Piatim dodávateľom pohonných jednotiek v tejto chvíli plynie desaťdňová lehota na hlasovanie o zmene pravidiel kontroly kompresného pomeru. Paradoxné však je, že Ferrari, Honda, Audi a Red Bull napokon nemusia vôbec podpísať svoj vlastný návrh. Majú na to dobrý dôvod.
To je ale huncut ten Binotto, alebo kto to tam taha tu compresnu revoltu. Cisto technicky vzate, to meranie za studena je zbytocne ked maju meranie za tepla. Ak im toto prejde tak je to politicko-technicky masterpiece.
no vsetko je inak. stvorici vyrobcov sa kompresny pomer v prevadzkovej teplote znizuje. Takze najjednoduchsi sposob ako zvysit kopresny pomer za prevadzky (a zaroven odpalkovat Mercedes) je ho prekrocit za studena. Nato potrebuju aby sa to meralo IBA za tepla.
Aktualne to tak vyzera.
Navrh kontroly iba za tepla nie je k hlasovaniu.
A nevidim dovod preco by sa za ambient uz merat nemalo, ked to tak bolo doteraz velmi dlho…
Ja som to pochopil tak, ze ked to prejde tak sa prida este jedno meranie. Ale toto asi nie je az take atraktivne. Na druhej strane treba to vediet citat. Mercedes uz proaktivne vypustiv famu, ze to otestovali za tepla a splnaju. Tomu by som rozhodne neveril.
Bože to sú kecy. Fakt niekto verí tomu, že Red Bull, Ferrari, Honda a Audi vyrobili motor, ktorý pri bežnej teplote má kompresný pomer výšší, ako je predpísané???
mozno som uplne mimo, ale pri zahriati bloku motora sa priemer valca zvacsi a ked bude vacsi priemer valca tak sa to prejavi ked bude piest v dolnej uvrati a uplne vobec ked bude piest v hornej uvrati, cize zohriatie a roztiahnutie bloku motora ma prispievat v zvacseniu kompresie, ci?
Popravdě řečeno, mě je svým způsobem jedno jaká je hodnota mimo provozní podmínky, ale když hlídat tak hlídat, žádný problém.
Jinak toto vše vzniklo jen na základě slov Wolffa, proč by najednou neměli pro změnu hlasovat? Jim to sice nepomůže u vlastního motoru, ale Mercedes bude muset splňovat i za tepla, takže tak. Wolff vytáhne Epstaina, bacha