Politiku nerobím, vyhlásil Komacu po nástupe do funkcie šéfa Haasu | Magazín F1 - F1online.sk

Vyšší procento vodních kapiček ve vzduchu dává vzniknout mlze

Vzduch je směs plynů tvořící plynný obal Zeměatmosféru – sahající až do výše asi 100 km. Ovlivňuje chemické reakce jak v neživé přírodě, tak i v živých organismech (většina živých organismů by bez kyslíku z ovzduší nemohla vůbec existovat). Má i své významné fyzikálně chemické vlastnosti, jedná se zejména o koloběh vody v ovzduší. Kromě toho tepelná kapacita vzduchu udržuje na Zemi teplotu přijatelnou pro život. Je také důležitou průmyslovou surovinou. Mimo jiné vzduch (resp. kyslík v něm obsažený) také slouží k oxidaci paliva v běžných spalovacích motorech, k oxidaci paliva při výrobě elektrické energie v tepelných elektrárnách, dále při vytápění či ohřevu vody atd. Vzduch tedy slouží coby druhá (prakticky neviditelná) složka každého běžného fosilního paliva.

Ferdo nehadej se, když nemáš pravdu

Tak to sú 2 rozdielne veci. Ak má firma zaregistrovaný názov v latinke, tak je jasné, že to je aj u nás Mitsubishi (mimochodom, aj tebe tam vliezlo české “š” :wink: ), Komatsu a pod.

U mien je to iné.

Ale na druhú stranu si dokážem predstaviť, že by redakcia obhájila aj anglické prepisy: rozhodli sme sa rešpektovať oficiálnu štartovú listinu FIA, kde sú anglické prepisy.

2 Likes

A? To niekto rozporuje?

Že ses nám kluku na tom vzduchu trochu přitopil? :grin:

Proč se musíš za každou cenu hádat? Prostě uznej, že si se mýlil :stuck_out_tongue:

Ani náhodou. 15

No vidíš, ty se hadas prostě za kazdou cenu, to už tu bylo několikrát…

Připletlo. Za to se Japoncům hluboce omlouvám. :slightly_smiling_face:

vzduch je tekutina voda je tiez tekutina, ale je aj kvapalina. to by si so svojou stredoskolskou fyzikou mal mat zmaknute.

4 Likes

Ignoruješ důkazy. A dal jsem jich tady pro pochopení docela dost. Tebe ale omlouvá, že jsi technický antitalent. :wink:

Když už nemůžeš, tak přijdeš se snahou “ty tomu nerozumíš” místo uznání, že jsi neměl pravdu

Nemyslím to v zlom, ale Ferda sa možno riadi heslom, že starší má vždy pravdu, lebo už má odžité a je skúsenejší, ale tak to často nie je.

2 Likes

Zajímavé, že Ty odsuzuješ aniž bys sám dodal jediný argument.

Hoši, přesně tuhle debatu o kapalinách versus tekutinách si od Ferdy pamatuju 10 let zpátky…je to marný :grin:

3 Likes

Většinou s tebou souhlasím, ale dneska všechno špatně. A mimochodem, na tom bagru je anglická transkripce, a to z toho důvodu, že prostě angličtina dnes vládne světu. Ale věřím, že až jednoho dne bude český nebo slovenský trh s bagry stonásobně větší, jak zbytku Evropy a Ameriky dohromady, budou tam psát KOMACU.

1 Like

Zkus mě přesvědčit, že vzduch není plyn a pokorně smeknu klobouk. :wink:

tu ale nikto netvrdi, ze vzduch nie je plyn.

1 Like

Ano všichni tvrdí, že je to tekutina.

Ale já jsem taky fyzikální vlastnosti vzduchu nikdy nepopřel. Dokonce jsem byl v téhle diskuzi první, který na tuhle fyzikální vlastnost ukázal prstem.