Podľa Wheatleyho je jasné, že niekto má problém s rozpočtovým stropom | Magazín F1 - F1online.sk

Na piatkovej tlačovej konferencii šéfov tímov sa rozoberalo viacero tém, pričom jednou z nich bola, pochopiteľne, aj očakávaná správa FIA o rozpočtoch za rok 2024. Jonathan Wheatley, Frédéric Vasseur a Ajao Komacu svojimi vyjadreniami naznačujú, že ich tímy splnili všetky pravidlá, no zároveň, že sa to nedá povedať o všetkých.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/217472/podla-wheatleyho-je-jasne-ze-niekto-ma-problem-s-rozpoctovym-stropom

Myslím si, že keby mal problém RB, tak buřt Zak by už štekal ako čivava, presne ako v roku 2022, no prekvapivo teraz je ticho.

Celkovo je nejaké prekvapivé ticho o tom a aj Vasseur sa k tomu vyjadroval veľmi diplomaticky na to, že má ísť o “výrazné” porušenie cost capu. A všetci vieme, že Vasseur je za dobre s Totom aj Zakom, ktorí obaja zatiaľ mlčia narozdiel od 2022.

Snad to není McLaren, to že překročení stropu by nastalo vždy jen u týmů co pak dominovaly, by bylo prostě hodně trapné a vlastně takový výsměch celé F1.

2 Likes

@Jos_Is_Back max si už na nedeľu nachystal pásky

5 Likes

Máš nachystaný vymluvy pro Leclerca, kdyby to nevyšlo a kopání do McL?:thinking:

1 Like

Ahoj Honzi, asi si sa zle vyspal, to nevadí. Alonso určite dá najlepšiu kvalifikáciu v živote.

9 Likes

Jako že si vyjede pozici před prvním? :smile:

2 Likes

Ahoj Šimonko, děkuju za tvoji starost o to, jak se mi spí, vyspal jsem se dobře, jen jsem si chtěl potvrdit, jestli od tebe můžue čekat to stejné nebo příjdeš i s něčím novým. Jinak doufám, že Leclerc zabojuje, jinak poslední win Ferrari bude furt u Sainze a to by si přece nechtěl

2 Likes

A to mi jako chce někdo říct, že se to neví kdo to je? Proč se to tak tutlá? Však at to prostě pustěj do světa.

1 Like

Tutlá se to, protože se ten tým odvolává proti FIA

Mimo malého porušení od Astonu, existují hned dva týmy které měly problémy s rozpočtovým limitem pro rok 2024.

Mezi nimi není Ferrari.

:thinking: McLaren a Mercedes? :open_mouth:

2 Likes

Snad Alonso porazi tenistu, lebo to tu zas bude vyzerat v nedelu a pondelok.

Uz dost co su nervozni z Maxovho priblizenia sa McLarenom. :sweat_smile:

Tvoji zeleni kamarati budu besniet, ak sa potvrdi, ze medzi nimi je McLaren a dostane sportovy trest. :sweat_smile:

1 Like

Ne já to chci právě vědět, je mi jedno jestli to bude McLaren. Padni komu padni.

3 Likes

… popravdě, pokud je to McLaren, budu z nich velmi, velmi zklamán.

2 Likes

Jakoby já to myslel tak, že se je nebudu snažit obhajovat nebo cokoliv, zklamán bych u nich byl neskutečně.

2 Likes

ty jsi zase zlitej, že to není ani možný

2 Likes

McLaren a Red Bull :open_mouth:

msedge_qlN6RzwNaW

LOL

1 Like

Vzhledem k tomu, jakou ta americká zrůda rozpoutala štvavou kampaň proti Red Bullu, bych se asi pocitu zadostiučinění neubránil. Ale samozřejmě s tím, že pokud nejde o enormní přestřelení, pak platí/měly by platit stejné argumenty jako v případě Red Bullu - vzestup týmu jako takový nezávisí na menším překročení extrémně složitého rozpočtu. Pokud to nebude opravdu big nebo tam nebude nějaké závažné upřesnění ohledně vynaložených prostředků, pak bych se nepouštěl do hysterie. Jedna už stačila.

Ale je trochu zbytečné teoretizovat před zveřejněním finální zprávy, nicméně podezřelé ticho ze strany Zaka Browna spolu s dřívějšími náznaky určité podezření vytváří. Zda oprávněné, to uvidíme.

Pro sport samotný bude lepší, když to budou jen menší překročení s menšími penalizacemi, podobně jako v případě RB. Opak by vytvořil příliš velkou pachuť.

2 Likes