nevytesnil
takze to mas zase spatne
nevytesnil
takze to mas zase spatne
j, priklad s plachetnicou je velmi vystizny
Základy fyziky na netu popírá kdekdo i přes poměrně vyspělé školství.
Ja som sa prihlásil až teraz večer, ale je jasné, že lietadlo potrebuje na vzlet protiprúd vduchu, ktorý na krídlach vytvára vztlak. Samotná pohyblivá podložka na vzlet nestačí.
nie je uplne spravne, Puff je betonar.
A tenhle pán dokáže vzlétnout? Já bych řekl, že ano
Tys mi nedal ani možnost, jinak samozřejmě, že by letadlo vzletlo, ale snad tu nechceš porovnávat monopost F1 s letadlem?
Vzlétlo je špatně. Taky sis nechal radit od umělé inteligence?
A co mělo dělat? Přistát? a ještě ani @Triper neuvedl typ letadla a počet motorů, což samozřejmě hraje roli též
Na to aby jsi tvrdil že by nevzlétlo, tak to by jsi musel mít definováno mnohem více parametrů. Jestli jste se chtěli optat jen na to zda by letadlo vzlétlo jen díky tomu (a opakuji jen díky tomu) že by byl v chodu ten pás a letadlo by stále bylo na místě bez dalších vlivů pak jste se prostě optali blbě. Já tam vidím ten vzduch a jeho foukání právě jako v tom aerotunelu, nebo že motory můžou vyvinout sílu dvojnásobku vzletové rychlosti a to jsou jen 2 možnosti jak by mohlo vzlétnout. Taky se může prostě jen na tom pásu otočit a vzlétne co by dup že Kdyby se jednalo o sázku a někdo by před něj dal fukar jak v tunelu a pustil na letadlo tak co? No měl by pravdu, letadlo by vzlétlo a vyhrál by Takhle jen ztráta času nad blbou otázkou
@Triper podal zadání zcela srozumitelně. Samozřejmě by se dalo pár věcí upřesnit, ale to by mohlo skončit někde u množství paliva v křídlech a dalšími zbytečnostmi.
Správná odpověď je jasná. Pohyblivý pás je schopný maximálně zvířit trochu prachu, ale letadlu dostatečný vztlak nedodá ani kdyby byl poháněný fazolemi.
Ano, pás tady nic nezmůže, žel tak otázka nezněla.
Jiný pohyb, než pohyb pásu v zadání uvedený nebyl.
To máš jak v pravidlech, co není uvedeno neznamená že není. Já hodnotil zda letadlo může vzlétnout když je na pásu, pokud nedefinuješ další parametry uvedl jsem že nevím proč by nemělo, podle mě by to bylo možný a uvedl jsem jak. Že motory uvedou i tak letadlo do pohybu přeci je zcela reálný i proti pásu vzletové rychlosti, on nemůže vyvinout dvojnásobnou rychlost (vzhledem k pásu), aby vzlétl?
Takže chceš na jednoduchou fyzikální otázku reagovat třeba tím, že letadlo mohlo být zavěšeno na jeřábu?
To mě napadlo, ale to by se dalo napadnout že to uplně nemusí splňovat definici vzlétnutí. Ale to je právě to, vaši představu na jaké okolnosti se ptáte nebyly zcela definovány. Psal jsem hned že jsem si představil letadlo na pásu v aerotunelu, vzlétlo by
Hele nic, letadlo v aerotunelu mi aspon trochu dával smysl, jen někam na pás do bezvětří aby jsi mu znemožnil pohyb vůči vzduchu, ok, to je vyšší liga a nevím k čemu by to bylo Možná aby Vám ženský neodlétly
Ve spuštěném tunelu by letadlo vzlétlo i bez pásu.
Tady šlo pouze o to jak si lidé dokážou představit vliv pásu na vzletové podmínky letadla.
Byl to prostě obyčejný chyták, kterému sedla na lep i uměla inteligence a to je myslím nevětší překvápko i varování.
Edit:
V rodinných kruzích by se občas takový pás mohl hodit.