Počas prvého tréningu čelila Džidda raketovému útoku | Magazín F1 - F1online.sk

Obavy o bezpečnosť neboli v Saudskej Arábii ničím novým už v decembri 2021, kedy sa v tejto krajine konala premiérová veľká cena. Vlani však Saudi dokázali situáciu zvládnuť. V tomto roku sa im to, žiaľ, nepodarilo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/58958/pocas-prveho-treningu-celila-dzidda-raketovemu-utoku

V Budove Aramco neďaleko od okruhu znova horí.V príbehu týždňa tam bola bomba.
A oni ich tam aj tak poslali. A krútia ďalej aj napriek tomu.Ak sa potvrdí ďalšia bomba tak Toto už je výsmech.

Ozaj nechajú pilotov pretekať 10 km od miesta kde spadla bomba. A čo urobia ak toto bol ďalšia ? Budeme pokračovať ?

Že ich tam vôbec poslali je na zamyslenie po tej bombe v stredu a nie to ešte teraz.

Akože tento šport začína byt hanba.

Normalny človek by okamžite nariadil odchod. Formula 1 sa bude tváriť že nič a pokračovať ďalej.

Že je to risk pre každého účastníka ? Who cares.

Celá Saudi GP je snáď vtip.

1 Like

V Rusku sa pretekat nemoze z etickych dovodov… ale tu aj pod hrozbou priameho bombardovania ano…

Vivat politika…

2 Likes

Ihned VC zrušit. Tady nemá sport, co dělat.

5 Likes

Táto krajina v kalendári ani v civilizovanom svete nemá čo robiť.

5 Likes

Takmer 400 000 civilnych obeti v Yemene ako dosledok agresie Saudskej arabie autor článku umyselne nespomenul?

Budú aj Yemenske vlajocky na prilbach? Ci falosnej f1 yemencania za to nestoja?

1 Like

Amen.

Teraz mal prísť okamžitý pokyn všetko zastaviť, ísť do hotela, zbaliť veci, garáže a odletieť.

Deadline do zajtra rana.

Toto je neakceptovateľné.

Nie je čudo prečo piloti včera leteli tesne pred brifingami do Saudskej Arabie.

To nemôžu ani vážne myslieť že mi budeme pretekať a vedľa budú bomby lietať ?

Akože to neprerekaju stroje.
Nechali v ohrození stovky ľudí v tímoch nie len F1 ale aj F2

Táto VC sa nikdy nemala ani konať.

2 Likes

WTF?
zbalit a ist domov.

2 Likes

Pořádnej čuďák to je https://twitter.com/bueuF1/status/1507389003468877827

Aspon si nastuduj o com je vojna v jemene a o com je vojna v ukrajine ty bolsevicky pajac.

Teraz sa ukaze o com je klub piráň.

1 Like

Krízu v Jemene my nevyriešime.
Je to smutne, zabíjajú sa ľudia. Zbytočne medzi sebou.

Avšak my to ideme podporovať a vystavujeme všetkých riziku!
Toto ja nepochopím. Ako toto F1 môže urobiť a že nikto neprotestuje. To je pre mna úplne znechutenie z tohto celého športu.

F1 stále mlčí a nekomentuje to. O pol hodiny budeme pokračovať ako keby nič.

1 Like

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. :slight_smile:

Určite povedia pravdu nie ?

1 Like

Bohužiaľ.

Ale toto nemôžu myslieť vážne.
Aj ľudia po sociálnych médiách už tlačia na F1 aby to ukončila.

Vola sa to blizsia kosela ako kabat. Jeden vyznamny producent ropy momentalne rynci v Europe jadrovymi hlavicami.
Podpisanim zmluvy so Saudami Liberty stupila do h0vna. Myslim, ze si to teraz uz uvedomili aj oni.

1 Like

Bahrain a China je myslim v tej istej kategorii.
A Domenicali s usmevom hovori o 30 pretekoch v sezone.
Ok tak koho priberie do partie ?

Podľa mna načo rušili Rusko.

Veď vlastne aj na Ukraine by sme mohli pretekať.

2 Likes

Oni chceli, ale svet ich donútil z toho vycúvať.

Helmutko co sa tyka F1 tak s tebou fakt vela krat suhlasim.
Ale toto prehanas. Kazdy kto ma iny nazor ako ty tak sa hned docka len uraziek z tvojej strany.
Treba si uvedomit, ze to co sa clovek na nete docita je len propaganda. A ver ci never existuje proruska a proamericka a ver tomu, ze ludia ktory tam ziju, a vedia o com ta vojna ja tak si by po precitani tvojich nazorov tiez o tebe mysleli len to naj :slight_smile:
My sme vojnu videli iba v telke ale paci sa mi, ze vela z nas su na vojnu naj experti. Co tak trosku sa zamysliet a skusit akceptovat fakt, ze my ani nemame sajnu o com vojny vo svete su ale vieme len to co nam media ukazuju.

2 Likes