Podľa Wolffa má o Russellovej budúcnosti rozhodnúť Williams | F1online.sk

Hmmm toto mi pride byt celkom zaujimavy nazor. Predstava, ze by starsi jazdci, ktori su dobri v inych seriach dostali sancu sa mi zda celkom lakava. Zrovna taky Vergne je vo FE schopny porazat aj mlade pusky o ktorych sa hovorilo ako o adeptoch na F1. A neplati to len u neho, rovnako aj da Costa alebo Frijns by si podla mna zasluzil sancu. Ono v konecnom dosledku su to uz jazdci, ktori za sebou maju kopu vysledkov v inych seriach, skusenosti a mohli by priniest viac, ako nejaky priemerny mladik s podporou jazdeckych akademii a silnych sponzorov (tym teraz nemyslim Russella, ale najde sa takych dost).
Na druhej strane, vela z tych jazdcov uz svoju sancu v F1 dostalo a aj ked pripustam, ze sa mohli od odchodu zlepsit, vzdy je tazke niekoho presvedcit o svojich kvalitach, ked uz som svoju sancu premrhal. A chapem aj timy, ze sa pozeraju skor do buducnosti, mladik je pre nich dlhodoba investicia. A bohvie, ci by niekto ako Vergne bol ochotny vzdat sa vitaznej pocizicie v FE na ukor toho, aby bojoval v F1 vo Williamse.
Ale tak ci onak, zaujimavy nazor, najma v suvislosti s tym, kolko je v F1 mladych platicov, ktori tam nepatria.

Za to kde je Russell si môže jedine sám. On sám si vyjednal zmluvu s Williamsom. On sám zlyhal zakaždým, keď mal možnosť bodovať. On sám si vydobil renomé také aké má, že ho nikto iný nechce.

A Wollf rozhodne nie je žiadny zloduch. V McLarene nemal šancu lobovať za Russella. Tam chceli svojho vysnívaného Ricciarda a ak by ho nezískali, tak by si nechali Sainza. Nádejného mladíka do budúcnosti majú v podobe Norrisa, takže nejaký pochybný Russell sa im vôbec nehodil.

Do Racing Pointu sa Russel tiež vôbec nehodil. Nemá peniaze, poriadne skúsenosti a ani slávu akú má štvornásobný majster sveta.

Takže ostáva Williams. Má síce platnú zmluvu, ale to je tak všetko. Williams v súčasnosti potrebuje čo najviac peňazí. Ani keby u nich jazdil zadarmo Hamilton, tak by im to nebolo nič platné. V tejto chvíli je talent pilota pre nich úplne nepodstatný. Neviem koľko chcú a môžu investovať nový majitelia do tímu, ale nevyzerá to, že by nejak vo veľkom utrácali. Budúcnosť toho tímu je veľmi pochybná, takže dáva jednoznačne zmysel, že chcú čo najbohatších platičov.

Toto evidentne nemá žiadne páky ako by mohol Williamsu poskytnúť veľký balík. Zo svojho logicky dávať nebude a Mercedes evidentne tiež nie je ochotný dotovať desiatkami miliónov mladé talenty a radšej si kúpia hotového pilota ako v prípade Bottasa, keď to budú potrebovať.

Ak by si sám nevyjednal tu zmluvu tak dnes sedí v DTM lebo y Mercedes zjavne nevyvinul aktivitu keď vedel ze v F2 už pokračovať nebude môcť.
Ja si osobne navyše myslím ze GR ma všetko len nie zle renomé (nie je to ale 4x majster sveta take nemá ani Perez). Bohužiaľ miesta nie sú nikde iné a to je spôsobené aj zmluvou kt. Ma a aj tým ze mame v F1 platicov.

Kde mohol podľa teba okrem y Mugella bodovať? A aj tam to boli najmä okolností… Inak mal p9 alebo 8
a to ze sa niekde kvalifikoval 12 neznamená ze mohol mať body. Za ním/pred ním boli Renault raz aj obe Ferrari a raz aj RB takže unreal na Williamse. A ani ten tím to nemohol snáď čakať. Minuloročný Hockenheim bola jeho chyba ale to nebola chyba v situácii keď išlo o body lebo tie boli udelené až po konci pretekov takže to nebol dôsledok tlaku v boji o body navyše bol vtedy v F1 pol roka… Inak išiel skvelé bohužiaľ chyba prišla v najhoršom možnom čase.

Poviem ti novinku ak by Norris nemal šťastie a nesedel v Mclarene nebol by o nič väčší talent./lepso ako Russell byť v opačnej situácii tak by sme hovorili presne naopak.

Ozaj máš pocit ze Wolf sa o jazdcov stará? A na základe čoho prosím ta… Ak si chcel niekoho len kúpiť nemali vôbec otvárať akadémiu =nie každý tím alebo automobilka ju má. A je zjavne že potom Mercedes moc veľké plány nemá v F1 inak by sa dávno starali o akadémiu a dávno mali B tím. Ak sa nemýlim akadémia už nefunguje a juniorov majú v riti.

Ak nový majiteľ prišiel z touto filozofiou tak Williams je na ceste skončiť. A FW teda urobil všeličo len nie dobre keď ho predal práve im… Vyzeralo to pozitívne ale zdá sa ze to bude presne naopak. Otázka je potrebuje Williams viac motor alebo peniaze teraz? Peniaze sa dajú zohnať aj inak ale motory a kvalitné ako tie ktoré ich teraz ťahajú k akým takým výsledkom? . A ak bude ten tom posledný (co bez Mercedesu bude) komu to ten Dorlinton (kt. To len preto kúpil) raz predá… Toto nikto nekúpi a s 2 platícmi ani toľko. Nečakaj že Perez tam dosiahne zázraky to sa nestane v tom aute ich neukáže nikto je rozdiel sedieť v RP alebo Mclarene a čosi ukázať (v tom druhom nič moc) a co Williamse. Navyše
Sergia to asi moc motivovať nebude. Nečakám tam zázraky on tam ak tam pôjde pôjde len pre prežitie v F1 a divim sa ze Haas a Williams ma za potrebu po celkom slušnej kariére. Ja by som radsej odišla dôstojne do inej série. Presne pre potenciál GR chcela CW aby ostal =bez neho by to nikdy nepredali aspoň tak ako predali. Sediet tam 2 platiaci tak to nekúpi nikto okrem možno ocka Mazepina.
Mercedes/wolf mali páky keď to vyjednávali a aj keď sa tim predával vedeli to ovplyvniť. Evidentne nechcel. Takže jeho dobre umysli o tých mam pochybnosti dlhodobo Ocon aj Pascal by ti vedeli porozprávať svoje.

mercedes si nemoze dovolit rozkazovat williamsu koho do svojho auta posadi. pokial sa mercedes s williamsom nedohodne na pre oboch akceptovatelnej zmluve tak russell konci. ak chcel mercedes rozhodovat a mieste vo williamse tak si to miesto mal kupit tak ako to robi napr. ferrari v sauberi kde ferrari rozhoduje za dost tucnu sumu kto obsadi jednu sedacku

lujzo by williamsu nepomohol, ten by sa zosypal uz pocas predsezonnych testov :slight_smile:
ale taky alfonzo ten by dokazal williamsu zabezpecit, ze by v PK boli pred alfou a haasom, lebo ten williams nieje az take zle auto ako bolo po minule 2 roky a nebyt toho, ze russell dojebe takmer kazdy start a pobabre kazdu prilezitost ked je blizko bodom tak williams uz mohol mat par bodovanych miest

ak by russell dokazal mat take starty ako napr. magnussen tak by mozno williams vobec nerozmyslal nad jeho nahradenim lebo by to az tak nepotreboval kedze 2 miesta k dobru je pekny balik penazi

Ozaj niekto veríte že Williams nie je zle auto… Nie je o nič výrazne lepšie ako minulý rok okrem motora o kt. Sa dá oprieť práve v Quali a to Russell využíva. Štarty sa dajú naučiť a ked sme pri nich poznám jedného co jazdí za najlepší tím a pokazí ich pravidelne. Problém kt celé skreslije je motor Mercedes a to ze Alfa aj Haas už nie sú kôli motorovej strate tak dákeho pred Williamsom… Takze šikovný pretekár ich vie potrápiť a poraziť. Ten menej šikovný to nevie a dostane takmer sekundu na rovnakom aute a pravidelne. Nič viac ani nič menej. Stále je to spolu s Haasom najpomalší monopost. A ak sa kvalifikujes P12 tak je dosť možné že máš za sebou lepšie auta a aj pred sebou…A že si musel podať mocný vykon aby si ich dokázal outqualify. Ťažko sa držia miesta ci predbieha na Williamse Ferrari alebo Renault. O tých štártoch to je aj o tom ze za ním je napr Kimi kt ma roky skúsenosti a Alfu kt. nemať motor Ferrari je výborné auto… Omnoho lepšie ako Williams niekedy snáď lepšie ako Ferrari.

A pýtam sa Vás odborníkov ktorý tak detailné sledujete Russella že to viete takto posúdiť… Kedy v závode ho obislo auto podobnej úrovne ako j e ho? Lebo Mal s tým dosť problém aj majster sveta… A omnoho skúsenejší jazdci. A ďalšia otázka kedy reálne (uveďte konkrétny príklad okrem Mugella) tento rok keď Williams ma aspoň na čosi (minulý rok to bol otras a body boli náhoda nie výkon auta a aj tam Russell nezlyhal lebo o body reálne nebojoval tie sa udeľovali po pretekoch). Kedy stratil svojou vinou Russell body, kedy spravil zásadnú chybu?

A pochopte už že ak sa kvalifikujes na P12 na Williamse nemáš blízko body. Za sebou musíš mat X lepších áut ako AT, Ferrari, bol tam par krát aj Renault a RB. A pred sebou detto. Keď sa kvalifikujes P12 na Williamse na štarte sa musíš zákonite prepadnúť aj keby si bol LH lebo auta okolo teba sú proste lepoe ako tvoje. Teda sú v prvej zákrute skôr a bla bla bla. Navyše za pokazený start ja chápem zlu reakciu =neskoro alebo uliate. To sa kedy stalo okrem Mugella keď mal za sebou 2 Auta na zahriatejsich gumach. A NECHCEM REČI ALE REÁLNE PRIKLADY KEĎ HO KAŽDÝ TAK SLEDUJE ŽE VIE POSÚDIŤ AKO JAZDÍ AKÉ DÁVA KOLA A CO NA TO Má. A DAJTE KONKRETNY PRÍPAD KDE NIEČO DOSRAL V Pretekoch A to ho stalo lepšie miesto… Ale iba tie kde je to jeho vlastná chyba nie možnosti auta keď sa bránil a nedalo sa. … ja vám dávam X keď zažiaril by mate len reči bez konkrétnych situácii =stala sa s toho tu proste populárna mantra a tendencia ist s väčšinou tak ak niekto mu nakladá budeme všetci lebo je to populárne. A stále tie isté argumenty ako keby ste ich od seba kopírovali pomaly už aj tie isté vety… Ale reálny príklad žiaden… A stále sa oháňams Mugellom a Hockenheimkm kde mu ublížil nie nedostatok schopnosti ale situácia. A pomaly už je z neho idiot co nemá na F1… …LEBO EXPERTI NA F1 a aj power rankings zo zahraničia si často myslia ine o jeho jazde, pretekovom tempe a manevroch=dali mu hodnotenie 1 lepšie malo len pár jazdcov… Takze to vidía akosi inak ako vy. Zamyslite sa nad tým byť jeho situácia a situácia LN otočená bol by LN lepší ako GR v tom aute… Pochybujem a vlastne vieme ze nie a Lando je za hviezdu.
To ako je posudzovany a ako mate tendenciu mu naložiť je ako kebyze ste povedali keď v pretekoch keď bojoval o miesto s Landom a Alexom že je automaticky najhorší jazdec (co vieme ze nie) lebo ho obehli. Takisto aj na konci poľa treba toto vnímať =vola sa to OKOLNOSTI A TECHNICKÉ MOŽNOSTI. O Kt. Formula je.
A pýtam sa urobí Bottas menej chýb (a to ide menšiu hranu)? Nie len to auto je tak dominantné že to nevidno a ani v telke to nie je lebo načo. Urobí Norris menej chýb alebo Leclerc? Nie, obaja ich tento rok aj minulý skopili dosť len u nich to zakryju aj výsledky takže môžeš povedať kedy sa ukázali… . Lenže GR tu možnosť nemá. Takže je posudzovany len za chyby a co v ňom je nemôže ukázať pre techniku v kt. Sedí. Iné je keby bol v dobrom aute a dosral co môže ale to sa nikdy nestalo.

Ďalšia vec kedy a vďaka čomu akože GR zabudol štartovať? Keď v F2 to problém nebol? Nebude to autom a jeho možnosťamii a tým ze preteká len s lepšími autami a žiadnym horším že ho vždy obehnu… A pozor nie na štarte ale v prvých zákrutách kde často aj je na dobrom mieste a zrazu sú všetci rýchlejší ako on tak musí ubrať… Lenže to vy ako experti na jeho jazdu neviete a nesledujete. Rovnako ako jeho čistý styl, konzistentnost a rýchlosť kt. Jasne ukazuje ze problém bude v aute.

Ozaj veríš že Williams by mal na body… Mal možno na tie 2 z Mugella. Lenže to sa lepšie nič nepokazí keď o nich bojujes týždeň čo týždeň ako keď raz za 2 roky.

Tvrdiť že lepšie výkony by zachránili Russella je mimo. Rovnako a po 10x je mimo tvrdit že niekto iný tam bude robiť zázraky a bude pravidelne voziť body… to potom ten tim co sa rozpadal, urobil zásadne chyby vo vývoji a mal zlé vedenie trpí ťažko sebaklamom. Za pár mesiacov sa veci tak nezlepšia. Práve naopak svoje výsledky majú vďaka nemu. Takže tvrdiť ze talent a výsledky by mu nejak pomohli teraz je tiež hlúposť. Ešte pred týždňom nikto ani nepomyslel na to ze by bolo treba GR vymeniť a nemá na Williams a F1…a nemysli si to ani Williams oni dobre vedia kde sú a kde on dáva to auto pravidelne. A ak majú pocit ze niektorí z jazdcov na to nemá tak práve odchod GR nedáva logiku z tej dvojice. GR môže zajtra aj vyhrať ak sa Williams rozhodne pre peniaze tak mu nepomôže nič. Toto nie je o výsledkoch len o biznise celé tie špekulácie… A ak príde Perez., od toho Tam väčší zázrak (ak sa to auto nezlepso co do budúceho roka nie) nečakaj. V tomto aute by zhorel každý pilot akokoľvek talentovaný… Aj Hamilton.

A dalšia otázka v ktorých pretekoch konkrétne si mal pocit ze Williams ma na viac ako v konečnom dôsledku dosiahol (okrem Mugella kde Sam GR priznal chybu a nebyt nehôd nikdy by v tej pozícii neboli) že je GR pilot co IM ich výsledky tak pravidelne doserie ?
A zamysli sa je ich viac alebo menej ako tých kde je to naopak?

A UŽ KONČNE ČAKÁM KONKRÉTNE ASPEKTY JEHO PRETEKOVEJ JAZDY CO SÚ ZLE, KONKRÉTNE CHYBY, A PRETEKY CO AKO TO VOLAS (a sorry za výraz) DOJEBAL? (toto mne tu stále chýba a pýtam so to od začiatku sezóny od viacerých zatiaľ nikto nič…zaujmave). LEBO NEPODLOŽENÉ RECI SÚ JEDNODUCHÉ… TO STACI ÍSŤ S DAVOM (rovnako ako u Vettela). ALE DAJ KONKRÉTNE VECI ak si taky odborník máš jeho jazdu tak zanalyzovanu keď toto zahlasis. AK TO NEDOKÁŽEŠ TAK TO ZNAMENÁ ŽE JEDINE NA CO HLADIS SU ČÍSLA BEZ KONTEXTU A TO SA POTOM NEMÁME V TEJTO TÉME Ó ČOM BAVIŤ.

oproti alfe a sauberu nieje vyrazne horsie :slight_smile:
a uz konecne pochop(aj ked pochybujem, ze si toho schopna), ze pri starte nerozhoduje vykon auta, ale kvalita jazdca, jeho instinkt vediet spravne trafit volne miesto, jeho agresivita a jeho zmysel pre riziko

preco taky magnussen, grossjean, ale aj giovinazi vedia na starte poskocit aj o 5-6 miest dopredu?

1 lajk

Kedy dali 5-6 miest.? Navyse porovnávas 3 iné auta. Skus porovnať Latifiho a GR… Ma NL lepšie štarty? Nie (aj keď raz získal asi 4 miesta ale dávam do pozornosti bolo to 1x). Napr v Rusku aj v Nemecku GR dobre odštartoval a koho to trápi upozorňuje na to niekto? A ak to majú obaja ten problém tak V tom prípade to teda nie je len o jazdcoch.

Minimálne od Alfy je ta vie potrápiť aj Ferrari.

A OK okrem štartov to som uznala. Daj a už konečne pochop že čakám konkrétne veci. Ak to nedokážeš tak potom chýbajú argumenty tebe, lenže to nie sú schopný pochopiť ty. Ja som ich dala dost.
A teraz je loptička u teba čakám 10 chýb GR túto sezónu (po starte) urobil a kedy to stalo Williams iste body.

Okrem toho CL sa dnes Quali ako 4. Ak nakoniec skončí 10 znamená to ze je na hovno auto alebo on ? Ci len auta za ním sú lepšie ako jeho?