Pre Pierra Gaslyho a Liama Lawsona sa skončila Veľká cena Miami už po šiestich, resp. ôsmich kolách. Incident však mohol mať pre pilota Racing Bulls dohru. Komisári si ho predvolali na vypočúvanie, aby rozhodli, či si zrážka s Gaslym nezaslúžila trest. Prečo sa mu vyhol?
Žádná převodovka neselhala, protože i po sestřelení Gaslyho Lawsonův motor stále točil nějakých 60-70% otáček a i přes tyhle výmluvy a nárazu do Gaslyho dojel do boxů.
Podle mě se jedná o předem nacvičenou výmluvu. Navíc hodně podezřelou, protože dnes není žádný problém prozkoumat data a FIA by se okamžitě dozvěděla z které strany fouká vítr a přesto dala pouze na výmluvy Lawsona.
Ferdo ja viem, ze u teba ide zdravy rozum na vylet pokial sa jedna o Gaslyho, ale ved “nedelejte ze sebe krupany”.
Vies aky je rozdiel medzi totalnym zlyhanim a poruchou? Prevodovka moze zle zaradit, moze zablokovat kolesa ale to neznamena, ze sa rozsypala. Pilot poloautomat nema pod kontrolou, moze zvolit, ci chce podradit, preradit, nanutit neutral, ale samotne radenie ma na starosti elektronika, hydraulika a solenoidy. Mas citovane od komisarov, ze si pozreli data, tak co riesis? Ze mu neskapal motor? Pocul si niekedy o antistall systeme? V monopostoch F1 je to pomerne rozsirena technologia, zabranuje v pripade zle zaradeneho stupna chcipnutiu motora, system uplne vyradi aby to nezdochlo a nasledne sa snazi obnovit beznu funkciu.
My si tu robime srandu z clanku, kde v kazdom odstavci zlyhala prevodovka niekomu inemu z danej dvojice
Viděl jsem, že Gasly dostal v Q zase naloženo od Colapinta a v závodě dělal nesmysly, aby se zuby nehty udržel před ním, pak taky vypadl, což jedině dobře pro něj, ještě by měl ostudu jak by ho Colapinto předjížděl
milujem tychto internetovych hlupakov a hrdinov ktori na zaklade youtube videa budu vidiet viac ako komisari ktori maju telemetriu ale tak hlupak oif the day musi byt tiez.. ked je driver of the day.
Klidně se miluj dál, ale běžně jezdec s poruchou převodovky dostává příkaz “co nejrychleji odstav vůz”.
Každý soudný si totiž okamžitě uvědomí, že rozsypaná převodovka, může poškodit, kyseliny, spojku ERS a dokonce i motor.
Takovou zkázu si při současných pravidlech žádný tým nepřeje.
takze youtube ma pravdu a telemetria z auta sa myli. Alebo este lepsie, bola zmanipulovana? No tak Ferdo, komisari vedia byt niekedy vtipni, ale chces mi povedat, ze nejake video z YT dokazuje, ze v tom technika nemala prsty? To si fakt odbornik, ked si dovolis tvrdit, ze na zaklade nejakeho onboardu vies s istotou vyvratit elektronicku ci hydraulicku poruchu.
Kde si nasiel, ze sa prevodovka rozsypala? Citas to vobec po sebe? Staci maly glitch v softe aby elektronika urobila nieco co jazdec necaka a to takmer automaticky v brzdeni do zakruty znamena rozhodenie. Daj si pauzu a nastuduj, ako funguje robotizovany manual v F1. Ty si myslis, ze ked na moment prevodovka zahapruje, tak je automaticky znicena?