Podľa Browna nebola Formula 1 nikdy vyrovnanejšia | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď má Formula 1 za sebou prakticky najdominantnejšiu sezónu všetkých čias, je v skutočnosti vyrovnanejšia než kedykoľvek predtým? Pohľad na niektoré štatistiky a fakty tomu nasvedčuje. Hoci my by sme najradšej videli najtesnejší súboj o titul všetkých čias, rozdiel medzi prvým a desiatym tímom je dnes menší než kedykoľvek predtým. Tento názor zastáva aj boss McLarenu Zak Brown.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/138952/podla-browna-nebola-formula-1-nikdy-vyrovnanejsia

2010 byla mnohem vyrovnanější.

Je to sice mamlas, nemám ho rád, ale v tomto má pravdu.
Když nebudeme brát v úvahu Redbull, tak je pole vyrovnané tak, jako asi nikdy.
Paradoxně je to tou strašnou personální bídou a né kvalitou jak si může někdo naivně myslet.
Nejsou talenti mezi piloty ani mezi inženýry, protože dnešní mládež nemá ambice, vášeň ani sebevědomí.
Dnešní mladá generace je v tak katastrofálním stavu, že vůbec nechápou jak strašně bezvýznamný život žijí, čest výjimkám, kterých je tak 1%.
Musel jsem se vypsat z pocitů které mám po včerejším vánočním večírku firmy která zaměstnává už 10let to nejlepší z každého ročníku strojní fakulty v Plzni a ČVUT.

Co z toho ked RB ma tak navrch, potom je to cele irelevantne. Ano od 2. miesta sme zazili velmi vyrovnanu sezonu no zaroven sme zazili jednu z najnudnejsich sezon kedze sa o nic nebojuje, tvarit sa ze niekoho zaujima kto bude druhy alebo siesty je falosne.

k tomu uz chyba len, ze “mladym dneska chyba vojna”

no ked ma to realne zaujima, lebo fandim teamu, ktory bude prinajlepsom druhy, to mi nepride falosne

Vím že to vypadá zaujatě, možná i je…

Naše mládež má špatné chování a pohrdá autoritami. Místo cvičení a pohybu raději plácá hlouposti, nenasytně hltá jídlo a tyranizuje své učitele.“
Sókratés, ca. 400 př.n.l.

2 Likes

vychova u rodicov a skolske osnovy su podla mna gro problemov, ktore popisujes

Nevím kde je problém a jestli vůbec nějaký je…
Ale ta vášeň, ta tam chybí a tu asi nevychováš ani nenaučíš.

Ja tiez fandim timu ktory moze byt prinajlepsom druhy ale nezaujima ma to prave preto ze viem ze nemoze vyhrat, chyba tomu napatie, nepredvidatelnost, neviem no ja som prvy krat za 20 rokov co sledujem F1 o nu stratil zaujem tento rok, ze mi bolo doslova jedno aj ci budem vidiet zavod. Mali sme tu rozne dominancie za ten cas ale toto ma dost znechutilo.

Ta vášeň u tebe chybí dlouhodobě, hodně si se zhoršil, už je to jen křik o pozornost …

to je prave ten rozkol no, na jednej strane sa vyzaduje maximalna miera technickosti, perfekcionizmu, talentu, vasne, drillu no a na druhej strane sa vyzaduju kvoty a diverzita, je to take polovicate

Ano, shodneme se tedy, že za to může humanita, odbory a demokracie…

Myslím že je to přesně naopak a ty jsi důkazem.
Dříve jsi mě nadával, nenáviděl a šířil o mě nesmysly a teď mě denně píšeš a miluješ mě :kissing_heart:.

Takže ten můj vývoj musíš vidět pozitivně :wink:.

ajeje, ty tu chceš zase zavést tvrdej konzervatismus?

naco sa hrat na harmoniu a suhru, ked mas v zivote odvetvia, kde to mozne nieje

1 Like

Nemyslím si to. Lempl zůstane lemplem i po vojně. Stejně tomu bude i u šikulů, bavičů a lakomců.
Jediné co klukům vojna dá je zkušenost, že lidi jsou v globálu kujvy a myslí pouze sami na sebe.

Ale můžou nastat i osudové chvíle, kdy voják změní pohled na svět. Hlavně psovodi najdou lásku ke zvířátkům na celý zbytek života.

moj koment bol zosmiesnujuci presne takych ludi, samozrejme asi budem mat oponentov, ale nemyslim si, ze povinna vojna bola presne ten bod, kedy to z chlapca spravilo chlapa … ze to prinieslo vacsinou pomylene vnimanie naslednej reality, to uz je vec ina

Jsou i rychlejší a účinnější řešení, než pokus o dvouletou výchovu.

akupunktura2

Když odečteme RB, tak ano byla to super vyrovnaná sezona s výkonnostními zvraty.

Akorát ten detail je, že o druhé a další místa se zajímají jen fajnšmekři a za dva roky si tyhle detaily bude pamatovat zlomek lidí.

A argument o časovém rozdílu mezi prvním a posledním moc nesedí, protože třeba po roce 2010 byly v F1 3 týmy, co tam neměli co dělat a tuhle statistiku zhoršovali, jinak si myslím že tehdá byla F1 mnohem vyrovnanější než teď.

1 Like