To, čo sa spočiatku ukazovalo ako čistá špekulácia, že do Williamsu by mohol zamieriť Sergio Pérez, a tak z neho vystrnadiť Georga Russella, začína naberať reálny rozmer. Ako už aj z príbehu samotného Péreza vieme, jednoročný kontrakt, ktorý Russell podpísal ako predĺženie jeho predchádzajúcej zmluvy s Williamsom, je určite relatívne ľahko možné zrušiť.
Nemyslim, ze pretekar ako Russel ma vyboxovany nejaky neprestrielny kontrakt. Wolff, aspon co sa verejnych vyjadreni tyka, Russela vo Williamse zatial velmi nepodrzal.
Chyba je v článku poprvé v tom že GR zmluvu nepredlzil od začiatku ju mal na 3 roky=do konca budúcej sezóny. Takže to bude originál svinstvo Pri všetkom čo si tam vytrpel ak ho teraz vyhodia.
Wolf nech mi ide s týmto svojim alibizmom niekam. Všetci vieme že páky udržať ho tam majú ale jemu to je jedno rovnako ako u Ocona. S prepáčením série si do úst. Najprv ho vychová, teraz vvychvaľuje ale nechá ho vyhodiť aj z hluoeho Williamsu? Lebo mam novinku na ročnej pauze určite hviezdou F1 nebude a Ttoto zase raz len po chová talent. Jeho menezment je katastrofa jediný komu v histórii pomohol bol snad Bottas (paradoxne si ho zaslúžil najmenej) Inak je to hanba co Mercedes dokazuje a momentálne je zdá sa najlepšie byť v akadémii Ferrari. Nikto od neho nečaká že ho posadí do Mercedesu… Ale koľko sedaciek bolo v čase keď sa hovorilo o predaji Williamsu (o ktorom Toto dobre vedel) voľných… Renault alebo Mclaren určite… V tom druhom majú aj vplyv) kde bol vtedy? Vtedy počúval Williams a dristal o zachovaní lojality… Kde je ta teraz? V čase keď šiel Tim do predaja a vedel komu to predaju (co Toto tiež vedel) mal dávno donutit Williams aby mu tu zmluvu poistili a aby na GR nemohli siahnuť. Dalo sa to úplne v pohode zariadiť. A teraz to hra znova na svoj povestný alibizmus… Presne preto vždy budem viac rešpektovať Hornera ten im šancu dá…zhoria? Ok dovidenia a je tvrdý ale aspoň priamy a nehľadá si takéto trápne aliby a nedrží tých chalanov vo falošnej nádeji. Je to výsmech a hanba celá tá akadémia ak GR ostane na ocot v lepšom prípade ako Ocon keď naďalej v F1 ostanú niektorí piloti Lattifi, Giovinazzi alebo príde Mazepin. V tom prípade to Mercedes zase celé nezvládol a evidentne nemá v F1 dlhšie plány ako 2-3 roky inak by toto nemohli myslieť vážne. Byt jazdcom Mercedesu je pre ich hlúposť a konzervatívnosť momentálne guľa na nohe.
Z vyjadrení Haasu mne ale najväčšiu logiku dava stále Perez tam zo Schwartzmanom (reči o Mazepionovi už tu boli aj pri FI a nikdy nič nekúpil ani do žiadneho tímu nevstuoil) tam by boli aj peniaze aj schopnosti v oboch prípadoch co oni potrebujú. Ja sa len divím Sergiovi ze ma v svojom veku a po rokoch v F1 toto za potrebné. Neverím ze by Ferrari zabarikadovalo Micka v Haase, na to je on pre nich veľmi dôležitý projekt.
Celé toto je ale Fraška a toto vyjadrenie opäť raz robí z Tota absolútneho magora. Pre toto ja na neho nikdy nebudem pozerať ako na dobrého manažéra (ako napr. Na Hornera) ale len na dobrého biznis mena… Toto posledné roky F1 skôr škodí ako pomáha. A nemá absolútne žiadnu zodpovednosť voči športu… Ze ten tu bude aj keď on už nie. A ešte povie v podcaste že jemu nejde len o rekordy ale o radosť z pretekania. A ako je alternatíva skôr George ako Max… Neviem ako tomu napomáha. A sa diví že potom vizera ako kecal a kompletný magor. Lebo odporuje sám sebe. Tento človek co dokáže vypustiť z úst je na zamyslenie ved to oximoron za oximoronom.
Véd toto je najväčší vysmech na tom celom a najväčší výsmech jeho vlastným schopnostiam. Ze dokáže pustiť takéto vyjadrenie kde z neho robí pomaly majstra sveta a potom zadrie že vlastne je mu jedno ako dopadne a tvári sa ze o dianí v tíme čo donedávna vlastnil nemal poznatky skôr ako ho predali, že to zmluvou pre GR nevedel nič robiť a ze nevie ani teraz posilniť jeho pozíciu v tíme kt. Ma finančné suchoty a Mercedes im dodáva motory… Ako píšem typický trápny Totov alibizmus .
no hlavne nebudu menit dost dobreho bottasa za niekoho, ktori nedava istotu, ze bude aspon tak dobry ako bottas.
russell je sice superrychly(asi) v kvalifikacii, ale vsetko co tam ziska strati hned v prvych zakrutach a mercedes si nemoze dovolit aby pravidelne jeho dvojka prisla o 3-4 miesta na starte
aj o oconovi sa hovorilo aka je to buduca hviezda a ze vraj mercedes ho nechce len preto, ze by priliz tlacil na lujza a dnes ta hviezda “hviezdi” v renaulte a uz sa spekuluje, ze mozno dohviezdi
aj pri oconovi sa pisalo ako je trapne, ze mu mercedes nedal miesto vo svojom time a tuto sezonu sa ukazalo, ze to rozhodnutie mercedesu neposadit ocona do auta bolo absolutne spravne
russell nech sa nauci startovat a potom nech sa hlasi o miesto v lepsom time
chyba mu ta spravna miera agresivity, preto ho lahko dokazu predbehnut, ale on predbieha velmi tazko. byt rychly v kvalifikacii nestaci
Skus ty ľahko predbiehať na Williamse (vždy aura lepšie ako tvoje a casto výrazne) A podla mňa tam bolo aj tak dosť pekných manevrov. Niekoľko krát odbehol Renault aj RB na začiatku sezóny o Kimim v aute lepší on ako on sa nebavme. Navyše ja nechcem aby mu dali miesto v Mercedese len aby ho nevypoklonkovali u F1 ako Ocona (a majú na to vplyv) čítaj s porozumením.
Navyše obhajovať Bottasovo zotrvanie tým ze niekto nevie štartovať to ozaj? Jediný dôvod prečo on tak nestráca je to auto Bottas nemá ani štarty a ani rýchlosť I tom predbiehaní nemať pod sebou Mercedes by som si tiež dovolila pochybovať. Véd jeho štarty sú na tak skus eneho jazdca tragédia a prehral si tým X lepších umiestnení a aj víťazstiev. U GR to stále môže byť s prispením auta… A môže sa zlepšiť … U VB je to čím prosím ta? Bude on ešte lepší… Určite nie.
Co sa týka Ocona… Rok v aute F1 nesedel… A to ta zabije v dnešnej F1. Takže toto cele je najma zásluha Mercedesu… Jemu to výrazne ublížilo. A po ďalšie ja si myslím ze Russell je lepsi pretekar ako Ocon.
Nemyslim si, ze Wolffovi je Russellova buducnost ukradnuta, ale nema mu ako pomoct. Williams ma noveho majitela, sice bude odoberat motory Mercedes, ale Wolffov vplyv nie je nekonecny, nemoze im nadiktovat jazdecke zostavenie. Renault a McLaren to iste. Tam je to uplne bez sance, jedinu nadej predstavuje nevyrazny Ocon, ale ten sedi v Renaulte, kde Wolff nema vobec ziadny vplyv. McLaren ma silnu jazdecku dvojicu, ktoru urcite nebudu chciet menit za Russella, aj keby sa Wolff postavil na hlavu.
Takze jedine, co mohol Wolff spravit, je posadit Russella do Mercedesu, no to miesto si Russell jednoducho nezasluzil.
Takze uprimne neviem, co od Wolffa ocakavas. Miesto pre Russella nemoze vycarovat.
Ale v istej dobe keď odchádzal Sainz mohol ten vplyv mat… Na tom sa zhoduju aj renomovaný novinári… . Ale schovával sa za lojalitu k Williamsu… Kde je ta teraz? … Jasne ze teraz už ho nemá… A som zvedavá že ak sa toto stane co bude hovoriť a ako bude konať. A Russell nech sa potom vykašle na celý Mercedes…lebo ani budúci rok ho moc nemajú kam dat vďaka tomu že preváhali šancu.
Co sa týka Williamsu… Ten ma nového majiteľa ale cez motory by sa ta dohoda urobiť dala (tak ako Haas a Ferrari) lenže Mercedesu je to jedno tak ako to bolo u Ocona.
A opäť píšem keď išiel predávať tim kde mal podiel… Mohol vtedy tu zmluvu pre GR posilniť a vyrobiť Mercedesu ako dodávateľovi postavenie kde by ho vedel chrániť. S prepáčením vysral sa na to vtedy a teraz je neskoro. Avšak ako vravím vedel by to aj teraz ak by chcel vyvážiť peniaze tým co pre Williams dodáva Mercedes. Takže možnosti ma a veľké. Zostavu im nensdiktuje lenže to nie je tak ze GR zmluvu nemá a jedna sa o novej. Takže on mu to miesto nepotrebuje vyčarovať in na jednom sedí… On zmluvu ma… Mercedes ma cez svoje postavenie a vzťahu k tomu co vie zákazníkovi na výmenu poskytnúť len tlačiť na to aby bola dodržaná. Nerobí to zjavne.
Jeho vplyv nie je nekonečný ale je dosť veľký… Bohužiaľ ho nevyužíva. Mňa stvu najmä tieto vyjadrenia kde na robinu povedal ze nema v plane nič ani skúsiť lebo to nechá na Williams. Takže jasne ukázal že je mu to jedno. Nevivinul zjavne ani žiadnu snahu.
K tomu Bottasovi len toľko ze ak ho po 2021 nevymenia za hocikoho iného už to bude absolútne na plač a ako vravím Toto bude navždy len biznisman.
Véd to ti vravím že to mali po riešiť keď tím išiel do predaja… MERCEDES mal vtedy predvídať ab riešiť to aby sa nedala tak ľahko zrušiť novým vedením. Jasne ze dnes nemôže ale čosi by aspoň skúsiť mohol a nie rovno zadret to vyjadrenie a hlavne ho predtým vychvalit co z neho robí ešte väčšieho idiota.
Véd ako majiteľ tímu nemôže ale ako dodávateľ by mohol a 1000x on mu to miesto nepotrebuje kúpiť len udržať ale zjavne nehodlá nič ani skusit.
Ak Williams čaká že v tomto crepe (ale pri Pwrezovom šťastí sa aj ten do roka zlepší) že Perez zrazu bude podávať neviem aké výkony a voziť body =že je o toľko lepší ako Russell tak trpi hovadskym sebaklamom. Problém je auto nie pretekar =takže to co vytvorili oni a dobre v ňom je len to co dodal Mercedes =technický aj personálne. To auto ma vo väčšine skôr na to kde ho drží NL nie na to co v ňom dáva GR. Lebo ako citujem aj TW ten dokáže v tom aute veľa ukázať. Čakať ze Perez bude nejak brutálne na motivovaný v tomto tak to ozaj je utopia. Ten sa len chce udržať v F1 a je mu jedno kde.
Podľa mňa bol výsmech aj Russell co a Williamse ale Russell bez auta je čista hanba tomu športu.
A ako som povedala X krat kým sa niečo nezmení tak dones je pomer talent:plaric a talent :platic :vplyv automobilky asi tak 15: 2:1:1 do par rokov takým štýlom to bude pri najlepším scenári 2:1:1:16. A ja toto nechcem aby pretekali len bohate deti s Verstapenom a Leclercom. To bude koniec pre F1.
Ak chce Sergio ostať prosím pekne Haas potrebuje peniaze prečo sa nesnazi natlačiť tam?
Totovi by som neveril. Nevravím, že Williams nevymeni GR, ale myslím si že Mercedes/Toto majú vplyv na Williams stále, minimálne cez motory. Akoby to, ale vyzeralo, keby toto povie: GR je v pohode, nemôžu ho vyhodiť, lebo ja to vybavím. No ja byť novým majiteľom Williamsu, tak ho na ten truc vyhodim.
To čo hovoria Wolf, Horner a spol. pre média nikdy nie je úplna pravda. Všetko sa dohaduje v pozadí. Myslím si, že niečo pravdy na tom, že pod Russelom sa hýbe stolička pravdy bude. Ale na druhej strane si myslím, že ostane.
Samozrejme je tu niekolko otázok.
Čo ak Mercedes za 2 roky pojde preč - potom im môže byť Russel ukradnutý. Je to hnusné od nich, ale je to tak.
Otázne či by potom Toto nešiel k Strollovi do AM. To Sebastian bude akurát končiť, Stroll junior a šanca na titul to nech sa nikto na mňa nehnevá - to je nereálne. Vtedy by sa im taký Russel hodil, len to nemôže byť rok mimo. Takže v podstate všetko závisí od plánov do buducnosti Mercedes a tiež Toto. Ešte je tu potom take slovo, že charakter, ale o tom pochybujem.
McLaren Sainza obratom nahradil Ricciardom, tam nebola sanca pretlacit Russella. A ani Norrisa logicky nemohol nahradit.
Stale si myslim, ze Wolffov vplyv precenujes, on nemoze nic zmenit na tom, ze Williams o svojej jazdeckej zostave rozhoduje sam. Mozes na neho nadavat, kolko chces, no faktom je, ze nebyt Wolffa, Russell sa do F1 nikdy nedostane.
Véd hviezdy sú OK ale tam sú aj starší jazdci a nie vďaka talentu alebo len vďaka nemu. PEREZ JE JASNÝ PRIKLAD
Navyše u GR môžeš spochybniť co chceš ale talent rozhodne nie. Lando Norris jazdí ako jazdí a GR mu to kvalitne natrel… Stačilo normálne auto jie Williams a aj predbiehať vedel.
To posledné nespochybňujem lenže rovnako mu z nej práve pomôže.
A to je na hlavu najmä ak púšťa do sveta ešte aj takéto vyjadrenia. Aký je skvelý a bhdzsnot F1 a hlúposti… Keď vie ze je zle a nevie nič urobiť nech aspoň mlčí. Toto ničomu nepomáha tieto dristy.
Lenže ak ho teraz výklopné Williams nemá kam… Ostáva v Brackley minimálne rok… Odtiaľ je cesta zahatana nie len do Mercedesu ale viac menej hocikam hlavne ak volne miesta nie sú na ďalší rok.
Jedine co by o rok vedel spraviť je vyhodiť Bottasa a na miesto jeho náhradníka do tlačiť Russella. Inak ho môže absolútne zabit.
Práve to je ten problém ze TW ja neverím ani nos medzi očami. A už vôbec nie ze mu na tých chalanoch záleží /záležalo to dokázal X krat. Jemu ide len o biznis a rekordy aj keď to musí popierať a tak to kryje vyjadreniami aké vypúšťa.
Tieto vyjadrenia Russellovi urcite pomahaju viac, ako keby Wolff mlcal. Ked Wolff Russella oznaci za buducnost F1, zvysi mu to kredit, moze mu to teoreticky pomoct ziskat sponzorov alebo sa tym podari vytvorit medialny tlak na Williams, aby si ho nechali. Nic z toho podla mna nie je dostatocne, aby sa tam Russell udrzal, ale je to urcite lepsie ako nic.
A čo mu pomôžu sponzori? Kto do neho investuje peniaze keď patrí Mercedesu? Nikto… Jedine Mercedes. Jedine ze by Mercedes ozaj chcel kúpiť ten Ineos tak to by dávalo logiku ale to sa zjavne nedeje. Kredit je Williamsu pod novým vedením tiež zjavne ukradnutý keď by toto spravili. Toto nie je Williams za FW. A inde miesto nie je takže ak dostane padáka (a priznaj aspoň ze by to bola škoda keď iný ostatnú a aj v top tímoch =vid Albon) tak je odsúdený na rok v Brackley a odtiaľ nie je moc cesty späť najmä ak Mercedes nenahradí Bottasa hocikym iným. A navyše to ako sa na tebe ten rok podpise vidíme u Ocona. Toto bude Russellov koniec a ak aj nie a do F1 by sa vrátil tak jeho talent sa bez tak premrha lebo dobrý ako teraz a už vôbec nie lepší bez jazdenia nebude, práve naopak. Dnes vypadne na chvíľu stráca kontakt, reflex a dravosť =ako Ocon =koniec.
Ano, moze to byt Russellov koniec, no ja len poukazujem na to, ze v sucasnej situacii Wolff nemoze spravit viac, ako vyjadrit mu verejnu podporu. Ale ja by som si este pockal, Perezov prichod do Williamsu je este stale len v rovine spekulacií a nakoniec z neho mozno vobec nic nebude. Nemyslim si, ze pre Russella je vsetko stratene.
Véd ani ja nie. A po ukazujem len na to ako celá tá akadémia funguje nejde len o GR. Stále to neznamená ze skončí avšak ak áno tak tvrdím že to bude škoda a hanba v porovnaní s tým co ostane … Co mnohí nechcete priznať… Úloha TW v tomto bola dat Williamsu najavo ze mu to nie je jedno a takéto vyjadrenie ma zmysel jedine ak už dvihil telefón a Williamsu to dal jasne najavo ze mu to nie je jedno… Inak sú to len PR reči. A ďalšia vec je že ja som mala Williams rada pre to aký bol aj keď bol posledný. A toto by bolo pre mňa sklamanie aj v tejto rovine a ten tim by bol pre mňa dalej nehodný toho mena. Ak sa stanú len masinov na biznis tak byť FW dúfam ze to premenuju. Akokoľvek zle bolo Williams za Williamsov ov nebol tim alibistov kt. Ide len o biznis, kt. Kašle na zmluvy s ľuďmi kt mu dodávajú výsledky a kašle na talent. Ale takym by sa stal ak sa toto stane. To je môj ďalší problém.
Mňa znerviznuje len to ze v čase keď SP hovorí ze ide hovoriť o svojej budúcnosti čoskoro… SR alibisticky odmieta stat za jazdcom kt. WILLIAMS vždy podržal a dostal ho aspoň tam kde je.
A obávam sa že nerobí to len tak pre nič za nič.