Pokrivený volebný systém? Sulajemovi súperi zrejme budú nútení stiahnuť kandidatúry | Magazín F1 - F1online.sk

Rozumiem, čo sa snažíš povedať, ale fakty sú jasné:

Ruské ovplyvňovanie volieb v EÚ aj inde bolo opakovane preukázané - nie v zmysle priamej manipulácie hlasov, ale prostredníctvom dezinformačných kampaní, financovania proruských subjektov a koordinovaných online sietí.
Európska služba pre vonkajšiu činnosť (EEAS) vo svojom reporte z roku 2024 „Foreign Information Manipulation and Interference“ uvádza stovky prípadov ruských pokusov o zasahovanie do verejnej debaty v členských štátoch EÚ, vrátane predvolebných období.
NATO StratCom a EU DisinfoLab odhalili sieť profilov na TikToku a Telegrame, ktoré cielene šírili proruské naratívy počas volieb v Slovinsku, Nemecku a naposledy aj na Slovensku.
Reuters, BBC a The Guardian informovali, že EÚ potvrdila priamy zásah Ruska do nedávnych volieb v Európskom parlamente 2024**, keď bolo identifikovaných niekoľko miliónov eur investovaných do „troll farms“ a do plateného obsahu podporujúceho proruské strany.

Čo sa týka Moldavska, tam Európska komisia aj moldavská vláda tvrdia, že existujú konkrétne dôkazy o ruských pokusoch o destabilizáciu volieb - napr. platenie trollov cez Telegram kanály a šírenie falošných prieskumov (aj tvoj zdroj: Politico, október 2023).

A áno, ovplyvňovanie neznamená manipuláciu výsledkov, ale aj systematické ohýbanie reality, podsúvanie naratívov a cieľené znižovanie dôvery v demokratické inštitúcie je podľa EÚ formou zásahu do volebného procesu.

Takže nie, nejde o „konštrukty“. Fakty hovoria jasne: Rusko využíva médiá, sociálne siete aj infraštruktúru dezinformácií na to, aby oslabovalo jednotu EÚ. To, že sa to deje sofistikovane, neznamená, že to nie je reálne.

2 Likes

Mna nezaujima, ze to necitas, mna bavi poukazovat na tvoju debilitu, vzdy sa zosmiesnis ako absolutny hlupak, par prispevkov dozadu si tvrdil, ze ziadne mosty neboli zatvorene, ked som dokazal, ze boli a ze sa zatvaraju pravidelne pocas volieb, tak si to zacal krutit ako vzdy, obhajovat manipulovanie volieb.

Ty si ta typicka ovecka, naucitli ta par slov, propaganda, dezinformacne weby a potom to uz len automaticky papuskujes ako magicke slovicko na ukoncenie diskusie, lebo nic schopneho ani nie si.

Si velmi jednoduchy clovek, ktoremu predali poskoda Fica Korcoka ako demokrata, slubili investicie do skolstva a zdravotnictva ale po najnovsom dostanes maximalne 5% HDP na zbrojenie, ja som ta upozornoval 3 roky dozadu, ze tato vojna bude dlha a dajte Rusku Donbas, lebo potom bude cena vyssia. Klasicky doslo na moje slova, doslo na moje slova aj na vojnu s Iranom, ktory ste vybombardovali, ten teraz nema dovod nevyrobit atomovku, lebo sa vam neda verit, dojde zachvilu aj na moje slova na konflikt s Cinou a co urobi Helmutko? Hodi to v buducich volbach PS, podpori aj 7% na zbrojenie a lebo muh Rusko a Cina su hrozba, hej, to ruske rakety dopadaju na Nemecko ci Francuzsko a nie francuzske, anglicke, americke na Rusko. Vy nemate elementarnu schopnost mysliet ani takticky, ani strategicku a toboz nie smerom do buducnosti, cize tuto tu koncim, s hlupakmi sa vyhrat neda. Kazdu jednu tvoju blbost sme dnes adresovali, pan sa aj odhalil, ze podpurje manipulaciu volieb nakoniec, ale bude sa tvarit, ze on je ten dobry.

Ty nemas IQ, aby si pochopil, kedze mi tak rozpravas, ako som naivny, ze to, co teraz robite, vypali v buducnosti proti vam, ked sa dostane k moci nesystemovy politik, tak ako ked sa v USA dostal k moci Trump a ked ste vy debankovali, cancelovali ludi, tak teraz to bude robit Trump a jeho kridlo ludi.

Ale ked nemas IQ, tak kto chce kam, pomozme mu tam. Cize pa

DAlsi clovek co nevie citat.

Nikde netvrdim, ze Rusko sa nepokusalovo volby ovplyvnovat. Tvrdim, ze do akej miery, nie je mozne kvantifikovat. Ked checs niekoho odsudit za trestny cin nejaky, musi byt obet alebo predmet trestneho cinu, ktory sa da kvantifikovat. To vy neviete dokazat. Rovnako ako Trump nevedel dokazat, ze volby boli podvod. Na zrusenie volieb musi byt padny dovod a musi byt presne preukazana manipulacia a nie pokus, a to prve nikdy preukazane nebolo.

To je ako ked sa PS nedostalo do parlamentu o cca 700 hlasov a nasledne, oni vraj nasli 1100 hlasov cez miestoprisazne prehlasenia volicov, ktori tvrdili, ze dali hlas tomu a tomu v danom regione ci preferencne a ked sa pozreli na pocet preferencnych hlasov, tak ti ludia mali 0 preferencnych.

To bolo slovo proti slovu, na zaklade toho nebolo mozne preukazat ovplyvnenie volieb a manipulaciu s hlasmi, ustavny sud to zamietol.

Ziadal som o kvantitativne dokazy, ako ovplyvnili volby a statistiku, to si neposkytol, to, ze nevies citat a vrchol tvojho intelektu je bezmyslienkovity copy paste, ma nezaujima. To, ze si Rusko zaplati reklamu a niekto to uvidi a maju nejaky reach, neznamena, ze ludia volili inak. Za Georgescovym vzostupom stala proeuropske strany a liberalne strany, ktore platili antikampan a on im tie hesla a tagy ukradol a asocioval zo sebou.

Co sa tyka Moldavska, tam volby priamo manipulovala jedna strana a to Moldavsko na cele s EU, ked ste cez obstrukcie zatvarali mosty a znemoznovali proruskym volicom volit, kedze rad citas litanie a vrcholom tvojej argumentacie je opakovanie srand, ktore ti niekto povedal, tak si vygoogli clanok na wikipedii “voting suppression”, velku historiu ohladom toho ma USA.

Volby ste manipulovali rovnako ako Rusko, ak mali byt neplatne rumunske, musia byt aj moldavske, ale naopak, vy ste tie moldavske oslavovali ako vitazstvo demokracie, aj ked demokraticke neboli.

Nemam s tebou o com bavit, chlapce, ty si trocha mudrejsi od Helmutka, ale v hlave take iste prazdno.

A trepes halusku o tom, ze posledne prezidentske volby u nas tiez mali by zrusene, cize v hlave to v poriadku nemas tiez. Nikdy vam neslo o demokraciu a demokraticke volby, to je trapna zasterka na to, aby ste mohli volby zrusit, ked ich vyhra “nesystemovy” kandidat, ako preukazalo Moldavsko. Rusko rovnako viedlo kampane aj pred druhym kolom rumunskych volieb, rovnako viedlo v Moldavsku, ale tam uz vyhrali vasi kandidati.

Bud mate nejake pravidla alebo nemate, ale kazdy, kto nema v hlave nasrate a aj rozmysla, vie, ze ich nemate. Ten svet, v ktorom zijete a ta vasa moralna flexibilita je zabavna.

Co sa tyka ovplyvnovania volieb a ovplyvnovanie verejneho zivota, finanocovania kampani, tie rovnako ovplyvnuje EU v Bielorusku a Rusku cez financovnie disidentov, mimovladok, novin, dokonnca v europskom parlamente kazdorocne usporiadavate konferenciu lidrov mensin z RUsko, kde si Rusko porcujete na male staty a planuje jeho rozpad. V Rusku je popularnych niekolko spravodajskych projektov, ktore su financovane EU, VB, SUA a okrem toho, nemaju skoro ziadne dalsie prijmy, tak o com sa tu bavime?

Ved len na Slovensku sme si prijali vodcu bieloruskej opozicie, oficialne, prezidentka a tusim aj na vlada, resp. ministry ako Nad, ak sa pamatam spravne, a nasledne poskytli granty roznym bieloruskym studentom, ktori su politicky aktivni v Bielorusku a vedu rozne protivladne hnutia ci organizuju demonstracie :smiley: Toto nie je zasahovanie a ovplyvnovanie? To co ma nas prezident prijimat oficialne vodcu nejakeho hnutia z inej krajiny a zasahovat do ich vnutornych veci?

Opat ta propaganda ako vam niekto ublizuje a my nic nerobime, maximalne propagujeme demokraticke hodnoty, ze :smiley: :smiley: Sa zdohadaj chlapce. Uz to je smiesne

to s tym tvrdenim je velmi pochybne, v tvojom linku sa pise ciastocne neprejazdne - to znamena prejazdne, ale so zdrzanim. Ale si hlupak. pechoris sa tu ako vsetkemu rozumies a tu len recyklujes rusku propagandu ako posledny troll.
Ako vravim - keby bolo na mne tak to odstrihnem nakomplet zavriem.

suck my dick:
brutalna zapcha:

ked idem rano do roboty tak stojim tak v 30x horsej.
na videu vidno ako ludia uplne v pohode korzuju z jednej strany na druhu po udajne uzarvetom moste - to je ten most z tvojho screenshotu a sprava o tom ako bol uzavrety most. tulpasi ako ty si samozrejme neoveria alebo nechcu overit fakty.

2 Likes

DAkujem, ze si zo seba urobil opat neskutocneho hlupaka, v clanku, ktory som dodal, sa pise, ze niektore mosty boli zavrete ciastocne a niektore uplne.

Ty si fakt neskutocny jedinec s podpriemernym IQ. Nikde som nenapisal, ze zavreli vsetky mosty, ale za zatvarali mosty :smiley: :smiley: :smiley: Ty si FAKT HLUPAK :smiley: V Rusku tiez otvorili az dva miestnosti, aby sa nepovedalo, limutujes tym pocty ludi, ktori mozu realne odvolit. 2 miestnosti pre cca min 70 tisic ludi podla ruskeho scitania, realne tam vraj pracuje podla odhadov 400 tisic Moldavcanov a velka cast z nich ma pobyt.

Helmutko, ty sa uz nepokusaj nic debunkvoat, lebo ty mas IQ hupacieho konika :smiley: Chlapec chce debunkovat a potvrdi to, co som napisal :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :D: D

IQ level volic PS :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: A to este nehovorim, ze donedavna bolo zvykom tie mat volebne miestnosti, resp. aspon urny v danych separatistickym regionoch, teraz tam neboli ziadne, ak si pamatam spravne, a tym padom ludia museli is volit do Moldavska a aby im to stazili co najviac, tak zatvrali mosty, co je prax, ktora sa deje pravidelne pri kazdych volbach, ked zrazu pocas nich robia opravy a servis, vzdy to tak vyjde nahodne :smiley: :smiley:

Si hlupak, hlupak, hlupak, pa.

Kamo ty sa lucis furt po kazdej eseji, ignorujes fakt, ze to sem nepatri, samozvany jezis kristus z teba je normalne - ze teba bavi poukazovat na debilitu by som byt tebou aplikoval co najskor sam na seba

Ci chces mat azbukou napisane ze politika sem nepatri a ak uz tak si domatkypici sprav vlastne vlakno???

2 Likes

Treba citat, ked napisem, ze pa, na dnes padla, tak to znamena, ze padla na dnes. Neviem, ako to mam ohranicit jasnejsie.

bola tam tretina z povodneho poctu…

a co vlastne chces?

2 Likes

Jaj, takže to nemá vplyv, robia to iba pre zábavu, ďakujem za vysvetlenie.

Nemá cenu odpovedať na všetky tvoje fakty, “fakty”, invektívy, ale v jednom spravím výnimku - ide o hodnoty. Tam je totiž pes zakopaný.

Áno, západ niekedy porušuje vlastné pravidlá, ale zvyčajne je to až potom, ako tie pravidlá zneužije niekto, zväčša s finančným a ideologickým krytím Ruska. Aby sme sa chápali: Rusko vnímam ako ríšu zla, ktorá za posledné stáročia(!) narobila veľa zla doma i vo svete. Za posledné desaťročia je to vo veľkej miere práve Rusko a ním podporované nedemokratické, neslobodné až tyranské režimy, ktoré majú na svedomí doslova desiatky miliónov životov. Tam, kde sa západ poučil, znormalizoval a posunul, sa Rusko a jeho kamaráti vracajú v čase. A to si nijako nejdem idealizovať západ, ale takmer vo všetkom (v pozitívnom zmysle) prekonáva Rusko, Čínu, Kóreu, Irán, Venezuelu a kopec ďalších nedemokratických režimov, ktorých spája neutíchajúca láska k totalite.

Takže môžeš mať v čiastkových veciach pravdu, ale ide o celkové hodnoty - humanizmus, pokrok, ktoré sú Rusku na míle vzdialené. A svojími vyjadreniami obhajuješ práve zaostalé Rusko, zatiaľ čo ja obhajujem pokrokový západ. V tomto kontexte nemá cenu pokračovať a dokazovať si konkrétne jednotlivé fakty (prípadne ich vyvracať ako nepravdu alebo zámerné klamstvo).

Čiže ide o hodnoty v prvom rade. Odpovedz si sám, aké sú tvoje hodnoty, podľa ktorých riadiš svoj život.

6 Likes

asi musel ist trolit na inu stranku aby dostal plat…

4 Likes

Vytvor si vlastne vlákno, verim, ze s tvojim nadpozemskym intelektom to pre teba bude malina

@helmutko ty si s niekým bombardoval Irán a nás si nezavolal?

3 Likes

ked vsetko sa to zbehlo tak rychlo…

3 Likes