Ked ides na titul tak jazdis inak ako ked je titul strateny a vedla teba je kolega zo stajne - a pokasles preteky celej stajni.
Stale nevidis rozdiel ?
Akoze Lewis v Silverstone 2021, s tym si v pohode ano ?
Alebo ako ho v tom istom roku vytlacal Max, s tym si v pohode ano ?
To su neporovnatelne suboje, Lewis to tam dal charlesovi na poslednu chvilu narval to tam totalne na vnutornu stranu, pustil to hlboko a natlacil Charlesa az na obrubnik, on mal preto velmi skompromitovany prejazd, a realne tam uz velky manevrovaci priestor nemal… ale prislo mi, ze tam Charles trosku pootvoril ten volant pri tom prejazde, keby chcel tak to mohol aj o nieco uzsie vykruzit, ale to je samozrejme otazka uz, ze ci to nepootvoril preto, ze citil, ze keby drzal naplno zatocene tak dostane smyk a hodiny, to sa nedozvieme uz nikdy… kazdopadne na zaklade vyjadreni expertov a byvalych jazdcov je jasne, ze zdaleka to nie je proste jednoznacny a cierno biely incident, a neda sa povedat ze by leclerc urobil nejaku velku prasacinu ako to tu mnohi prezentovali, a pocas live prenosu pomalicky leclercovi priali smrť kvoli s prepacenim “posraneho” suboja po starte, kde sa podobne veci deju stale
Suhlasim s vyjadrenim expertov a byvalych jazdcov, sam so tuto situaciu oznacil uz davno v inej diskusii ako bezny RI. Len teda urcita hrstka fanusikov Sira sa tu sprava ako urazene deti. Mozu si to obracat ako chcu, vzdy z toho vyjde iba to, ze Sir zasial vietor a zozal burku a za spominany RI je zodpovedny rovnakou mierou ako Karol. ![]()
viem co je ai a nic nedokaze byt horsie ako rozhodovanie komisarov f1. aj keby nasadili rozhodovanie na zaklade hodom mincou tak to bude konzistentnejsie ako dnes ![]()
presne tak, to co spravil lujzo pri najazde do sikany sa timovemu kolegovi nerobi
timovy kolega je tym jedinym ktoreho MUSIS porazit, kedze ma(za idealnych okolnosti) rovnake auto. prehra s ostanymi sa da zvalit na auto, prehra s timovym kolegom(ak nejde o rb
) ide na triko jazdca
Všetci píšete ako keby medzi prvou a druhou časťou šikany, nebol priestor spomaliť. Uvedomujete si vôbec, že v tej šikane sa pridáva plyn? Veď to krásne vidieť…
Všetci čo píšu, že Hamilton poslal divebombu a, že Lec nemohol nič spraviť, sú asi slepí.
0:12
Zaujímavé, že nikto nehovorí o tom, ako tam Leclerc kľučkuje na brzdách…
Pokasles preteky celej stajni?a kto to teda pokaslal Lui s jeho bombou? tým to cele zacalo a dokoncil to Charles ze ho vyviezol za obrubnik .Co myslis ako by sa zachoval v roli Charlesa Max Lando alebo George??mozez 3x hadat a nemuseli by bojovat ani o titul ![]()
Spomalit? Su to preteky, spomalit mohol aj Lewis ale neurobil to…proste obaja po tom isli lebo su to pretekari, keby jeden z nich spomaloval v takychto subojoch, tak by sa nedostali tam kde su… tato logika sa da aplikovat na kazdy jeden incident potom, kazdy mohol vlastne spomalit a vzdat sa pozicii, potom by sa nic nestalo… takto nefunguje F1
Ayrton senna sa 4 krat otocil v hrobe ak vidi tieto komenty tu ![]()
Inak by hovorili keby to bolo naopak
to by Luiho obhajovali
Ja len hovorím, že keď sa tam medzi tými zákrutami zrýchľuje, dá sa zrýchliť tak, aby som nechal tomu druhému miesto, keďže je vedľa mňa, ak nie predo mnou. Naopak, vy to tu vykresľujete ako keby tam Leclerc už nemohol nič urobiť a urobil maximum pre to aby sa zmestili…
A hlavne sa tieto veci vsetky v zlomku sekundy…toto co podaktori pisu ze to vypoveda o charaktere cloveka, ze je to ■■■■ a neviem co… to moze napisat len niekto, kto v zivote nerobil ziadny sport na nejakej slusnej urovni… proste profesionalny sport je vysokokonkurencne prostredie, tam ked sa zacne sutazit tak kazdemu tak trochu “prepne”, a neznamena to ze to je teraz nejaky ■■■■ alebo neviem co, ked v 0,5s zle vyhodnoti nejaku situaciu, prilis optimisticky atd… proste to Lewis skusil legitimne a tvrdo, charles pretekal tiez tvrdo a vytazil z toho, ze bol zrovna na vnutornej strane… thats it, thats racing… niekedy sa proste ocitnej v zlej sotuacii a stratis pozicie, potom bol restart, a tam bol zas lewis v dobrej situacii a ziskal pozicie po restarte bol 3. za maxom a georgom, takze uz vonkomcom nechapem ako moze niekto povedat, ze mu leclerc znicil preteky… preteky mu znicilo slabe auto ferrari, ked ho kvoli cistej rychlosti predbehol antonelli norris a piastri, akokolvek by odstartovali tak by na tej monze skoncili posledni z top timov, proste kamen urazu bol slaby monopost ferrari na rovinkach
A po Monze mozme s istotou povedat, ze na ziadny titul realne nikdy nebola ani nadej… pridu este trate ako Baku, Mexiko, Vegas, kde ferrari bude bez sance na uspech, a na tratiach s pomalymi zatackami tiez nemali prevahu… ja som si dal tu namahu a pozrel som si kolkokrat skoncili Ferrari a konkretne lewis pred Antonellim v tejto sezone… odpoved je 2-krat, z coho 1 je Barcelona, kde sa zisiel lewisov skvely vykon, dobra strategia + stastny VSC + Kimi zdrzovany Georgom cele preteky a technicky problem kimiho… a 2. bol Silverstone, kde by Kimi vyhral keby mu neodide auto… cize realne Lewis len kontinualne straca body na Kimiho a vytazil z 2 pretekov kde mal Kimi mega smolu, a tam stiahol 40b… ani raz ho nedokazal porazit v priamej konfrontacii… a Charles takisto tiez len tazil z Kimiho smoly na Silverstone… mozno v nejakych sprintoch co kimimu mevysli skoncili pred nim, to uz neviem
Jestli se mi na celé záležitosti něco líbí, tak že se zase jednou ukázalo, že když jde do tuhého, tak je pilotům nějaký prospěch týmu zcela ukradený. Klidně ho pohřbí. Tady jde o víc, potřebují posílit svoji pozici vůči kolegovi, jeden i druhý. To je taky na tom všem to nejdůležitější, jinak to byla celkem banální situace, nic zase tak extra neobvyklého. Uvidíme, nakolik se je Vasseurovi podaří ukočírovat a “něco” domluvit, co by pro oba bylo akceptovatelné dodržovat. A to ještě nebojují o titul.
Kimi pri súboji s Georgeom tam tiež vyšiel mimo.
A všimol si si, že keď sa tam tí ostatní zmestili dvaja vedľa seba, tak mali úplne inú stopu a odlišný uhol nájazdu do zákruty? Pozri sa, ako sú ostatní výrazne vpravo, ale Lewis tam zatlačil Charlesa viac dovnútra, čím mu zmenil uhol nájazdu aj výjazdu zo zárkuty. Charles by musel vyslovene pribrzdiť a Lewisa pustiť, čo Lewis skutočne nemohol očakávať, že spraví. Už v prvej zákrute musel Charles spomaliť a korigovať svoj uhol vjazdu, aby sa tam Lewisovi vyhol.
Chápem, že Lewis mal lepší štart a lákalo ho to využiť, ale bola to proste hlúposť. Tiež si myslím, že Ferrari by malo tento rok uprednostňovať Lewisa a Charles by mu mal viac pomáhať, ale na to sú iné situácie.
Leclerc ví, že to bylo trochu moc, tak dva závody teď pojede čistěji.
Pak se na to zapomene a zase pojede normálně ostře ![]()
Veď Leclerc tam celý čas Hamiltona zatváral na brzdách, čo je zakázané. Sám si môže za svoj nájazd do prvej zákruty.
Zatlačil a Leclerc do toho pridal. Je to vidieť aj počuť… Nemusel brzdiť, len pridávať s rozumom, myslieť dopredu (čo samozrejme každý pretekár dokáže) tak aby dal Hamiltonovi ten priestor.
Tam bych Georgovi nic nevyčítal.
Byl to skvělý a čistý souboj.
Kimi udělal chybku, kdy byl moc dlouhý, a pak ho to vyvezlo po špíně.
A keby to bolo naopak, ty by si tiež vtedy hovoril to isté? Len tak sa pýtam.