Kým kedysi sa okruhy delili na rýchle a pomalé, mestské či permanentné, dnes sa delia len na bohaté a chudobné na energiu. Kým kedysi pojmy ako „energy rich“ a „energy starved“ v podstate neexistovali, dnes sa stali bežnou súčasťou formulového slovníka podobne ako „supernabíjanie“. Víkend v Maďarsku však predstavoval výnimku.
Neni. Jezdec vzadu do 1s, může využít Overtake mod. Což mu umožňuje vyuzit nejen víc energie na jedno kolo, ale delší využití el.energie v určitém úseku.
Rozdíly v rychlostech aut na jedno kolo, případně na rovinách a v zatáčkách, zázračně nezmizely tím, že teamy F1 překročily maďarské hranice. Ty stále jsou. Problém bude buď v typologii trati, nebo ve filozofii současných vozů a řešení předjetí, případně samozřejmě v jezdci.
Nechci samozřejmě nijak zpochybňovat tvoji erudici co se týká současných pohonných jednotek v F1, ale přijde mi, že problematika bude asi o něco složitější, než:
Ale je klidně možné že PJ do F1 je schopen postavit každej druhej českej Lojza.
Můžu. Energii mají v baterích všichni stejně, většina z depolymentu je nastavena softwarově. Pokud jezdec (na příkaz týmu většinou) ale zmáčkne ten boost, tak tu energii vyplýtáv dříve. Proto ten jojo efekt, kdy na jedné rovince to vyplýtáv jeden v souboji a na druhé už nemá šťývu, tam ji zase využije ten druhý. A ve výsledku z toho plyne co? Oba měli stejné množství energie, ale spotřebovat v jiných částech okruhu a máme jojo předjíždění, respektive objíždění.
To mě baví, každý to dělá jinak. Někdo získá 0,3s v prvním sektoru, další 0,3s v druhým.
Teď měli všichni furt dostatek všeho, a bylo to skoro o ničem.
Věřím, že kdyby FIA nastavila nižší hodnoty, tak bude zábavný i Hungaroriíng.
Měl jsem za to, že definované je množství energie kterou pilot může uvolnit v průběhu kola a také v průběhu určitého úseku.
To že jeden pilot předjede druhého, automaticky znamená, že ten za ním má okamžitě Overtake mód? Nebo ho získá pokud je do 1 s v určitém sektoru? Jako to bylo při DRS.
A hlavně mě zajímá, zda kapacity baterií jsou exaktně dané?