To rozhodnutí je vzkazem Alonsovi, že už i komisaři mají jeho leváren dost.
Už mu zůstal jenom věrný Flavio.
Tak tady to je asi ještě v pohodě. Dle všeho vybrzdil. Druhý se vyflákal, tak dostal 20s.
Možná vzhledem k následkům ještě málo. Fred by už chtěl miliony.
Ale když někdo někoho vybrzdí v dalších závodech, a nic se nestane, tak taky dostane 20s a to se mi zdá přísný.
To je možné. Jestli chtěli vyslat varování, že z podobného jednání může být vážná nehoda, tak to možná není úplně v souladu s proklamacemi o netrestání důsledku, ale asi si to dokážou obhájit. Kdyby někdo George trefil “na komoru”, tak si to ani nechci představit. Ať je chlap vezme to se vztyčenou hlavou.
Teoreticky, co kdyby to bylo stejný a jen Russell projel štěrkem, byl by trest stejný? Já si to nemyslím. Co mi vadí v tehle situaci je nekonzistentnost, ať to trestaji, jestli je to nebezpečný, to je správný, ale ať to neřeší jen na základě důsledků
Kdy naposledy došlo k situaci, že někdo následkem podle komisařů prokázaného vybrždění měl takhle vážnou nehodu?
Brzdit o 100 metrů dříve než je běžné znamená, že se nejednalo o závodní zkrat, ale o jasný záměr. 100 metrů je opravdu hodně.
V téhle zóně jezdci často přenastavují byvážení vozu, proto mají trochu sníženou pozornost. Není divu, že na takové jednání Russell doplatil.
Za traťové limity se dává kolik? 10 sekund?
Za ohrožení života je 20 sekund málo.
To bych musel pátrat, ale mě jde přesně o to, aby nešlo o to, kdy dojde k vážné nehodě. Prostě stejnou věc trestat stejně, loni se to neřešilo ani napomenutím, protože nebyla nehoda. To přece není dobře.
V životě taky nedostane někdo flastr za rychlou jízdu, jen když někoho pak nabourá
Na Alonsa je už konečně pohlíženo jako na recidivistu a tak je to správné.
Ale že to trvalo.
V životě se na důsledek pohlíží naprosto jednoznačně, to byl špatný příklad. Určitě nebude trest za rychlou jízdu stejný při způsobení nehody jako když ji nezpůsobíš.
Takže rychlou jízdu nebudou trestat, dokud není zpsůobená nehoda?
A jak se hned snažil vylhát, že měl problém s plynovým pedálem.
Jó data z telemetrie neoblafneš.
Je to ok Honzi. Buď rád, že nedostal černou vlajku.
A jaký trest za dangerous mannouver dostal Ham nebo Max v 2021?
Ten pláč fanatické trojky mi zní lépe, než zpěv ptáčků u nás na zahradě.
A bude to trvat ještě dlouhé měsíce .
Myslíš situaci, kdy Emil boural do Hamíka?
V Brazílii? Tak to vím přesně. Bylo to 0s.
Ne jen to bourání, myslím i to vyvážení, že oba byly x metrů potom mimo trať, nebýt reakci druhého pilota, tak je nehoda. Jak se k tomu FIA stavěla? když se ohání tím, že se neřeší důsledky, ale samotný akt
Kolik měsíců? Osm?
To tam píšu? Trest nebude stejný, to neznamená, že při nezpůsobení nehody nebude žádný. Ale já myslím, že rozumíš .
Rozumím, ale podle mě by za stejný přestupek měl být stejný trest (v F1 určitě) a nečekat, jaké budou důsledky