Podľa Szafnauera si Alpine polepšil, Gasly je vraj lepší a rýchlejší než Piastri | Magazín F1 - F1online.sk

Alpine sa uprostred leta ocitol v nezávideniahodnej situácii. Vlastnou chybou, ktorá bola väčšinou verejnosti vnímaná ako čistá neschopnosť, sa stajňa pripravila o dvoch špičkových jazdcov – Fernanda Alonsa a Oscara Piastriho. Francúzska automobilka tak musela nasadiť všetky prostriedky (zvlášť tie finančné), aby z danej situácie vykľučkovala so cťou. To sa podľa slov šéfa tímu Otmara Szafnauera aj podarilo.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84556/podla-szafnauera-si-alpine-polepsil-gasly-je-vraj-lepsi-a-rychlejsi-nez-piastri

… za chvíli řekne že Piastriho vlastně nakonec vůbec nechtěli :joy: Tyhle hrozny jsou hodně kyselý pane Szafnauer, hodně :slightly_smiling_face:

5 Likes

Bože, toto je fail.

Keby dostanú Latifiho k Oconovi tak povie, že to je lepšia voľba ako Piastri.
Ešte že v Alpine nemajú stroj času, lebo oni by miesto napravenia svojej chyby (podpísanie zmluvy) radšej toho Piastriho nikdy ani do akadémie nezobrali.

Tohle je ultra trapnost :joy:

Este zabudol povedat, ze si ponechali Ocona pretoze porazil Alonsa a je tiez vlastne lepsi.

4 Likes

Tak keď Gunter niečo povedal Schumimu bolo zle lebo to sa nerobí a keď zasa niekto pochváli jazdca ktorého získal zasa je zle, tu vám človek nevyhovie.

Alpine a špeciálne Szafnauer su hádam najtoxickejší, najnesympatickejší tím na rošte. Vôbec to nebude podľa mňa náhoda, ako sa k nim zachovali Alonso a svojím spôsobom aj Piastri. Ocon tam “sedí” dokonale, snáď to Gasly rýchlo neoľutuje.

aj ja si myslím…a tiež mám pocit, že je Piastri nesmierne preceňovaný pilot

Dvojica Gasly-Ocon podla mna konkurencii prilis nenahana strach.

rozbor toho, jak moc si polepší na pří■■■ rok

1 Like

Situs, Helmutko :smiley: najskor vymyslite blbost, vlozite ju Szafnauerovi do ust a potom sa na nej bavite, ako keby to povedal.
A pritom len pomenoval fakty.
Skuseny Gasly bude v 2023 urcite lepsi ako neskuseny Piastri… to je proste fakt. Ak si niekto mysli, ze by Piastri hned v prvej sezone odviedol lepsiu pracu ako Gasly, tak nevie o F1 nic.

2 Likes

faraoh a jeho překurcování reality je zas tady :rofl:

Boj medzi timovymi kolegami je bezny, nie nadarmo sa hovori, ze timovy kolega je prvy super, ktoreho musis porazit…
Ano v tomto pripade mohol minimalne na starte Ocon zvolit inu stopu…lenze… Hamilton nebol v pretekoch ich super (to povedal aj Alonso po Q), takze skor ci neskor by sa cez nich dostal. Nemalo zmysel s nim superit. Takze Ocon si (logicky) zvolil suboj, ktory mohol realne ovplyvnit jeho poradie, skoda, ze autor videa nerozumie F1…
Skoda ze si nenasiel video, kde si v pretekoch navzajom poskytli DRS aby sa branili predbehnutiu.
Ozaj… teraz cakam nejakehio fanusika Ocona, ako sem da video napr z Brazilie, kde bude obvinovat Alonsa z toho, ze do Ocona umyselne vrazil…

Fakty, co som prekrutil? no daj nech sa pobavim :slight_smile: Takze ty teda tvrdis ze Szafnauer nema pravdu a dvojica Ocon-Piastri by bola lepsia? :smiley: odbornik :smiley:

Ajeje, tady někdo buďto o F1 neví nic a nebo opravdu schválně překrucuje realitu

Přesně tak to tvrdím, že Piastri by byl lepší než Gasly a ne jen z pohledu jedné sezony ty odborníku :rofl:

Ty sa bavime o sezone 2023 :slight_smile:
:smiley: isteze by bol lepsi :smiley: takze podla teba asi zadupe do zeme aj Norrisa, ved novacik je lepsi ako skuseny pilot :smiley:
Uvidis buducu sezonu, ja ti to budem pripominat po kazdych pretekoch.

Posledna reakcia na teba, lebo ty si zjavne myslis (rovnako ako infantilny autor videa) ze bojovat (a nicit pneu) treba za kazdu cenu aj keby bol za nimi Verstappen (co na tom ze je fakt len otazka casu kedy by ich obehol)
Prehraj si vyjadrenia Alonsa po Q, v ktorych skoncili pre Mercedesom. Vzdy zdoraznil, ze na nich v pretekovom tempe nemaju a ze sa budu sustretit na svojich superov zo zvysku sveta. Bodka.

Proboha co je to za demagogii? proč by musel zadupovat Landa? jak to s tím souvisí? bohatě bude stačit, když se bude přibližovat týmovému kolegovi a bude pravidelně vozit body. Bavíme se o F1, F1 není pohled jen na jednu budoucí sezonu, ale to ty očividně nechápeš. V té aplikaci, že Gasly je lepší, tak by se do F1 žádný nováček nikdy nedostal a proč ho vlastně Alpina vychovávala a bojovala za něj, když by si pohoršili? btw jistě, ono se v Maďarsku výborně předjíždí a jako zlaté pravidlo podle tebe je natlač týmového kolegu na zeď 2x behem jednoho startu. Škoda, že ty závody si neviděl, kdy zase Ocon se i trhal, aby nedával DRS Alonsovi, který nakonec zase skončil před Oconem, když neměl technický problémy

Taky si myslím, že ztráta Piastriho není tak hrozná.
Gasly je výborná náhrada i když byl letos hrozný… Ale jestli měli +13kg, tak ok.

Ještě k tomu je frantík, takže můžou s Oconem místní trh pěkně podojit. :slight_smile:

1 Like