Pérez to už jasnejšie nedokáže povedať: O rok budem jazdiť v Red Bulle | Magazín F1 - F1online.sk

Aj napriek nekonečným špekuláciám okolo Sergia Péreza majú aspoň dvaja ľudia celkom jasno v tom, ako bude vyzerať budúcnosť tohto mexického pretekára. Okrem jeho otca Antonia aj samotný Sergio avizuje, že sa vôbec nikam nechystá. V Red Bulle bude pôsobiť aj o rok.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/182470/perez-to-uz-jasnejsie-nedokaze-povedat-o-rok-budem-jazdit-v-red-bulle

Áno. Nad slnko jasné. O rok budem chrápať v Redbulle aj naďalej :smiley:

Tesime sa. :slight_smile:

Srdecne pozdravy posielaju fan kluby Ferrari, Mercedes a Mclaren.
Pripajaju sa aj stredo-polove teami, ktore si radi tiez uchmatnu nejaky ten extra bod.

5 Likes

Tiež sa pripájam k pekným prianiam :grinning:

2 Likes

Perez, alebo papaya rules, to je otazka.

A nie malá. Trochu to tu začalo ako hráme jubilantom :slightly_smiling_face:

1 Like

Kez by bojoval a podaval vykony na trati jako mimo ni…

Přijde mi to už celé jako vtip tohleto. Vnímám jeho pozici za neudržitelnou i neobhajitelnou, ty výsledky jsou nepřijatelné, celé je to pro F1 už ponižující.

2 Likes

Je pravda, že na té tiskovce (už jsem o ní psal jinde v jiné souvislosti) Max v podstatě Checa docela hájil a znělo to celkem upřímně (to zde v článku není vytrženo z kontextu, naživo to vyznělo podobně).
V podstatě to vyznělo tak, že RB letošním RB20 vytvořil docela šílené monstrum, které bylo v podstatě i schopné vcelku slušných výkonů (byť ne úplně na špici), ale za cenu opravdu prachbídné ovladatelnosti, kterou v podstatě mimo Maxe neměl moc šanci zvládnout nikdo (a i on se s tím pral velmi složitě).

Sice nepochybuji, že se najdou hejteři, kteří v tom budou vidět Maxovu propagaci ve stylu “nikdo jiný by to nezvládl”, ale myslím si, že v reálu asi moc nekecá a že by valná většina pilotů nedopadla o moc lépe než Checo. Třeba Lewis by podle mne dopadl ještě hůře, ten si vždy potrpěl na stabilní zadek auta, RB20 byl spíš opakem. A i u dalších by to bylo hodně nejisté. Takže kdoví… Fakt je, že jakmile v Kataru po šíleném sprintu auto dokázali naladit, tak najednou Checo do Q3 prošel celkem v pohodě a v závodě se dostal až na páté místo. To roztočení za SC to zabilo, ale s odstupem času to nemusela být jen jeho chyba, mohla tam být skutečně porucha.
Osobně bych ho sice z pozice fanouška vyměnil, ale finance mluví pro něj a fakt je, že pokud bude příští RB21 stabilnější (což asi bude), tak by se mohl posunout o slušný kus nahoru.

2 Likes

Tak už len zostáva čakať na jeho výkony na začiatku budúcej sezóny a ak budú pokračovať v nastavenom trende, tak aktivovať výstupnú klauzulu.

1 Like

Někde jsem zaslechl že by Pérez mohl opustit RB.
Nevíte o tom něco?

Já jen zaslechl že si o tom Perez rozhodne sám :slightly_smiling_face:

1 Like

A rozhodne? :slightly_smiling_face:
image

Rozhodně :smile:

4 Likes

Teď to hodně naznačovali v tréninku F2 s tím, že Hadjar na TK se vyjadřoval ohledně svojí budoucnosti tak vyhýbavě a návodně, že jiné vysvětlení než jeho postup do F1 je těžko možné. Ale i tak si radši počkám :slight_smile: .

Yes, to může být pikantní. :grinning:

No on si ale RB zjevně udělá silly season jen sám pro sebe… Protože co jsem viděl reakce, tak z Lawsona moc odvázaní nejsou, z Hadjara v podstatě taky ne a jak to celé nakombinují je otázka.
On taky může Hadjar jít do F1, ale do Racing Bulls a Lawson může vyletět, takže i kdyby si byl Hadjar na 100% jistý, že sedačku má, tak to ještě odchod Checa neznamená…
No prostě komedie :slight_smile:

To je pravda. Hadjar přímo do RBR by nešel snad určitě, to ne.

Ono se RB dostává do vlastní pasti. Kromě Emila tam není vítán žádný jiný jezdec a to mají dva týmy.
A není po pouze náhodná záležitost, ale tenhle problém se táhne roky a bude hodně těžké vyčistit otrávený vzduch.

Zase objektivně - podle mně se jim dvojka VER-PER povedla ze začátku dobře, 2021-2022 to celkem nemělo chybu, 2023 už vybublal na povrch velký rozdíl, ale pořád pohoda a naopak v mezičase neskutečně posílil finanční přínos Checa. Mám na mysli reálné dopady na prodeje, to nebylo primárně o penězích od Slima atd. Co by za tohle ostatní dali…

Sesypalo se to až letos, nemyslím si, že se dá říct, že to je vyloženě letitý problém. Ovšem zato letos se to zaseklo fakt důkladně :frowning:

Podle mají problém spíš s Racing Bulls (či jak tomu říkají), tato stáj dost ztratila funkci juniorky, což nemusí být vyložená chyba, ale zároveň se jim nedaří zvednout jejich výkonnost a asi nemají ani zdaleka tak velké výsledky v marketingu. A tady fakt netuším, jak s tím budou pracovat do budoucna.