Pokúsil sa Alonso vybrzdiť Russella? Španiel si ho vraj nevšímal, telemetria naznačuje niečo iné | Magazín F1 - F1online.sk

Hele, nevím co si o tom všem mám myslet. Zatím bez reakce.

To je adekvátní trest jako průjezd uličkou, po kterém minule hodně lidí volalo.

Za ohrožení života 20 vteřin? :-1:

Kolikrát byl tenhle trest aplikován v posledních 5 sezónách?

ranny whataboutism pokracuje :smiley:

4 Likes

1 Like

Třeba teď, aspoň je zase jednou Alonso v něčem první. Někdo první být musí, to, že se neaplikoval nějakou dobu neznamená, že ten trest zmizel a nebude se využívat už nikdy. Asi to komisaři vyhodnotili jako opravdu rizikové.

Zdá se mi to zbytečně moc přísný.
Do letoška to bylo dobrý, ale jen a pouze byli nekonzistentní komisaři.

Možná by stačilo jen vymáhat trest třeba do 3 kol od rozhodnutí.
Bez kalkulací jestli trest vykonat nebo to dojet… či někoho brzdit.
To by bylo fajn.

Nebyly tady nekonečné debaty o neúčelnosti trestu, když někdo druhému zničí závod a postih je formální? Tak tady formální nebyl. Je to dobře nebo špatně? Nebo je problém v tom, koho to postihlo?

8 Fernando Alonso* Aston Martin 1:20.992 58 4

Alonso přišel o čtyři body.
Russell přišel o možnost osmi bodů a Mercedes o miliony.

No pokud si pamatuji, tak jsme na tohle téma spolu diskutovali a shodli se, že přísné tresty by měly být, s tím plně souhlasím. Ale x sezón se dává 5s, 10s nebo ztráta na roštu pro další závod a najendou se vytáhne tohle? Tohle mi přijde nekonzistentní, navíc stejná věc se prošetřovala loni v AD, bez trestu. Tady je takovyhle trest, neměl by se trestat to porušení pravidel, než nasledek.
Jinak 0.7s byl Russell za Alonsem v tu chvíli, nepřišlo mi, že by se Russell musel vyhýbat Alonsovi, a sám na to poukazuje ve svým prohlášením

1 Like

Kdyby dotyčný musel vykonat trest do 3 kol, tak by tresty byly účelné až až…
A třeba za incidenty v posledních 10 kolech… dvoj, trojnásobné pálky, aby nikdo nemohl kalkulovat, že by projel cílem. :slight_smile:

Myslím, že to by šlo.

1 Like

Něco k diskuzi máš nebo chodíš jen rypat?

No ale kdyby jsi povinně posílal na odbytí 5 sekundové trestu (= povinná zastávka), tak by to samo o sobě bylo výrazné zpřísnění, ne?

Proto to asi na věži hodinu studovali, aby rozhodli podle faktů a ne podle dojmů. Sorry, ale tohle “proč” nikam nevede. Ten trest mají k dispozici a udělili ho, spokojení s výroky komisařů nebudou nikdy všichni a zrovna tohle mi nějak moc diskutabilní nepřipadá.

2 Likes

Prostě jinak. Rozumím :smile: .

Asi jo, ale dávat 10s za kraviny je taky kravina.
Je to těžký.

Néé… je to složitý.
Nikdy se nikomu nikdo nezavděčí ať je to tak nebo tak.

1 Like

Stopka na 10 vteřin by Alonsa přišla mnohem dráž.
Klidně bych tento trest přenesl do dalšího závodu.

No tak podle zpravy komisařů nevypadá, že by tu studovali i v ramci pravidel, spíš jde o důsledek