Po Abú Zabí sa mi vyhrážali smrťou, bol som psychicky na dne, priznáva Masi | Magazín F1 - F1online.sk

Ja to beriem. Pokiaľ diskutujeme v rámci slušnosti tak je všetko okej… je normálne že máme rozdielne názory.

Ja tým chcem povedať že je to svinstvo v akomkoľvek závode… nie len poslednom. To je trochu problém že ľudia vždy vidia len koniec.

Sú tu v podstate 2 skupiny. Jedna ktorá tvrdí že je to okej, druha ako ty že nie. Ja sa snažím byť v strede a pozerať sa na širší kontext. Každopádne neber to v zlom.

1 Like

vdaka ti :slight_smile: idem na to

Checo ju evidentne testuje uz od Kanady tak do buduceho roku to snad zvladnu…

nikoho nezauja to ako sa citil potom ako mu cudzi ludia napisali co si o nom myslia :slight_smile:

takmer kazdeho ale zaujima jeho vysvetlenie preco rozhodol ako rozhodol, hlavne s ohladom na to, ze rok predtym v uplne rovnakej situacii tvrdil, ze MUSIA byt pusteni vsetci co stracaju kolo a zrazu uz stacilo odpratat len jazdcov pred maxom
dodnes sa k tomu svojmu rozhodnutiu nevyjadril a nedokazal si ho obhajit, takze kym zacne vyplakavat ako mu nejaki anonymi ublizili, nech sa vyjadri k tomu co sposobil
dnes uz vsetci vieme, ze fia oficialne priznala, ze masi porusil pravidla a masi daroval titul maxovi v poslednom kole v sezone a masi sa ide do medii vyplakat, ze sa mu niekto vyhrazal?

1 Like

perez naozaj jazdil s inou podlahou ako maxo?
nejak som to nesledoval, ale ak je to pravda a bola to podlaha podla novych poziadaviek tak redbull sa moze zacat obvavat aby nebol spochybneny aj druhy maxov titul :slight_smile:

Nikde som to nezachytil. Príde mi to ako špekulácia.

Než jsem to napsal, objevilo se snad 15 dalších příspěvků. Nicméně k začátku diskuze to platilo pro všechny. Konkrétně jestli se to dotýká tebe, tak se podívej na svůj první příspěvek v této diskuzi. Tvoje reakce na @kapkydonosu je naprosto v pořádku. Ale hned vzápětí napíšeš, že si za to (ty výhružky) může Massi sám. Tak v čem je rozdíl? Jistě, tvoje forma je sice slušnější, ale obsah stejný. A tak je to pořád. Žádný respekt k soupeří, žádný respekt k rozhodčím, žádný respekt k tomu, že je to pořád jenom sport. Jenom urážky, obviňování, vyhrožování, a totální neschopnost přijmout prohru. Trumpovy ukradené volby hadra. Takže když třeba ve fotbale rozhodčí poškodí jedno mužstvo, tak je v pořádku ho po zápase před stadiónem zmlátit, protože “si za to mohl sám”???

4 Likes

Je až zarážajúce, koľko ľudí tu zľahčuje alebo dokonca ospravedlňuje vyhrážky smrťou. Prednedávnom tu bol článok o tom, ako Maxovi fanúšikovia pálili šiltovky. Tam sa v diskusii hneď objavili Lewisovi fanúšikovia, ktorí začali písať, čo sú Maxovi fanúšikovia zač a bla bla bla. Tam som napísal, že fanatickí fanúšikovia sú rovnakí nech fandia komukoľvek. Teraz sa tu pekne vyfarbujú. Takže pálenie šiltoviek je čosi strašné, ale vyhrážky smrťou, meh, môže si za to sám…

6 Likes

v každom tábore fanúšikov sa nájdu ■■■■■■■■ je jedno či to je Mercedes alebo Red Bull, platí to v každom športe

1 Like

Absolutne nesuhlasim s tvrdeniami, ze ved si za to moze sam. Chybu urobil a naozaj velku, napokon celu sezonu to bolo jedno kontroverznejsie rozhodnutie za druhym. Ale to dajme stranou.

Nikto, naozaj NIKTO nema pravo sa kvoli tomu niekomu takto vyhrazat a tak ho osocovat. Kazdy kto sleduje toto forum vie, ze aj ja patrim medzi velkych kritikov toho co sa stalo a ze to povazujem za jednu z najvacsich krivd sportovej historie. Ale to mi nedava pravo sa niekomu vyhrazat. Nieco take dokaze urobit len absolutnu chudak a zufaly jedinec patriaci do ustavu. Ktokolvek, kto to akokolvek podporuje, resp. neodsudzuje, nie je o nic lepsi. Tolko k tomu.

Chapem, ze sme ludia a svojim sposobom mame pravo byt nahnevany (aj ked realne, vlastne to ma len poskodeny a teda Lewis). Mozeme nesuhlasit, mozeme kritizovat situaciu, mozeme poukazovat na chyby ktore sa stali. To vsetko je legitimne. Ale vyhrazat sa? Na to nema pravo nikto.

6 Likes

Áno, týmto prístupom to zľahčuješ. Nič z toho čo Masi spravil nie je dôvodom na vyhrážky smrťou. Môže si za to sám že ho vyhodili z pozície riaditeľa pretekov? Áno, za to si môže sám, FIA na to mala celkom dobrý dôvod. Ale vyhrážky smrťou sú neospravedlniteľné. Ty prenášaš vinu na stranu obete. Tvojim zdôvodňovaním sa potom dá ospravedlniť naozaj čokoľvek. Niekto urobí niečo, čo sa mi nepáči, hneď začnú vyhrážky smrťou - môže si za to sám, nemal spraviť niečo, čo sa mi nepáči. Zlomím niekomu ruku a vyrazím zuby? Môže si za to sám, nemal urobiť niečo, čo sa mi nepáči. Ach, a skoro som zabudol… Znásilním ženu? Môže si za to sama, nemala nosiť naké vyzývavé oblečenie, všakže… Čo to je za prístup? Keď sa mi nepáči toto tvoje zmýšľanie, čo všetko ti môžem urobiť, aby to spadalo do toho, že si za to budeš môcť sám? Vyhrážky smrťou sú podľa teba OK, kde je hranica, čo už podľa teba OK nie je?

7 Likes

Vysvetlil uz niekedy preco sa tak rozhodol ako sa rozhodol?

To je hádam v tomto kontexte úplne nepodstatné.

nie a asi ani nikdy nevysvetli a vlatne je to uz jedno
ako pisem vyssie: aj podla mna ide o velku chybu, zlyhanie, alebo nazvime to akokolvek

mal by sa za to zodpovedat? ano ma, avsak FIA, nie fanusikom
mame my pravo dozadovat sa, ako to cele teda bolo? z moralneho hladiska asi ano, z pravneho nie…
musi to teda vysvetlovat verejnosti? zial, nie

nemusi sa nam to pacit, sam to velmi kritizujem a zrejme este pomerne dlho budem… mozeme tvrdit ze je slaboch a “nema gule” ani vyjst s “pravdou” von, priznat si chybu ked uz nic ine, ale ved uz je to jedno… cas, kedy sa cele toto sialenstvo dalo zvratit uz davno presiel (to si ani neviem predstavit co by bolo ak by vtedy na protest mercedesu hodili rychlo spravodlivu spiatocku…)

Max vie ze ma falosny titul, na vlastne stastie tento rok ziska konecnce jeden spravodlivy a ferovy
vieme to aj my svetci, aj ked sa stale najde par ludi, co budu stale tvrdit opak, ale to je nepodstatne

podstatne je, ze stale aj Masi je ludska bytost a nech urobil co urobil, nikoho nezabil, len zle rozhodol a ovplyvnil 1 sportovy vysledok… za to si nezasluzi vyhrazky smrtou a my to proste musime akceptovat takto, ako to je

3 Likes

Ja si myslím že Masi si pod sebou pílil konár minimálne celú poslednú sezónu svojimi nekonzestními rozhodnutiami akurát v tom poslednom preteku sa to tak divne zišlo. Ani mňa nikto nepresvedčí že v tom poslednom preteku nedaroval Maxovi výhru v preteku kde bol absolútne bez šance, to že to znamenalo darovanie aj titulu je druhá vec. Čudujem sa ale ľuďom čo sa mu vyhrážali a robili s toho neviem čo veď keď to prežil Hamilton tak fanúšikovia by mali tiež.

Já hlavně doufám, že každý, kdo dostává podobné výhružky, je předává policii a ta je řeší. Nevidím rozdíl v tom, jestli je vyhrožování vyslovené přímo, dopisem, mailem, na sociálních sítích - je to pořád totéž. Pokud chce vedení F1 něco skutečně udělat, tak by nám měli občas napsat, že podobné lidi dohledali a pokud nešlo vyloženě o trestnou činnost, tak jim minimálně zakázali přístup na závody, zablokovali je atd. Nějaké výchovné iniciativy jsou fajn, proč ne, ale tohle by včetně patřičné publicity mělo být na prvním místě.

1 Like

On ti píše že vyhrážať sa smrťou nemá. Čítanie s porozumením je taký problém? Táto situácia sa nemá zľahčovať a napísať že si za to môže Masi sám je totálne diletanstvo. Preto napísal to čo napísal pretože inak si vážne môže človek pokojne obhájiť znásilnenie, zabitie a tak ďalej. Preboha slušné správanie je základ a kto ho nemá nech sa nevyjadruje na internete a nevyhráža sa smrťou. Takých zavrieť akurát tak.

Ty si v živote neurobil chybu? A si predstáv že ti niekto zrazu napíše že ťa zabije… a v jeho prípade tých správ mohol dostať tisíce

2 Likes

Ty si teda “pozityvne” priyebaný.

3 Likes

Tvoje zakomplexované názory ktoré konštantne obhajujú Mercedes sú presne na úrovni Black_Dark akurát z opačnej strany. O tvojom spôsobe vyjadrovania radšej pomlčím úplne.

Slovo objektívnosť či súdnosť si nečítal ani v slovníku.

Ak nedokážeš jednoznačne odsúdiť takýto čin akým sú výhražky o smrti a prezentuješ že “veď si za to mohol sám” tak si presne v rovnakej kategorii ako tí ktorý tú smrť želali.

Presne taká istá zberba ako každý kto povie vetu " ja niesom rasista ale…" len v inej téme. O to smutnejšie keď podporuješ jedného s najväčších aktivistov v oblasti ľudských práv (vo všeobecnosti).

Ak ti tu priamo či nepriamo niekoľko ľudí napísalo, že tvoj názor je ujetý a pokrivený a aj napriek tomu ho prezentuješ a ešte ideš osočovať každého kto tak povedal tak je evidentne problém niekde inde.

Spametaj sa a maj trochu sebareflexie. Názor na teba tu to síce nezmení nikomu ale možno ti to pomôže v reálnom živote.

6 Likes

ked nemozes tak nemozes…mal ist do boxov a potom ho predbehnut s novymi gumami…ale bal sa a tak aj dopadol :smiley: