Po Hornerovej asistentke môže byť suspendovaný aj Helmut Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Neboj, dám ti report :slightly_smiling_face:

Odkial zobrali h2h 13-3? Ci dalsi vas obrazok ani neviete odkial a pri priamej otazke bude musiet prist @spineIesssheep , aby aspon on chlapsky priznal, ze neviete co to je za statistiku?

Lebo ako z tohto :point_down: vykuzlit skore 13-3 v prospech Alonsa, to musi byt ina magia a drogy. :clown_face:

1 Like

Max ma vo velkej casti prispevku pravdu. Red Bull Racing vdaci do velkej miery za svoju existenciu Markovi. Ich program jazdcov zacal este pred rokom 2000. Do sezony 2001 chcel Marko do Sauberu posadit Bernoldiho, ale Petra ohuril (ocividne) perspektivnejsi Raikkonen a RB z trucu odisiel k Arrowsu, vtedy zacal Marko presviedcat Mateschitza aby spravil vlastny team.

A tu sa to zacalo lamat. Z dobovych knih vyplyva, ze Marko sa v sezone 2003 snazil pretiahnut Neweyho do Jaguaru(Ford zrejme uz zvazoval predaj pre nenavratene investicie a mizerne vysledky) a Newey nesiel, lebo mal v McLarene rozrobene auto s fukanym difuzorom(slavna MP4-18). Vtedy Marko povedal, ze Newey je slaboch(alebo padavka), ked nechce odist z McLarenu. Auto vsak skoncilo ako fiasko kvoli tahaniciam v McLarene a Newey nakoniec siel do Dietrichoveho teamu, zrejme pod slubom uplnej inzinierskej slobody.

Na buducich uspechoch RBR vsak ma Marko podla mna mensie zasluhy ako sa mu pripisuju. Po par rokoch dodal pilotov, to ano ale team dostal na spicu a udrzal ho tam Horner.

Verstappen je urcite vdacny za to ze ho Helmut “nechal” zavodit, ale za to, ze berie vitaztva ako na beziacom pase maju zasluhy ini

4 Likes

Mě teda spíš zvedl ze židle ten Crafword. …v týhle sekci? Jako?
Moc pěkné.
Kimi je na delší povídání; snad jenom mu přeju, aby měl nervy z oceli.

2 Likes

Ale ak je pravda, ze Helmut zachranil Hornera, ked ho Mateschitz chcel pred rokmi vyhodit, tak su jeho zasluhy nezanedbatelne. :slight_smile:

Ja by som sa na to takto nepozeral. To iste mozme povedat aj o Josovi, ze v sucasnosti uz nema ziadne zasluhy, a tak je v podstate zbytocny. Lenze nebyt toho, co Jos a Helmut pre Maxa obetovali a riskovali, tak ziadny Max v RB nie je. :slight_smile:

Teď nevím, co myslíš. Jsem se asi zrovna nedíval a byl jsem někde pro pití… :confused:
Nebo jsem tu psal zrovna něco děsně chytrýho. :smiley:

www.youtube com/watch?v=yeLqSjYLwhs
4:00
Ale v reálu to bylo ještě o trochu delší, ten souboj. Fakt paráda.
(omlouvám se Jacku, správně je Crawford)

2 Likes

Iste, na takuto vec je viac pohladov. Zalezi od jednotlivca. Za mna, neviem, co obetoval Marko, je proste hladac talentov a vo Verstappenovi videl perspektivu. Ale to videl aj dajme tomu v mnou spominanom Bernoldim a ten nic neukazal, cize Marko sa zmylil. Ako aj neskor s inymi pilotmi, ktorych pretlacal a na ich ukor potapal inych. S Vettelom a Verstappenom trafil do cierneho. Verstappen mu vsak nic nedlzi z mojho pohladu. To by v tom pripade z RBR nikdy nemohol odist, lojalita z vdacnosti by ho udrzala v teame.

To iste plati v pripade Max a Jos. Decko sa raz od rodicov musi odputat, tym skor ak rodic stale ma potrebu rozhodovat aj za svoje uz dospele dieta. Rodicia ma vychovali a zivili, ale nemyslim si, ze im to dava pravo cely moj zivot kecat mi do profesneho zivota. Max si moze nechat poradit od Josa, ale nie nechat sa ovladat.

Ale je to len moj pohlad na vec😊

4 Likes

no proste F1 je timovy sport. Marko ma svoj podiel. Koniec koncov on Hornera odporucil a ten sa ukazal ako jeden s najschopnejsich manazerov aki kracali po padoku.
Po Mateschitzovej smrti sa rovnovaha narusila a uz to pojde len z kopca. Era je u konca.

Obetoval Jos, riskoval Marko.

Verstappen nie, ale RB urcite ano. Ale to plati aj o Hornerovi aj o Maxovi. Helmut udrzal Hornera, ked ho udajne Mateschitz chcel vyhodit. Horner udrzal Neweyho, ked bol zbaleny do Ferrari. A Max zostal a doveroval, ze s Hondou to vyjde. Bola to skratka harmonia az do Mateschitzovej smrti, respektive do tejto zimy. :slight_smile:

Podla vyjadreni Maxa to tak uz davno je. :slight_smile:

1 Like

Kluci to mají popletené. Ostatně i v roce 2021 Ocon prohrál s Alonsem na body 81:74, což není nějak podstatný rozdíl, ale zato bral jedinou výhru týmu v sezóně, takže pokud lze něco konstatovat, pak to, že s Alonsem v průběhu dvou sezón hrál vyrovnanou partii.

2 Likes

To teda. Teraz sami rozmyslaju odkial sa to h2h porovnanie 13-3 zobralo. :clown_face:

som rad, ze nie som sam, kto to tak vidi. upozornoval som na to uz pod niekolkymi prispevkami. proste kvantita namiesto kvality s vkladanim osobnych domienok prezentovanych ako fakty + nejake to korenie v zmysle nacistickych ci stalinistickych poznamok. neviem, k comu je to dobre…

@Papa_Jos @helmutko @raptor22 vyzera to chlapi ze sa to naozaj ide rozpadnut teda :flushed::joy: este ma zaujima preco teraz hmm…

Za mě musím říct, že je Marko jeden z největších frajerů a sympaťáků v F1.
Ještě možná Eddie Jordan a Mario Illien…

Myslím, že se strašně mýlíte.
Každá velká společnost si musí už z podstaty projít v začátcích nějakou interní krizí, která nastaví vnitřní kulturu a vazby.
Děje se to při každé zásadní expanzi proto, že přicházejí noví lidé, nové příležitosti a kompetence.
Redbull je na počátku vzniku automobilky a nevím, jestli dostatečně chápete ten progres. Z výrobce limonád se stává během jedné generace manažerů, plnohodnotný konkurent Mercedesu a Ferrari.
To by zamotalo hlavu úplně každému, obzvláště v klubu piraní…

Takže podle mě to Redbull nepochybně posílí do budoucna.

A proto je dobré sledovat F1 celkově. Sám si se odvolávál na to, aby se sledovalo pozadí výsledků a co k tomu vedlo. Alo 2021 přišel do Alpiny po dvouleté pauze a porazil Ocona, který tam byl zabydleny. Co víc, prohrát na body, když měl na kontě vítězství taky není dobrým ukazem. A nakonec můžeme dodat, že Ocon mohl děkovat Alovi za zdržení Hama, který pak dostával soupeře na první dobrou.
Co se týče 2022, tak když jeden pilot má 2x tolik technických odstoupení, tak ty body jsou hodně irelevantní. Ale nakonec všichni můžeme vidět, jak si vede Ocon na trati oproti Alonsovi, i když nejsou týmový kolegové.

1 Like

To má být vtip nebo to myslíš vážně s tou automobilkou? :grinning:

Pozeram, ze to ide celkom z kopca… Nuz, co zasiali, to maju. Marko spravil niekolko zasadnych chyb a tie ho ocividne budu stat. Uvidime

Za mna Marko urcite nie :blush: Eddieho som mal tiez velmi rad, takisto aj Petra Saubera. Za mna bol Peter najlepsi clovek a sympatak v paddocku odkedy som sledoval F1

1 Like