Posledná nádej zhasla: Lawson do Williamsu neprestúpi | Magazín F1 - F1online.sk

Pre začiatkom sezóny azda nikto, vrátane Liama Lawsona samotného, nepredpokladal, že sa Novozélanďan v aktuálnom ročníku predstaví vo Formule 1. Zhodou priaznivých okolností 21-ročný pretekár vody kráľovnej motoršportu napokon okúsil, ale len dočasne. Akonáhle sa totiž vráti na štartový rošt zranený Daniel Ricciardo, tretí muž minuloročného šampionátu Formuly 2 si bude musieť hľadať miesto niekde inde. Keďže však majú už tímy jazdeckú zostavu uzavretú – až na Williams, ktorý o služby Lawsona podľa všetkého neprejavuje záujem – pretekárovi jazdiacemu pod číslom pätnásť sa pre nadchádzajúci rok zrejme ujde iba pozícia rezervného jazdca.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/112094/posledna-nadej-zhasla-lawson-do-williamsu-neprestupi

Pokud si Williams ponecha Americana, melo by to znamenat temer jistotu, ze Andretti do F1 vstoupi, proc by ho tam jinak drzel.

tu maju sikovneho mladeho muza, ktoreho si mozu odsledovat a zistit jeho potencial. Oni namiesto toho zoberu cloveka s “velkym menom” ktory im kazdy druhy zavod roz*be formulu, ako teraz tento, ktoreho uz maju a idu ho preto vyhodit? Uzasne… Drugovicovi by kludne mali dat sancu uz teraz, horsi ako Sargent velmi nebude

Nechapem tu obsesiu Ricciardom v RB. Na co im tam je? Tost si pochvalil, ze sa im konecne v teame zjavil niekto so skusenostami a ma super duper marketingovu hodnotu… A inak? Posledne dva roky ho Norris zajazdil do zeme a vitaztvo ma len z milosti McLarenu, ktore si myslelo, ze ho to nakopne, inak by ho Norris predbehol. Pereza ludia pomaly vyhadzuju uprostred sezony za polku pokazenej sezony, Ricciardo dva-tri roky jazdil velke prd a este ho RB vezme naspat, dokonca to chvilami vyzera, ze by ho mohli posadit do Acka. Lawson mi teda pride ako lepsi adept na sedacku v AT ako Ricciardo.

4 Likes

zabudas, ze Ricciardo predtym ako odisiel z RB bol daleko, ale daleko najvyrovnanejsim Maxovim kolegom ktory ho dokazal porazit cisto vlastnymi silami, bez toho, aby Max musel mat nejake problemy ci jednoducho blby den

zaroven, Ricciardo bol velmi dobry aj v Renaulte a pozdvihol ich, nesdol mu iba ten McLaren, kde sa naozaj velmi trapil

Ricciardo nikdy vela nebural a vzdy bol spolahlivy. Teraz, par rokov “po”, si myslim ze by uz nemal problem ani robit Maxovi dvojku a sam zhrabnut par vyhier. Zaroven je stale schopny na Maxa trochu zatlacit, aby ten nezaspal. Nic z toho aktualne ziaden iny RB jazdec na cele s Perezom schopny nieje + Daniel ma obrovsky marketingovy potencial a jeho usmev/aura proste z nejakeho dovodu nadalej funguje aj po marketingovej stranke.

1 Like

no asi maju lepsie data ako my.

a po odstrele z McL uz ani plat nema zavratny :slight_smile:

Suhlasim do bodky. Spajat Ricciarda s ackom Red Bullu mi pride ako uplny nezmysel, ved ten chlap uz roky nic pouzitelne v F1 nepredviedol a nejake casy na simulatore ci v testoch urcite nemaju vacsiu vypovednu hodnotu nez jeho vykony za posledne dva roky.

V Alpha Tauri ostatne aj dva vikendy bol a jazdil definitvne horsie nez Lawson.

3 Likes

Aku relevanciu uz len moze mat to, ze bol Ricciardo pred piatimi rokmi vyrovnany timovy kolega Verstappenovi, ktory vtedy jazdil na uplne inej urovni, nez dnes?

V roku 2018 patrili Vettel s Raikkonenom k najlepsim jazdcom na roste, to uz Red Bull rovno moze vytiahnut z dochodku ich a ponuknut im sedacku.

Napodstatnejsie je, co Ricciardo v F1 predvadzal posledne dva roky, to je najlepsie meritko jeho aktualnej formy. A za svoje vykony za posledne dva roky si vysluzil vyhadzov z F1.

Nerusilo ma, ked ho nasadili namiesto tragickeho De Vriesa, ale Lawson tych par vikendov zajazdil dobre, tak nechapem, preco nedostane sancu namiesto zostarnuteho Ricciarda za zenitom. Kvoli nejakym fantasmagoriam o tom, ako pojde Ricciardo robit dvojku do acka?

2 Likes

ako vies, ze je schopny na Maxa zatlacit? Symbioza Verstappen - inzinieri je dnes na uplne inej urovni ako bola v 2018. Podla mna by Ricciardo nedopadol o nic lepsie ako Perez. Akurat ta chemia smerom k timu by bola mozno lepsia ako Perezova. Naopak, z pretekarskeho hladiska by dopadol mozno este horsie ako Perez vzhladom na to ako si viedol oproti Norrisovi.
Z mojho pohladu jediny dovod je jeho usmev a fakt, ze Redbull chce namiesto Alphatauri uviest na trh novu znacku v com moze Ricciardo pomoct viac ako Lawson.

Netreba zabudat, ze samotny Redbull sa po odchode Mateschitza postupne meni a Markov vplyv slabne. Dovolim si tvrdit, ze keby Mateschitz este zil tak sa Ricciardo do AT nevrati a buduci rok jazdi Lawson. Lawson je Markova akademia a Markov produkt. Mintzlaff ci kto tomu tam teraz sefuje ma Lawsona v pazi. Pre nich je AT reklamny banner a riesenie jazdeckej otazky v post verstappenovskej ere je daleko.

4 Likes

Lawson patrí Red Bullu Wiliams snim nemá nič spoločné! na nováčika zajazdil dobre ale ani to nestačilo aby mu Horner dal sedačku

To že Williams nie je opcia až také prekvapivé nie je. Ale to že Riciardovi dajú sedačku po 2 pretekoch kde neukázal nič extra. Jasné nebol pomalí ani zlí ale Riciardo už má najlepšie roky za sebou to je veľmi zjavné. A naopak Lawson má ešte velký potenciál sa ďalej zlepšovať a podľa toho čo predvádza na trati už teraz nie je vôbec stratení a je minimálne na úrovni Riciarda ktorého sme tu mali necelé 3 preteky. A na rozdiel od Riciarda už stihol zabodovať a nerozbil ani auto v ťažkých podmienkach. Takže by som bol ozaj veľmi zvedavý prečo padla voľba na Riciarda a nie na Lawsona

1 Like

Mas pravdu. Ano, v RB bol niekto. Vypraskal Vettela, Verstappena prevysoval myslim dve sezony, potom sa karta zacala obracat, bolo jasne, ktorym smerom chce Marko ist. V Renaulte mal vsak podla mna len zablesky. Nemozes teraz ocakavat tu istu formu ako ked tam zacinal, vtedy boli ambicie vyhravat. Daniel je podla mna vyhoreny a niet ho cim nastartovat. Svoju slavu zazil a len doziva. Myslis, ze ho bude motivovat “staci ti koncit za Verstappenom, za to ta platime”?

Nehovoriac o tom, ze auto RB je uplne inde ako bolo vtedy ked tam jazdil. Je to samozrejme len moj nazor, ale ja si myslim, ze nema vyznam ho davat do Acka. Mozno bude o par bodov lepsi ako Perez a to im je na co? A podla mna ani do AT. S tym, co ukazal Lawson by som radsej zacal cvicit jeho, aby bol pripraveny v pripade ze si Verstappen povie “A mna to uz nebavi.” Povedzme si pravdu, kto potom potiahne RB? Ricciardo ktory bude mat cez 35? Perez? 2024 by som do AT posadil Lawsona, zhanal dalsieho mladika(pre istotu), ak sa Lawson osvedci, 2025 ho dat do RB vedla Verstappena s tym ze “Pocuj, Verstappen mozno odide a potom budeme potrebovat jednotku, tak sa snaz”. Ak sa auto na 2026 nevydari, Verstappen moze zdrhnut a Norrisa ci Leclerca tam nenalakaju. A do druheho auta mozu kupit kohokolvek.

1 Like

Nechce se mi věřit, že o takový talent není v F1 zájem.
Už dnes po pár závodech bych se vůbec nestyděl zařadit Lawsona do první desítky.

Museli by nekde nekoho vyhodit, ale nekdo ani vyhodit nejde pac je zalokovanej obrim dodavatelskym kontraktem, F1 neni zdaleka o nejlepsich svetovych pilotech, viz uradujici mistr sveta v motokarach…

Já vím, ale mrzí mě to.

Neda se nic delat, rika ti neco zazrak na lede?

Zázrak na ledě?
To jsem buď já prohánějící se na zamzlém potoku s kolem značky Pionýr,

nebo Stig Blomqvist. :laughing:

Chehe ne, nahodou jsem uchem zachytil, je tak oznacovan zapas o zlato USA vs SSSR na ZOH 1980, dneska jsem si ho dal cely a docela se bavil. Zajimave je, ze udajne se ten rok zapasy k nam do republiky vubec nevysilaly, nevim nezazil jsem. Studenti a farmari porazily sovetskou elitu, proto zazrak.

1 Like

Je to škoda Lawson výkonnostne by predčil budúcu sezónu aj prehypovaného Tsunodu a Daniela za zenitom.

Takyto isty Pionier len v modrom prevedeni som mal priblizne pred 40 rokmi.

1 Like