Podľa Browna nebola Formula 1 nikdy vyrovnanejšia | Magazín F1 - F1online.sk

ty těch restartů teda potřebuješ :smiley:

to su dobre taraniny. 90% inzinierov je momentalne 30+, tych na senior poziciach je to 40+. To nie su ziadni mladi. F1 je velmi maly bazen, to nie su korporacie, to je skor timovy sport. Rovnako ako kazda sekunda na trati tak sa rata kazda minuta development time. Suhru treba vybudovat a pri odchode klucovych ludi to citit. Tak ako moze pilot spravit rozdiel 2-3 desatiny tak moze aj inzinier urobit taky rozdiel resp suhra v time.

Asi píšeme každý o něčem jiném.
Já píšu o tom, že chybí vášeň pro obor, už jako teenager musíš vědět co chceš dělat a pracovat na tom.
Dneska vycházejí strojaři z ČVUT a neumějí svařovat, soustružit, neví proč horká voda zamrzne dříve než studená, ale umějí perfektně derivovat, řešit geometrické rovnice a často taky vařit…

vola sa to delba prace, alebo specilizacia, a je to zakladny kamen nasej sucasnej ekonomiky. takze zbytocne pindat na nieco co ju fundamentalna sucast pokroku.
BTW, to s tou vodou nie je tak uplne jednoznacne, ze preco.

Vůbec si nerozumíme.
Já píšu o tom, že než si kluk uvědomí, že chce studovat strojní inženýrství, tak asi jako teenager pracuje s nějakou mechanikou, něco si opravuje, nebo vyrábí. A z toho plyne, že se ty základní výrobní procesy naučí a zajímají ho.
Stejně jako by elektro inženýr měl umět zapojit vypínač.
S tou vodou je to na dlouhé psaní, ale každý strojař by měl vědět, že čím vice energie jí dodáš, tím rychleji ji ztrácí.
Základní kouzlo chlazení v F1.

takych je stale kopec, kto doma kuti, zvara letuje ci programuje od dvanastich. nemysli si, ze si bol posledny.

:grinning: já nepsal o sobě, kdyby byli všichni strojaři jako já, tak jezdíme na strojích, kde by úmrtnost byla přesně 50%.
Psal jsem o těch šikovných, co se tím chtějí živit.

Mluvit o vyrovnanosti F1 v situaci, kdy šampión získal více než dvojnásobek bodů než druhý v pořadí a sám by stačil na vítězství v PK je snad vtip. Vyrovnanost týmů na 2./3. a 4./5. místě vyplývá spíš z toho, jak moc kdy kdo z nich v průběhu sezóny bezradně bloudil než z normálního vývoje a Mercedes druhé místo doslova “utrpěl”. I kdyby na něm skončilo Ferrari, neznamenalo by to doslova nic, za celý rok ani jeden tým fakticky nebyl soupeřem pro RB. To, že se celkově snížily rozdíly mezi jednotlivými jezdci v kvalifikaci nebo závodě není taky nic nového, ty se snižují průběžně celkem bez vlivu na konečné výsledky - nakonec jsou v Q3 většinou očekávaní jezdci ± nějaké to překvapení, závody ddto - to bylo vždycky.

1 Like

Uvedomelý človek je riešením. Nevedomý vytvára problémy.

2 Likes