Zavri na pol dna do kufra auta psa. Potom ten kufor otvor a pes na teba vyskoci, vrti chvostom a je cely stastny, ze ta vidi. Potom zavri na pol dna do kufra auta cloveka a…
… a keď otvoríš, tak ti dá po papuli
Asi sme sa nepochopili, mam rad zvierata. Ukoncim tuto debatu
Nie, to nie je o tom, ci mas rad ziverata ty, ale ci maju / mozu mat rady zvierata teba (cloveka).
tak toto nieje pravda
zvierata medzi sebou bojuju o teritorium tiez a zabijaju sa pri tom a nie, nieje to preto, ze v ten moment su hladne
a samozrejme aj ludi zabijaju nie len kvoli hladu
ako si vyriesi cloveka s nickom vlasto ked je podla teba najvacsie zlo na zemi?
taketo dristy kecaju len pomatenci
mal si zaobstarat nejakeho orecha z utulku a nie super preslachtene plemeno ktore je jedna velka choroba od narodenia do smrti
uvedomuju si ti milovnici tychto superpreslachtenych plemien, ze to slachtenie tym zvieratam ublizuje kedze ich geneticky degeneruje?
sa tvaria ako velki milacikovia zvierat ale vskutocnosti im ublizuju
Mam 11 rocneho Jack Russel, u nas je v dome a podla mna ma ma rad. Mam vlciaka co strazi dom asi aj on ma ma rad, mam 10 kurov 1 kohuta…ale som odbocil trocha od temy, ten pes ma ma rad…aj ja ho mam rad hlavne toho co je dnu. Ale on nema vedomie, keby som ho dal susedke tak bude mat rad susedku, lebo ona jej bude davat jest… pes nema vedomie este raz pisem.
Problem je v tom, ze po narozeni jdeme nedobrovolne vsichni pod system a stavaji se znas dost casto zli lide, od dospivani a v dospelosti trpime civilizacnimi chorobami, depresemi a frustracemi, nejsme lidmi sami o sobe, bohuzel nemame tu moznost od narozeni zit jako pravi lide. Respektive mame, ale jde po tobe socialka a skoncis jako odpad spolecnosti, to je velmi spatne.
A domestikovanie vlka, kedysi, pred miliónmi rokov nemožno nazvať šľachtením?
Pes pravdepodobne vyuzil situace a vedle cloveka se lehce najedl, pak uz stacilo malo a pes zacal byt uzitecny, jestli nekdo pise ze pes nema povedomi a je hloupy, tezko kdyz dokaze do detailu plnit prikazy pred kamerou nebo se samostatne postarat o stada ovci, asistencni pes toho umi taky dost a rozhoduje se samostatne v kombinaci s prikazy.
Noó, jeden by neveril, že taká šľachtením zdegenerovaná borderská kólia dokáže ovládať niekolko desiatok hlavé stádo ovcí.
Viel jsem a je tezke pochopit ceho jsou ti psi schopni
Dcéra susedov bývajúcich proti cez ulicu má takú. Krásny pes. A šikovný.
Kvalitne vycviceny pes herec je schopny naucit se scenu i nekolik minut dlouhou na jeden zaber, vcetne mist kde se ma zastavit, pockat natocit se na kameru atd. Napr. Tanec s Vlky.
Cize tvrdis, ze tie zvierata maju rady iba teba a to len preto lebo ich krmis a ku ostatnym clenom rodiny sa chovaju uplne odlisne, nemaju ich rady, nepridu si po pohladkanie a toto vsetko si odovodnil tym, ze zvierata nemaju “vedomie”?
BLBE čo to tu zasa mesies a ja som zasa počul že u vás v Čechách psov aj jedia je to pravda?
Ty si uplne mimo, nic take som netrdil a ak chces take kktiny podsuvat tak najdi si ineho. Skusal som slusne ale neda sa.
To dievča s ním občas cvičí na dvore (ináč sú na záhrade) tak sa mám možnosť popozerať. Nášho psíka sme necvičili. Ale dokázala rozoznať zvuk motoru nášho auta už z konca ulice, nosila papučky (nikto ju to neučil) Bola zlatučká. Také domáce tulidlo
Tak netvrdil vravite Kefalin…
A lietať náhodou nevedel?