Pérez si najal mentálneho kouča. Opäť sa učím myslieť pozitívne, hovorí | Magazín F1 - F1online.sk

Maxovi Verstappenovi sa nepáči vtip fanúšikov, ktorí si robia srandu, že po pretekoch sa piloti na druhom a treťom mieste stretnú ako hostia jeho vlastného podcastu. Aj keď v nedeľu po pretekoch tento vtip použil aj Lando Norris, Holanďanovi vtipný nepripadá. "Možno by sme to mohli nazvať nejako inak alebo prísť s niečím vtipnejším."

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/112123/perez-si-najal-mentalneho-kouca-opat-sa-ucim-mysliet-pozitivne-hovori

No tak, to je jasný, proč podává takové výkony, když mu kouče dělá @PUFF

Možná by stálo za to na takové jeho sezení vzít Helmuta s Hornerem :smile:

Kdyby je tam vzali, tak bys je už neviděl v F1 :grinning:

Ja bych mu nastavil vítězný mindset. :slightly_smiling_face:

S takovou ale u svého zaměstnavatele bude za magora :grin:

To už je teď. :slightly_smiling_face:
Hadr, co dává 20 a dostává 10. :stuck_out_tongue:

Ty si myslíš, že sponzoři dávají jen 20? Podle všeho dávají 40 se vším všudy 🫡

Zajimalo by me, jestli ma pilot povinnost pouzit vylepseni, kdyz mu evidentne auto sedi… :eyes:

Co funguje na to nesaham.

To je možné, ale když ostatní přináší vylepšení a zrychlují tak ten co je nenasadí se bude propadat startovním polem.

uz teraz tvrdi ze buduci rok, moze znova bojovat o titul.:man_facepalming:
vobec sa nepoucil🤷‍♂️

Palika76 - slovo može ešte neznamená, že BUDE.

Však kľudne može niekde inde nosiť 20, dostávať 5 a voziť sa na 15tom mieste.

Nemám pocit, že by mu Horner alebo Marko držali zbraň u hlavy pri podpise

1 Like

Podle Helmuta Marka Peréz normálně netráví čas s týmem, ale je mimo se svojí rodinou a to si myslím, že je problém, přijde do týmu jako do práce na píchačky.
Tak nějak jsem si myslel, že mentálníhou kouče má normálně.

Pride mi to ako blbost, treba odstranit spustace. Snazit sa opravit nieco kde vyhorel sa neda.

1 Like

Príde mi to trocha neskoro, alebo čakal kým Max vyjazdí Redbulu obidva tituly aby sa mohol ukázať aj on :grin:, za mňa je jednou nohou von a držia ho tam prachy čo nosí, v podstate je to platič. Vo vnútri mám ale taký pocit že po sezóne ho nahradia Lawsonom, podľa mňa by horšie nejazdil.

Jakej ?
zajímalo by mě to

mne pride zvlastne, ze ho doteraz nemal a ze o taketo nieco sa priamo nestara Marko kedze ma na starosti jazdecku otazku. Coaching he v sporte, hlavne vo vrcholovom, bezna vec.

V F1 ale dlhodobo zanedbávaná a zlepšuje sa skôr mimochodom.

Hocako to už bola téma pred cca 15 rokmi, dnešní jazdci sú stále v oveľa lepšej fyzickej forme (ktorá je pomaly non-issue) než v psychickej či jazdeckej (toto sa zase rieši ťažko, lebo jazdenie je do značnej miery inštiktívne a vyžaduje to jazdca ako Max brúsiť štýl do požiadaviek bez straty kľúčovej porcie rýchlosti).

Pokrok je síce vidieť hlavne vďaka vagónu dát, technickým pomôckam a celkovo toho čo sa od moderného pilota vyžaduje - takže sú si výkonnostne bližšie (nikto nedostáva 2s na kolo od kolegu ako kedysi dávali Senna či Schumacher) a aj to občasné vybúranie sa len tak z ničoho je dnes dosť raritné (o to viac tento rok trčí George).

3 Likes

ten coaching by ani nemal byt o technike. Co uz tam nejaky coach poradi ked v tom aute nesedi aj keby to hned bol nejkay byvali pilot, bars aj majster sveta.
To by malo byt o tom ako najst spravnu chemiu v time, najst ten spravny mindset, ako najlepsie riesit problemy, co je dobra strategia pri budovani vzajomnej dovery a tak. Z casu na cas sa tato tema objavi. Nedavno Cunoda a davnejsie myslim, ze Grosjean si velmi pochvaloval pracu so sportovym psychologom. Je to velmi individualne ako v sachu, alebo v tenise, lyzovani, cyklistike, v podstate vsade. NIekto ma ten “teflonovy” mindset prirodzeny ako napr Verstappen, Alonso iny na tom musi popracovat. Podla mna Vettel bol z tych, ktori mohli (hovorim teda ked bol vo Ferrari) dokazat viac.