Podľa Coultharda sa F1 zmenila: Dnešní jazdci nemajú taký hlad ako naša generácia | Magazín F1 - F1online.sk

Ono sa to normálne zmenilo a vyvíjalo, robilo sa to viac komplexným, akým to presne dnes aj je, pozerať sa na to cez marxistický pohľad je dosť zastaralé. :slight_smile:

Ale, ak ti to tak vyhovuje, tak kľudne, zakladať biznis s tebou nebudem, čiže je mi to šum a fuk. :slight_smile:

Tito dvaja marxisti, to je ina particka. :smiley:

Kritizuju Rusko, no sami su este horsi.

Tak jsou zákony ekonomie, které se prostě nemění a je jedno jestli je napsal Adam Smith nebo Karl Marx, já u Marxe mám problém s jeho soc rozdělením, kterým se tu ohání Jos

Marxistické rozdelenie spoločnosti tu popisuje hogrutko. Ja popisujem standardne moderne delenie spolocnosti do socialnych tried pracujuca, stredna, vyssia, co on spochybnuje a neuznava.

A najväčším zastáncom marxizmu si tu ty. Zbytočné lenivé neschopné h0vno a odporca kapitalizmu, ktorý by bol najradšej, keby všetci mali rovnako, lebo by to bolo v tvoj prospech.

však říkám, že jsi neomarxista

rozpravas o socioekonomickej klasifikacii vzhladom na prijem. ja rozpravam o cisto ekonomickej klasifiacii vzhladom na vztah ku kapitalu.

Jos nevie o com rozprava, ale ma potrebu sem vesat svoj emocionalny spazmus.

3 lajkov

No však dobre, lenže tento vzťah kapitálu nedáva zmysel, práve niektorými otázkami, ktoré som napísal, jednoducho to tak nie je, že “my” (working class) vs. tí “hore”, pretože je to oveľa komplexnejšie, ale v tomto máš zreme nejaký nemenný pohľad, ja ti do toho už nedudem kecať, na niektorých veciach ohľadom pravidiel F1 a pod., sa zhodneme :slight_smile: , ale na toto sú bohužiaľ odlišné pohľady. :slight_smile:

:smiley: je to divné no :slight_smile: . (15konskýchsílnadobudnutýchsuperclippingom)

To je vzťah, čo si hogrutko práve v tomto vlákne vymyslel. Nič také ako “ekonomická klasifikácia vzhľadom na príjem” neexistuje.

Existuje všeobecne známa a používaná klasifikácia do sociálnych (alebo socioekonomických) tried. A tá pozná lower class, working class (blue collars), middle class (white collars, delenú ešte detailnejšie na lower a upper) a upper class.

Anthony Hamilton patril do middle class všeobecne (detailnejšie asi do upper middle class), čo hogrutka z nejakého dôvodu pobúrilo a začal celý svet presviedčať o tom, že tam nepatril, zaradil ho do working class a vymyslel si nejaké vlastné delenie a to všeobecne známe označil za neexistujúci výmysel.

Zauzlil sa do toho tak, že čakal kedy ho začnem urážať, no neprišlo to, tak sa úplne smiešne chytil jediného všeobecného vulgarizmu, ktorý s ním nemal nič spoločné.

Skrátka nielenže prehral diskusiu (tá bola u neho prehratá od začiatku, len si chcel merať pipík), ale ešte sa tu aj kvalitne zhovadil a spravil zo seba Hogra.

aha

tak ty ses rozhodl takhle střílet do nohou na večer jo?

No však, v prvom rade sme začali s porovnaním podmienok, aké mal Hamilton a Schumi, ktoré sú objektívne neporovnateľné, neviem, ako sa to zvrtlo na tento binárny pohľad v ekonomike, ktorý je zastaralý, a dnes sa na to pozerá cez oveľa modernejší rámec. :slight_smile:

A proč teda používáte v tom příměru rámec s kterým začal Marx? nikdo jinej s rozdělením na working class nepřišel :smiley:

Pretože napríklad Rolf bol pracujúca trieda teda robotník, murár (blue collar), ktorý pravdepodobne nemal tabuľkový plat, aký asi mal hamov otec (white collar). Ja neviem, čo je také ťažké na tom pochopiť, dávať na jednu úroveň profesie rodičov a podmienky v ktorých títo dvaja ľudia existovali, je jednoducho neporovnateľné. :slight_smile:

Tak samozřejmě, že příjmově to bylo neprovnatelné a takový je stav i dnes. Já nepochopil, proč tu Jos měl potřebu shazovat Hama a jeho rodinné zázemí, každý to měl nějaké. Celkem dost zbytečný, Ham se dostal do F1 jako Schumi, oba získali 7 titulů, nevím co je tu potřeb řešit plat Hamiltona sr. v 90 letech :smiley:

Btw Alo na tom byl daleko hůř, než Ham nebo Schumi s tím zázemím a nemám potřebu tu psát, že jeho rodiče byli working class, kterým to ani nestačilo a Alo musel mít sponzora, aby vůbec mohl jezdit motokáry.

Zvrhlo sa to tam, že hogrutko mal slabú chvíľku, tak prišiel na fórum, zbadal môj nick a nevedel do čoho rypnúť, no mal potrebu mudrovať a rýpať.

A dopadlo to tak, že namiesto riešenia F1, Hamiltona, jeho otca a jeho finančných podmienok, si vymyslel nejaké svoje imaginárne triedenie spoločnosti a to klasické všetkými uznávané a najpoužívanejšie (hoci už existujú aj novšie), označil za výmysel a poprel, že IT manažér by patril do strednej triedy.

Navyše svoje tvrdenie podložil tým, že IT manažér vlastne inštaluje tlačiarne a ako dôkaz o zlých pomeroch Hamiltonovho otca v minulosti sem zavesil dom jeho matky, v ktorom jeho otec v živote nebýval, pretože býval v dome so 6 spálňami v dnešnej hodnote presahujúcej milión libier. Hotová chudoba a lower class. :sweat_smile:

A to sme si mysleli, že Hogr je len jeden, no on tu je už aj hogrutko. :joy:

Ale jistě, vy neomarxisti tvrdíte, že nejste neomarxisti, ale rozdělujete třídy podle pohledu Marxe z 19 století :smiley:

Jediný kto je tu marxista si ty a tvoj klon hogrutko, ktorý delí spoločnosť podľa Marxa:

Nechutní marxisti dvaja, prajem vám len to zlé. :smiley:

Mohli by ste sa presťahovať niekam, kde vám je to blízke. Napríklad Rusko alebo Čína.

tak jsem tě zase sundal a můžeš jít brečet jinam :slight_smile:

1 lajk

vkladas mi do ust nieco co som nepovedal, to sa potom tazko dohaduje. pletiete si socialne triedenie s ekonomickym.

ide o klasifikaciu nie o binarne zaradenie kazdeho clena spolocnosti. Pokial predavas svoju pracu z dovodu ekonomickej nutnosti tak si pracujuca trieda. pokial predavas svoju pracu pretoze ta to bavi a nemusis to robit pretoze vsetky tvoje ekonomicke potreby vies pokryt zo zisku, ktory ti prinasa kapital uz nepatris do pracujucej triedy. Ak to mas na pol, a tvoja ekonomicka zavislost na praci sa znizuje tak si na ceste z pracujucej triedy von.

Je to urcite jednoduchsie ako najnovsi navrh pravdiel F1.

ty si to opat nepochopil. Marx nedelil spolocnost. Marx zanalizoval ekonomicke vztahy a kategorizoval ich.

1 lajk