Podľa Pirelli je možné nazbierať 1,5 kg gumy vo výjazdovom kole | Magazín F1 - F1online.sk

takze sa vlastne oplati neprezuvat a zostat na pneu dlhsie, pretoze cim viac su zjazdene, tym su lahsie a teda auto je rychlejsie.

Začal by som sa skôr pozastavovať nad týmto :

dnes 12:02
Vedel Toto Wolff o tom, že Russellov monopost nespĺňa hmotnostný limit? Pozrite si, ako “oslavoval” nedeľné double…
Aj z tohto pohľadu je zaujímavá poznámka technického delegáta FIA, podľa ktorého z monopostu pred vážením nebolo správne odčerpané všetko palivo. Jedna konšpirácia hovorí, že v Mercedese o chýbajúcej hmotnosti vedeli a tým, že 2,8 litra paliva ponechali v aute, sa im teoreticky mohlo podariť prejsť technickou kontrolou. Samozrejme, ak by si to technici FIA nevšimli…

Typická Wolffovina, nechápem ako môže niekto tomuto zoskupeniu podvodníkov fandiť

1 Like

To vobec, amaterov z nich nerobim. Len hovorim, ze tie data za roky jazdenia s tymi gumami musia mat. A ked nemaju, tak treba ist na istotu. Nenatankujem do auta 91kg paliva, ked si nie som isty, ze to vyda na cely pretek. Natankujem tolko, aby som si isty bol.

Ako hovoris, tam sa stala nejaka banalita, niekto mozno mechanikovi povedal “Na jednu zastavku to nikto neda, vyvaz to podla tabuliek co mame na dvojzastavkovu taktiku.” a typek pokrcil plecami a vyhadzal z auta skoro dve kila zavazi. Alebo ako hovoris, ked sachovali s komponentami, niekto sa sekol v desatinnej ciarke a bolo. Beztak, nepozname procedury, takze mozeme len hadat. Ktovie, ci auto vazia po takychto manipulaciach alebo vazia len komponenty a spocitavaju to v exceli.

Nemyslim, ze treba ist nieco robit so systemom, ktory fungoval len preto, ze Mercedes bol vyradeny z prveho miesta.

1 Like

Je v tom dost zmatek takze:

1. Vazi se auta s palivem? - NE

2. Vazi se auta s kapalinama? - ??

3. Vazi se auta s pneu? - ANO

4. Probiha kontrola zavazi v aute? - ??

Sainz zrejme podpísal s Williamsom :grimacing:

1 Like

niekde som zachytil ze Mercedes bol pozvany na prevazenie a mal moznost byt pri kalibracii (ako dokaz ze vaha je v poriadku), takze ak by sme chceli hladat kontroverziu tam, tak tam urcite nie je a vynimocne FIA urobila vsetko transparentne a spravne

uprimne netusim, ale myslim ze tu je to jedno, pretoze tam su ine limity a neviem si celkom dobre predstavit, ako by mohlo napr. auto spotrebovat tolko oleja, aby bolo auto pod vahovym limitom a predsa prejst pravidlami o maximalnej spotrebe toho oleja; nehovoriac o tom ze toto je vec s ktorou sa urcite hrat kvoli vahe nebudu uz len z toho, ze s nadrzou na olej a pod. len tazko budu dovazovat auto ako sa im raci vs ked na to maju presne zavazia (ktore teraz chybali)

No,
Auto vážilo 798,0, pak vytáhli 2kg paliva a auto mělo 796,5.
Někde udělali soudruzi chybu. :slight_smile: :smiley:

1 Like

Nemyslim vahu jako zarizeni, ale pise se tu o zavazi v aute, tak jestli se to pri vazeni overuje…

Vytiahli 2kg alebo 2 litre ?

1 Like

Carlos official na dva roky :grimacing: za mňa sklamanie

Aha chapem ako to myslis, ale ze by ich zavazia obrazne povedane s nalepkou 1kg vazili len 0.5kg? Ako vzdy pri vsetkom, nejaka mala odchylka tam urcite byt moze (ako vzdy pri vsetkom kazdy vyrobca udava nejake male odchylky), ale fakt neverim tomu ze by proste len zavazia ktore dali boli zle. A ak ano, mozeme ocakavat silny atak na vyrobcu tych dovazovacich plieskov… A opat: ak viem ze odchylka jedneho kusu je napr. 2g tak proste si zratam ze potrebujem mat napr. dokopy 40g “nadvahu” a som 100% v poriadku

1 Like

Carlos Sainz se rozhodl. Od příštího roku bude závodit za Williams

Ale tušil, tušil…

Tak to bude. 2L benzinu je cca 1.5kg

1 Like

Víš moc dobře, že vytáhli 2,8L, takže cca 2kg, tak proč se tak ptáš?
:zzz: :zzz:

Prúser Mercedesu a opat na účet Russella.
Sachír 2020 je späť.

1kg je pri beznych teplotach 1L, nejvetsi rozdil je pri teplote vody 4st C, kdy je hustota vody nejvyssi.

Pisou to na official webu F1, silene a velke zklamani.

Jsem překvapený, že Mergl vezme Antonelliho rovnou do svého týmu.

Che, aby jsme si zitra neprecetli, ze MER angazoval Suchara.