Hele, nevím co si o tom všem mám myslet. Zatím bez reakce.
To je adekvátní trest jako průjezd uličkou, po kterém minule hodně lidí volalo.
Za ohrožení života 20 vteřin?
Kolikrát byl tenhle trest aplikován v posledních 5 sezónách?
ranny whataboutism pokracuje
Třeba teď, aspoň je zase jednou Alonso v něčem první. Někdo první být musí, to, že se neaplikoval nějakou dobu neznamená, že ten trest zmizel a nebude se využívat už nikdy. Asi to komisaři vyhodnotili jako opravdu rizikové.
Zdá se mi to zbytečně moc přísný.
Do letoška to bylo dobrý, ale jen a pouze byli nekonzistentní komisaři.
Možná by stačilo jen vymáhat trest třeba do 3 kol od rozhodnutí.
Bez kalkulací jestli trest vykonat nebo to dojet… či někoho brzdit.
To by bylo fajn.
Nebyly tady nekonečné debaty o neúčelnosti trestu, když někdo druhému zničí závod a postih je formální? Tak tady formální nebyl. Je to dobře nebo špatně? Nebo je problém v tom, koho to postihlo?
8 Fernando Alonso* Aston Martin 1:20.992 58 4
Alonso přišel o čtyři body.
Russell přišel o možnost osmi bodů a Mercedes o miliony.
No pokud si pamatuji, tak jsme na tohle téma spolu diskutovali a shodli se, že přísné tresty by měly být, s tím plně souhlasím. Ale x sezón se dává 5s, 10s nebo ztráta na roštu pro další závod a najendou se vytáhne tohle? Tohle mi přijde nekonzistentní, navíc stejná věc se prošetřovala loni v AD, bez trestu. Tady je takovyhle trest, neměl by se trestat to porušení pravidel, než nasledek.
Jinak 0.7s byl Russell za Alonsem v tu chvíli, nepřišlo mi, že by se Russell musel vyhýbat Alonsovi, a sám na to poukazuje ve svým prohlášením
Kdyby dotyčný musel vykonat trest do 3 kol, tak by tresty byly účelné až až…
A třeba za incidenty v posledních 10 kolech… dvoj, trojnásobné pálky, aby nikdo nemohl kalkulovat, že by projel cílem.
Myslím, že to by šlo.
Něco k diskuzi máš nebo chodíš jen rypat?
No ale kdyby jsi povinně posílal na odbytí 5 sekundové trestu (= povinná zastávka), tak by to samo o sobě bylo výrazné zpřísnění, ne?
Proto to asi na věži hodinu studovali, aby rozhodli podle faktů a ne podle dojmů. Sorry, ale tohle “proč” nikam nevede. Ten trest mají k dispozici a udělili ho, spokojení s výroky komisařů nebudou nikdy všichni a zrovna tohle mi nějak moc diskutabilní nepřipadá.
Prostě jinak. Rozumím .
Asi jo, ale dávat 10s za kraviny je taky kravina.
Je to těžký.
Néé… je to složitý.
Nikdy se nikomu nikdo nezavděčí ať je to tak nebo tak.
Stopka na 10 vteřin by Alonsa přišla mnohem dráž.
Klidně bych tento trest přenesl do dalšího závodu.