ved to je tekutina a v com je problem?
Protože vzduch je plyn, který se pouze jako tekutina chová, ale všichni se mi to snaží vyvrátit.
otvor si stredoskolsku ucebnicu fyziky ked nikomu neveris. vzduch je tekutina.
Tekutina je taka latka, ktora nevie drzat vlastny tvar. Tam patri kvapalina(nema vlastny tvar, ale ma vlastny objem), aj plyn(nema ani vlastny tvar ani vlastny objem).
Kvapalina aj plyn je tekutina.
Tak znovu.
Vzduch je směsice plynů, který má tu vlastnost, že se podobně jako tekutina chová, ale stále je to plyn. Složení vzduchu jsem tady už vložil.
chova sa ako tekutina, pretoze to je tekutina…
no nic, lamem palicu, neda sa povedat, ze som neskusil…
Takže ještě jednou.
Vzduch je směs plynů tvořící plynný obal Země – atmosféru – sahající až do výše asi 100 km. Ovlivňuje chemické reakce jak v neživé přírodě, tak i v živých organismech (většina živých organismů by bez kyslíku z ovzduší nemohla vůbec existovat). Má i své významné fyzikálně chemické vlastnosti, jedná se zejména o koloběh vody v ovzduší.
Nemáš pravdu Ferdo, už tě doběhla tvrdohlavost
Nemůžu za to, že žiješ v jiném světě.
V jiném světě? Min 5 lidí ti tu píše to co se učí na střední škole a ty to stále nechceš pochopit, v jiném světě jsi očividně ty
Jseš si skutečně jistý, že když se vě škole rozebíral vzduch, tak jsi kvůli nějaké rýmečce nechyběl?
Nebo jsi zrovna musel kvůli zlobení stát v koutě a zády jsi neviděl na tabuli?
Určitě ne a taky vím, že vrtulové letadlo má motory
Prosím vysvětli nám všem jak fungují dieselové motory ve vozech F1. Prosím.
Já už jsem se ptal kdekoho, ale u nikoho jsem neuspěl.
Průkazně jsi jediný na naší planetě, který má o dieselech v F1 přehled.
Zase se kroutíš? Měl by si se polepšit
Každý plyn je tekutina. Takže ak “je to plyn” (ako tvrdíš sám), tak je to aj tekutina.
Ale pozor, kvapalina a tekutina sú 2 rôzne pojmy! Každá kvapalina je tekutina, ale naopak to neplatí: plyn nie je kvapalina.