Pirelli je skeptické, že viac zastávok zaženie monackú nudu | Magazín F1 - F1online.sk

Medzinárodná automobilová federácia nás prekvapila novinkou: Pre tohtoročnú Veľkú cenu Monaka budú platiť špeciálne pravidlá. Šéf Pirelli Mario Isola si však nemyslí, že zvýšenie povinného počtu zastávok vyrieši hlavný problém, ktorým sa vedenie efjednotky chce zaoberať.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/187516/pirelli-je-skepticke-ze-viac-zastavok-zazenie-monacku-nudu

Plný body za kvaldu, a poté obrácený rošt s 2 povinnýma zastávkama.
To by zahnalo nudu.

To už by nemělo se závody nic společného. Ani F2 nemají hlavní závod s obráceným roštem, a tam se to dá zdůvodnit tím, že jde o přípravnou soutěž.
Ale proč dvě zastávky nezkusit, pak se uvidí, jestli to pomohlo.

To hovoří za vše. Proto by se měla FIA spíše starat, aby aspoň kanály byly pořádně přivařené.

Chceš vidět Sauber na bedně? :slightly_smiling_face:

Celé Monako je specifické, takže to může být specifické celé. :slight_smile:
Myslím, že se jezdí 260km místo 305 km. (zaplať pánbůh)

Na tohle jsem asi moc konzervativní, aby byla takhle odlišná pravidla pro jeden závod. Ale Monaco bylo specifické vždycky, nikdy se tam nedalo předjíždět. Nakonec ono to jde místy i teď, třeba Lancovi se to myslím vloni povedlo (snad dokonce dvakrát, nebo si to s něčím pletu?).

Za vyskusanie by to stalo…prinajhorsom to bude ako doteraz…nuda

1 Like

Tak všichni víme, že třeba ještě za Senny se tam předjíždět dalo. Těžce, ale dalo. Proto jsme nesmyslně do F1 přidali elektriku, ačkoliv od roku 2014 má elektrika svou vlastí Formuli E, kterou i přes brutální propagaci nikdo nesleduje a minimálně já, se ji ani sledovat nechystám, jedině, kdyby mi platili 1.000.000€ ročně, tak bych o tom možná uvažoval. Ale to je jeden divák. A co těch dalších tisíc? To je tisíc miliónů, tedy bilión €.
Pro mě naprosto nepochopitelné je, že se chceme vrátit k atmosférickým motorům a víme to už nejméně dva roky, ale zvýšíme na další roky elektriku na 50%!!! To jako fakt? Vědí jen pár dní, co vůbec mohou v roce 2026, ale před dvěma roky se to nedalo překopat?! Za mě je momentálně FIA zabijákem F1 i jiných sérií a obzvlášť, co tam přišel ten vlezlej ručníkář, který bude ■■■■■ adrenalinem nabitý sportovce, kteří zcela přirozeně vyloudí sprosté slovo a přitom je sám občanem země, která své lidi za naprosto neviná slova bičuje, mučí a zabíjí?! Souhlasím třeba s miliónem dolarů za do prdele, vole, ■■■ám to…, ale za každý dolar vyžaduji jednu ránu bičem Sulajemovi! F1 by se měla trhnout od FIA. Novou F1 by lidé sledovali ne kde je FIA, ale kdeje Ferrari, McLaren, Williams… Formuli Sulajem nikdo sledovat nebude!!!

monacku nudu zazenie len zmena trate na normalnu, alebo jej zrusenie.

Milion euro? To přeháníš ne? To mas cca 83k eur měsíčně. Ja bych na to koukal i za 83k CZK měsíčně. :slight_smile:

Já viděl první Monako v 1973 a už tehdy se tam za běžných podmínek předjíždět téměř nedalo.
Se Sennou 1984 to byl jiný případ. Hodně pršelo a velká část jezdců přes které se Senna dostal se vyřadila sama.
Deviza Monaka není v závodě, ale v trenálech a v zajímavých kvalifikacích.

1 Like

Přesně tak, to je prostě Monaco a vždycky bylo, aspoň co já pamatuju. Jasně, že větší auta tomu nepomůžou, ale těžko říct, co by tady pomohlo. Jde o to, že vloni to byl extrém, který se zase kolik let nemusí opakovat. Zastávka navíc by v takovém případě mohla pomoct, ale charakter závodu těžko změní. Ale proč ne, aspoň můžeme být zvědaví :slight_smile: .

1 Like

Podle me by hodne resila i prisnejsi modra vlajka, te se v Monaku marsalove boji jak cert krize, loni to co predvedl LEC bylo na vykazani z trate. Jak se nekdo rozhodne ze ho nepredjedes tak neni sance, navic profil trate ala exhibicni jizda to oramcuje a je vymalovano.

Pit navíc toho moc nevyřeší. Spíše může některým jezdcům zbytečně ublížit a to si taky nepřejeme.
Na druhou stranu nějaká haluz, která by Gaslyho znovu vyhnala na bednu by nemusela být marná. :grin:

Pit navíc by mohl vyřešit to, co se stalo vloni. To se ale zase nemusí stát kolik let :woman_shrugging:. Pokud jde o Gaslyho, tak Alpine bude myslím zase hodně velká neznámá už jenom s ohledem na bezskrupulózního absolutistu, kterého si vybrali za spasitele. Ale třeba se to vyplatí, fakt je, že horší to už ani být nemohlo.

Gasly bude mít letos klidnou sezónu. V týmu bude jedničkou a Doohan bude potlačovaný, aby Colapinta dostali do sedačky co nejdříve.

Myslím, že jak Flavio dostane do týmu Colapinta, tak svou veškerou práci už téměř splnil.

Dajte tip. Kolko monopostov zastavi uz v prvom kole, aby si odbili prvu zastavku v boxoch? :grin: ja by som to skusil

1 Like

To ale není důvod to takhle překopávat na jeden závod. Já jsem i proti povinné další zastávce v boxech. Problém je úplně někde jinde a tohle není řešení

Dalsi vec je ze tymy auta pro Monaco rozmerove neupravuji, coz se v minulosti delo, auta se zkracovala.