Nezáviď, že Alo dokáže vytáhnout lepší výsledky s monopostem, než Max
Podla mna bol Vettel lepsi. Keby mu dvakrat nezlyhal alternator, tak berie titul dva zavody pred koncom.
Jo, tak když měl o 0,7s rychlejší monopost, tak byl určitě lepší no. Říkám, zkus sledovat F1 trochu podrobněj
A to si ako presne vyratal?
To neodpoveda na moju otazku. S akou metodikou pracovali v tejto studii?
Na základě nejrychlejších kol v Q i závodě.
Takze pilot s najrychlejsim kolom je ten, kto ma v danom preteku najrychlejsie auto?
Tým, který měl nejrychlejší kolo v Q a race pace, měl nejrychlejší monopost, tak to totiž funguje. Ale můžeš to zpochybnit a tvrdit, že v Bahrajnu 2025 byl nejrychlejší Red Bull a jen Verstappen nebyl schopný toho využít
A podla coho merali tu race pace? Podla najrychlejsieho kola?
Podle lap times
Aha. A to do toho pocitali aj vplyv pneumatik, paliva, premavky, a podobne?
Jestli to chceš zpochybnit, tak to uděláš i tak. Problém je ten, že ty napíšeš, že to tak nebylo, napíšeš, že to bylo podle tebe a hotovo. Žádný data tě nezajímají, tak nevím, k čemu tohle směřuješ
Odvolavas sa na nejaku studiu, tak ma zaujima, ci je doveryhodna. Co je na tom zle?
Finding the goat
Někdo se pokusil udělat Elo rating jako v šachách akorát na F1. A hle…Alonso. What the heck?
Já jsem ti na to odpověděl, že se brali lap times z race pace a nej kolo z Q. Nevím, co dál na tom chceš řešit
Zase protirecis samemu Fernandovi?
Brat lap times mi nepride byt moc reprezentativne. To by bolo len v pripade, ze by obaja isli cely cas v cistom vzduchu a na rovnakych pneumatikach. To ale predsa nie je ten pripad. Uvediem priklad. Vettel sa kvalifikuje na PP a Alonso na desiatom mieste. V prvom kole sa v prvej zakrute bojuje v dosledku coho Alonso strati 1 a pol sekundy. V priebehu kola strati dalsiu sekundu, lebo je zaseknuty za pomalsimi piltomi. Vo vysledku je jeho cas o dve a pol sekundy na kolo pomalsi. Taketo kolo sa potom berie a scitava s casmi dalsich kol - ako to moze byt reprezentativne pre posudzovanie vykonu auta?
Brat najlepsie kolo z Q je tiez nepresne, staci, ze to pilot raz neposklada optimalne a uz to kazi obraz vykonnosti.
Pssst, toto som mal pripravene ako argument az na neskor
Jasně, tak je jednoduší napsat, že Vettel byl lepší a ničím to nepodložit o čem se tu reálně bavíme? Bylo Ferrari pomalejší, než RBR, McL i Lotus? Bylo, bojoval Alo o titul do posledního závodu, i přesto, že byl dvakrát sejmutej? Bojoval, tak co tu řešíš? Prostě nerozumíš F1, já ti to neberu, Jos třeba nerozumí datům a je to ok. Ok, ale není, když něčemu nerozumíš a chodíš tu “debatovat” o tom, co teda v té oblasti je nebo není pravda/skutečnost