Podľa Norrisa urobil Red Bull chybu: Carlos patrí k najlepším a zaslúži si to najlepšie | Magazín F1 - F1online.sk

Príklad Carlosa Sainza v tejto sezóne ukazuje, aká dokáže byť Formula 1 krutá. Napriek fantastickým výkonom sa španielsky pretekár musel uspokojiť s miestom vo Williamse, ktorý v tejto sezóne nazbieral o 341 bodov menej ako Ferrari. Jeho dobrý priateľ Lando Norris nijak neskrýval, že to nie je spravodlivé.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/166990/podla-norrisa-urobil-red-bull-chybu-carlos-patri-k-najlepsim-a-zasluzi-si-to-najlepsie

Norris sa cíti ublížený má najrýchlejšie auto a aj tak má Hamilton viac víťazstiev ako on… Ako sa im začína dariť tak len plače Piastri mu ešte dá pekne zabrať

Mam pocit ze sa ukazuje ze Norris zatial nepatri do tej uplne topky. Viem, ze Hamiltona tu viaceri nemusia a ho podcenuju a je pravda ze ked sa nedari tak posobi odovzdane ale musite vsetci uznat, ze ak ma v rukach auto, ktore ma potencial vyhrat a nemusi byt najrychljejsie tak ide ako stroj a to je ta top trieda na svete. Nemame takych pilotov vela

3 Likes

Ja si myslím, že táto sezóna ukazuje všetkým hejterom Lewisa, ale aj Maxa, že obaja sú top piloti a majstri sveta zaslúžene. Ani jeden z nich už nemá najrýchlejšie auto, aj napriek tomu vždy dokážu jazdiť na špici. Lewis ide posledné závody perfektne. A o Maxovi je škoda sa baviť. Už dávno nemá najrýchlejšie auto a stále získava viac bodov ako taký Lando s najrýchlejším autom a zvyšuje náskok v šampionáte. Takže veľa ľudí z fóra by už nemôže povedať, že Lewis alebo Max vyhrávajú len s dominantým autom(napriek tomu to hovoriť určite budú ďalej)…

6 Likes

Problem je ze je strasne malo timov a vela pilotov…Navyse dnes aj najlepsi tim si radsej necha platiaceho pretekara ,ako dobreho jazdca(Perez) a tak dobry jazdec ako je Sainz musi ist do najslabsieho timu.Chora doba v F1!

To urcite, ale Hamilton uz nie je to, co byval za ery Mercedesu. Ano, ziskal dve vitazstva, ale za akych okolnosti. Prve mu daroval McLaren svojou uzasnou strategiou a druhe mu spadlo z neba, kedze treba ferovo priznat, ze prehral s Russellom. Nebyt tychto okolnosti, tak sa na neho divame tak, ze nedokaze vyhrat ani v aute, v ktorom Russell uz vyhral 2x. Taketo stastie obcas chyba Norrisovi, lebo doteraz platilo, ze ak sa o vitazstvo nepripravil sam, tak ho on pripravil tim.

Preco by mal RB chciet Carlosa, ktory preferuje opacne auto ako Verstappen a je mozne, ze by tam dopadol ako Perez? Navyse ked RB ma v zalohe Lawsona.

Preco Lando neponuka Carlosa Mercedesu, ktory ma sedacku naozaj volnu?

Presne tak suhlasim s tebou :+1:

Tak netrebalo na to dlho cakat a opat sa ide robit z Hamiltona neschopny somar :rofl:

1 Like

Ja z neho neschopneho nerobim. Len uz podla mna nie je na tej urovni, co bol za svojej ery. Nikto by z neho dnes takeho top pilota nerobil, keby nevyhral Silverstone, ale skoncil by tam niekde na P3 za McLarenmi.

Alebo je to generaciou auta a v 2026 mozno bude naspat. Sam priznal, ze tato generacia aut mu nevyhovuje. 2022 skoncil za Russellom a tento rok je zatial tiez v jeho tieni (nebyt Russellovho odstupenia v Silverstone a DSQ v Spa by bol v sampionate za nim).

Nemam pocit ze by bol Ham na nizsej urovni ako za ery mb, stale je na rovnakej urovni ako Max, a to ze mal aj stastie, ako sa hovori - stastie praje pripravenym… Na to co Norris povedal klobuk dole, a to som o nom nemal nejak extra mienku doteraz, sam seba kriticky zhodnotil ze mal v predchadzajucich GP, top auto aj prostriedky len nevyuzil potencial ako mohol a musi sa zlepsit, to hocikto o sebe nepovie, a ak sa naozaj zlepsi, a nie su to iba reci , tak sa dostane na uroven Maxa i Ham…

Veď áno. Nebyť zlých Norrisových štartov, nebyť zlej stratégie Mclarenu, nebyť ja neviem čoho ešte, tak je rozdiel medzi Verstappenom a druhým pilotom v poradí cca 25 bodov. A v PK je bodový stav zrovnaný… A samozrejme nebyť zlyhaní RB a zvlášť Pereza, tak je to zase inak. Ale fakt je, že keď máš 25 rokov a takmer 40 tak rozdiel to je. A nielen v čísle.

Neviem, ci je to vekom alebo generaciou aut, ktora mu nesadla. Len poukazujem na to, ze Hamilton sa posledne tyznde glorifikuje nie na zaklade vykonov, ale vysledkov, ku ktorym prisiel ako slepy k husliam. Ano, vykony podal velmi dobre, no neboli take ako kedysi, ked mal perfektny vikend.

Za mna je aktualne na jednej urovni s Russellom. Raz je lepsi ten, inokedy ten. Avsak z pohladu celej sezony doteraz je pre mna Russell lepsim z tejto dvojice.

1 Like

Môže byť vek, ale aj typ monopostu. Hamilton je pojem v F1. To je fakt. Či ho je potrebné glorifikovať? Neviem. Asi nie. V každom prípade, jeho výsledky a štatistika hovoria za neho.

2 Likes

Je třeba si přiznat že kdyby Rusell neměl technické problémy v Anglii a nebyl diskvalifikován v Belgii což ani jedno nebyla jeho chyba, tak je v šampionátu před Luim. Nicméně na druhé straně Rusell v Rakousku taky k vítězství dostal na talíři :grin: :grin:

Súhlasím. Ja som len chcel naznačiť, že účelové nadužívanie slovíčka “nebyť” vedie k nekonečnej diskusii bez jednoznačného záveru.

Ja to nespochybnujem, to vobec. Len do Silverstone bol Hamilton uz v Mercedese odpisany a zrazu mu McLaren a DSQ Russella daruju dve vitazstva a z Hamiltona sa ide robit stary Lewis z jeho ery. Najma britske media, Eisele a pod. To je to, na co narazam. Ano, s upgradmi sa jeho vykony zlepsili, ale stale podla mna nie je na tej urovni, kde bol kedysi. Velmi som na neho zvedavy vo Ferrari vedla Leclerca. :slight_smile:

Ano, ale nikto za to vitazstvo z neho nerobil to, co robia teraz (najma media) z Hamiltona. :slight_smile:

To je to, na co od zaciatku narazam. Pri Russellovi sa na to vitazstvo hladelo ako na vitazstvo, ktore mu spadlo z neha. Pri Hamiltonovi to opisuju uplne inak. :slight_smile:

1 Like

Jo to mi taky vadí, on i Eisele po tom vítězství v Anglii vypadal že je do Hamiltona snad zamilovaný jak ho vychvaloval :grin: :grin:. Taky nechápu proč na některých stránkách je hodnocení jezdců po závodě a Ham měl po Belgii víc než Rusell který vyhrál, to je prostě výsměch.

1 Like

Sme mimo témy článku, ale dovolím si ešte raz reagovať. Ja som nepredpokladal, že tento rok Hamilton niečo vyhrá. Najmä pre to, že je na odchode z Mercedesu a ešte nie je vo Ferrari a niektoré info pôjdu mimo neho. Obidve - teda zatiaľ obidve víťazstvá získal s určitou dávkou šťastia. Ale ako sa vraví, šťastie praje pripraveným. Doba, keď sa víťazilo s náskokom 20 sekúnd a viac je dúfam na nejaký čas za nami.