Oscar Piastri mal mučivo blízko k svojmu premiérovému titulu. Aj keď nie všetky bodové straty v tejto sezóne mohol ovplyvniť alebo ho o body pripravili kontroverzné tresty, sám si pri zdobení vianočného stromčeka bude veľmi dobre uvedomovať, že tých 13 bodov, ktoré mu chýbali na Landa Norrisa, stratil predovšetkým vlastnými chybami. Ako poznamenal Martin Brundle, aj austrálskeho pretekára zradila hlava, ktorú mnohí považovali za jeho najväčšiu zbraň.
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/223297/piastri-nie-je-taky-ladovo-pokojny-ako-som-si-myslel-priznal-brundle
. V Kataru mi ho bylo líto, to bylo kruté, i když měl paradoxně štěstí předtím s diskvalifikací. Jenom připomínám, že Landa tam poškodili taky, ale nemělo to tak fatální důsledek.
, plus si nechal újsť vývoj viac na Landovu stranu, ale zároveň je aj v nevýhode, že v tom monoposte je viac landovej DNA, tým, ako je Lando dlho v McLarene sa to dalo očakávať. Podľa mňa Piastri bude mať problém aj v ďalších sezónach, ak nevyrieši tento problém, preto si myslím, že taký Sainz by Landovi túto sezónu viac podkúril
, ako Oscar, ktorému evidentne nesedí daný monopost, pretože má trocha iný štýl jazdy (bližšie k Maxovi a Charlesovi).