odpovíš na tu otázku? já to pak rozvinu dál
hehe to je trochu niečo iné ale budiš nech čaká :-))
Nikdo čemat nebude, teda pokud to není VB, Barichello nebo Peréz
No je to tak, s tím nic neuděláš
je to podstata dnešného dňa. ak mu oskar toto spravil dostal sa do špinavého vzduchu chytil nervy a stratil tempo aj pohodu a myšlienkami nebol určite na sto percent v danom okamihu tam kde by chcel ale myslel určite aj na odplatu. A je to v každom športe ak ťa kamarát či kolega naštve tak si mimo a nervózny, o tom je asi ten dnešný príbeh oscara landa a mclarenu, ale aspoň vyhralo doma ferrari a leclerk a babrákom vo vedení mclarenu ostala figa.
Můžu ještě Zakovi napsat email.
S takýmito názormi choď pozerať tenis, kde každý má svoju polovicu ihriska a prehadzujú si loptičku.
Férový manéver je zákerný ťah, lebo je na kolegu? Toto je práveže to čo chceme v F1 vidieť. Keď má byť Norris majster sveta a chce aby mu Piastri občas pomohol, tak nech je od neho v prvom rade lepší.
Ano, jestli chceš něco změnit chop se toho
Moj point je v zasade jednoduchy: Piastri podla mojho nazoru za Norrisom rychlostne zaostava az prilis (co v prvom rade dokazuju ich pretekove a kvalifikacne bilancie).
Ty si mi potom zacal argumentovat jednotlivymi pretekmi. Nebudem uz dalej relativizovat Piastriho porazky Norrisa, no faktom pre mna zostava, ze mi u Piastriho chybaju preteky, kde by Norrisa jednoznacne porazil na zaklade toho, ze by bol rychlejsi, ako to norris voci nemu dokazal napriklad v Imole, Barcelone, Zandvoorte alebo Miami (a mnozstvu dalsich pretekov). Vsak je skvele, ze v Spa ci Monze dokazal odjazdit cistejsie preteky, aj to sa pocita, v dane vikendy bol lepsim jazdcom McLarenu. Ale tak z dlhodobeho hladiska Norrisa nebude vediet porazat konzistenciou, bude potrebovat viac rychlosti, ktora mu podla mna v sucasnosti trochu chyba.
A co sa dnesku tyka, ved ja netvrdim, ze Piastri bol jediny faktor, ktory sposobil prehru nad Ferrari. Ale prehral o 3s, teda tesne, a vzhladom na to, do akeho manevra sa voci Norrisovi pustal, mal dnes podla mna jednoznacne vyhrat. Ked mu islo o to, vyslat odkaz a dokazat, ze vie byt lidrom McLarenu, tak sa to vzhladom na prehrate preteky celkom nepodarilo. Hlavne ked povazis, ze keby ten manever neurobil, McLaren by bol po prvom kole 1-2 a pravdepodobne by vyhrali.
Tenis je tímový šport ??? Nas.ie.aš sa nonstop do Norrisa a zhadzuješ ho len preto že začal trochu dýchať Maxovi na chrbát. Piastri je v pohodlnom odstupe takže pohoda. Nemusíš mať strach. Max to tento rok pohodlne dá. Keďže v Mcl su fachmani.
Ehm, presne tu Norris tvrdi, ze ho tvrdost Piastriho utoku zaskocila. Tiez predsa nebudem robit z Piastriho slaboducheho, velmi dobre vedel, ze Norris jeho tvrdy utok cakat nebude.
To B som nezabudol, lenze ten rozdiel je podla mojho nazoru castejsie velky, nez tesny. Samozrejme su tam aj tesnejsie momenty, no Norris pravidelne nad Piastrim vyhrava kvalifikacie rozdielom nad 2,5-3 desatiny a v pretekoch tiez casto mava velky naskok.
Tak nakladacka je trochu relativny pojem, keby takto jazdil Verstappen v porovnani s Perezom, jednoznacne by sa jednalo o nakladacku. Myslim si, ze Piastri straca viac, nez by v tejto faze kariery na Norrisa stracat mal, ak ma byt buducim majstrom sveta a lidrom McLarenu, to ano.
Norris ale napriek nie celkom vydarenym pretekom (co bolo do velkej miery ovplyvnene tym, ze sa na starte prepadol, aj psychicky mu to asi nepridalo, ako pise @eMCe ) len 3s za Piastrim, cize take mizerne tempo asi nemal. Cize ano, myslim si, ze keby McLaren po prvom kole bol v poradi Norris-Piastri na prvych dvoch miestach a Leclerc by bol az treti, mali by velmi dobre sance na vitazstvo.
Myslim si, ze je to v mojom komentari vysvetlene dostatocne, tiez za teba nemozem vyriesit vsetky problemy s pochopenim. Skus si to mozno precitat este raz?
Ano, o 3s konkretne.
Ak uz sme teda pri problemoch s pochopenim, tak ja uplne nerozumiem tuto otvorenu kapitulaciu na slusnost. Tazky den?
Stvorhra aj ano.
Vieš ako som to myslel v kontexte odpovede.
Ja si myslim, a stale je to tak aj prezentovane, ze v F1 je dolezitejsi titul majstra sveta, teda suboj jednotlivcov. A preto su jazdi nuteni vystrkovat lakte. Keby sa bodovali len teamy, nic z tohto by sa nedialo.
Napsal jsem. Norrise stal tým dobrých 30 bodů.
Některé ještě přihráli Maxovi.
No… Už to mohl být kousíček.
Vsak to bol len vtip. A nie prilis vydareny.
Nebyť Piastriho manévru McLareny by boli na čele, diktovali tempo a po a/ mohli to dať tiež na 1 pitstop alebo po b/ urobiť si taký náskok, že by druhý pit mali zadarmo. Leclerc by sa mohol aj rozkrájať, bol by najlepšie P3. Ale nie, treba na to už v prvom kole ísť štýlom “idem ja, alebo sme obaja out” a potom skončiť 2-3 namiesto 1-2. Ale tak rozumiem že OP to asi berie tak , že pri teamovom 1-2 je P2 horšie ako pri teamovom 2-3. Tu by som ale vinil 80% team a 20% OP. Lebo ak team nepovie že na seba nemajú (aspoň prvé kolá) útočiť, tak premotivovaný Piastri to tam pošle ako to poslal, bez rozmyslu, len egoisticky. Hovorí sa, že F1 je teamový šport…
Jakože by McL nešel na dva stopy, kdyby vedli na prvních dvou místech? a to si odvodil z čeho?
na tom se shodneme, že Piastri musí přidat a být víc konzistentní
jenže to je právě důležitý, už jen s tím Miami, kde doplatil Piastri na souboj se Sainzem.
A ten rozdíl v cíli, znovu se ptám, jak to měl vyhrát, když nikdo v celém poli nestáhl takový náskok?
Súhlasím. Dá sa zjednodušene povedať, že o charaktere preteku sa rozhodlo v prvých zákrutách VC.