkova porucha a mozes ist dalej alebo musis zvysok cesty tlacit bicykel vedla seba?

Fakt neverim, ze toto musim vysvetlovat cloveku co F1 sleduje tak dlho

1 lajk

Snad mi nechceš namluvit, že RB používá volnoběžku jako Trabant?

Co s tym ma volnobezka? Ta predsa funguje uplne naopak. Ty si ozaj technicky analfabet.

Vidím, že Ti volnoběžka nic neříká.

Nehádej se, Ferda to viděl na YT a tam je to směroplatný, včetně volnoběžky.

2 lajkov

komisari boli neskutocne benevolentni a odpustali take veci ktore sa bezne trestaju

na to kolko roznych kolizii, vytlacovaciek a pod. v tom preteku bolo tak tych trestov bolo uplne minimum. toto sa im moze vypomstit, lebo ked jazdcom len trochu povolia opraty tak ti si na to velmi rychlo zvyknu a toto budu povazovat za standard a potom sa im ich bude velmi tazko davat do laty a za cenu velkej kritiky zo strany jazdcov a ich fanatickych zastancov

Volnobezka v Trabiku sluzila na to, aby sa nebrzdilo z kopca motorom, fungovala presne ako na bicykli, kolesa sa tocia ako chcu a hnacie ustrojenstvo (na bicykli) moze stat alebo (na Trabi) ide na volnobezne otacky. Na bicykli ti to zbytocne neurvalo nohy a na Trabiku chranilo motor, lebo dvojtakt by sa pri zavretej klapke dostatocne nemazal, kedze by prevodovka hnala motor do otacok ale benzin s olejom by do motora nesiel v potrebnom mnozstve.

V F1 je treba riesit opacny problem, asi ako pri manualnej prevodovke(lebo prevodovka F1 auta je zlahcene povedane len robotizovany manual), aby si neslahol 5ku pri 10 kmph a nezadusil motor nizkymi otackami a od toho je tam ten antistall, ktory rozpoji spojku

Este nieco mas?

3 lajkov

Mam chvilku casu tak si pokecam, nehadam sa, ale uz ma to veru pomaly prestava bavit. Ocividne pri Gaslym neplati okrem zdraveho rozumu ani fyzika.

1 lajk

Nic extremne som si nevsimol ale ak nejake veci odpustili co sa zvycajne trestaju, mali na to marketingovy dovod. Uplatnili sa zmeny v pravidlach a FOM, FIA a vsetci zainteresovani chceli vidiet vysledky a zlepsenie situacie. A tomu sa prisposobil priebeh

Oni to tak někteří mají. Já jsem take v jiném vlákně odsoudil Liama (moc sympatickej mi není), zatímco Pierra mám rád docela dost. No jenže, když to FIA prověřila, no tak holt za to nemůže.
Problém je, když holt někomu bouráš bábovičky a on má holt nějaký vnitřní problém přiznat si chybu.

No tak to žene do extrému. Ty a pár dalších tu se snažíte o věcnou a rozumnou diskuzi. Rád vás čtu, bohužel při tom musím přečíst i tu druhou stranu a občas to docela bolí. Jako třeba teď. :grin:

Ale zase od vás se něco dozvím o spoustě věcí a z druhé strany zase něco o zvláštních zakoutích lidské mysli.

Jsi holt oběť svého rozumu a dobře ti tak Raptore, nemáš bejt tak chytrej. :zany_face:

2 lajkov

Je ten Verstappen aj teraz s tebou v izbe? Alebo sa nasťahoval iba do tvojej hlavičky. Chlapče, musíš to mať ťažké. Článok s Lawsonom a Gaslym a ty tu trolluješ s Maxom. A o tom, že nie si schopný aspoň jednu vetu bez chyby napísať ani nehovorím. Takže, správne by malo byť: dajte Alonsovi auto a tebe základnú školu. :smile:

2 lajkov

Pilot, ktory v rovnakom aute nezotrel ani Ocona, by mal zotriet Verstappena?

Vidim, ze pondelkove dojazdy boli tazke.

Este si dovolim ti tu odcitovat Fernanda Alonsa aj ked ani jemu asi nebudes verit, ale tu jasne popisuje, co je prevodovka schopna pocas kola robit, hovori sa tomu porucha, ale Alonso to nikde nemusel odstavit. To uz len tak na okraj, lebo vidim, ze tebe argumenty dosli.

1 lajk

On už tú základnú školu mal. Po desiatich rokoch povinnej dochádzky vyšiel zo sedmičky. :joy:

Když se něco takového děje, tak by měla FIA odebrat vozu homologaci a pustit na trať až nebude vůz pro ostatní nebezpečný.

Tak na toto zareagujes ale aby si uznal, ze si kecal kraviny vcera to nie… Nevadi

1 lajk