Pérez nedostane dvojročnú zmluvu. Marko sa obáva, že by „poľavil“ | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 má za sebou len úvodné štyri veľké ceny novej sezóny a prestupový kolotoč sa nám poriadne rozbehol. V minulosti sme si zvykli, že o takýchto otázkach sa rozhoduje v priebehu leta či po letnej prestávke. V tomto roku všetko letí veľmi rýchlo. Stále nám však zostáva niekoľko zaujímavých otáznikov a jeden z nich sa týka sedačky v Red Bulle.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/150100/perez-nedostane-dvojrocnu-zmluvu-marko-sa-obava-ze-by-polavil

Preco sa tu vsetko prekruca? Alebo som to len ja a podla mna “Existuje riziko, ze by polavil” neznamena, ze sa Marko “obava, ze by polavil”? Ved to je ako keby povedal “Na dalsej VC existuje riziko dazda” a tu sa napise “Marko sa obava dazda na VC Ciny.” Cmon

6 Likes

nad tymto je uz zbytocne sa vzrusovat… tieto male weby ako f1online tazia z clickbaitov, to je zaklad ich fungovania a musime sa s tym zmierit… tiez sa mi to nepaci - ako vystudovany novinar to ciastocne chapem, ale na druhej strane sa mi taketo zavadzanie nepaci

6 Likes

Je smiešne,že najlepší tím ,má platiaceho jazdca,ktorého tolerujú v tíme len preto,že malinovky tímu sa dobre predávajú v Mexiku…

takisto ako cunoda a čou su tam pre narodnost, sargeant pre peniaze a stroll vdaka otcovi :smiley:

Tento portal je v riadnom upadku. Zjavne sa este snazia vytrieskat, co sa da, aj ked na styl Novy cas. Vidime to pri kazdom druhom clanku. Je to smutne. Mala to byt kvalitna nahrada f1 .sk webu, aj ja som sem odtial prisiel, ale to co tu predvadzaju redaktori v poslednom case, tak je na zaplakanie. Preto uz viac citam zahranicne weby - treba to tak urobit tiez, nech si to tu “uziju”, ked ich bavi pisat taketo sr@acky. Ludia su tu kvoli technike a F1 a nie takymto clankom (aj ked ano, je tu ista komunita, ktora si sem chodi ■■■■■ ego do diskusii a zasierat to tu, tak ti nech tu pekne ostanu).

1 Like

Pérez se - podle mého - dostal v Red Bullu do situace, kdy už nemůže doufat ve víc než jednoleté smlouvy - podobně jako kdysi Webber. Tady asi příliš nezáleží na tom, jakým výrokem to Helmut Marko naznačí světu - Checo je výkonnostně rozkolísaný a jeho peak není zase takový, aby alespoň v několika závodech deklasoval zbytek pole, takže nemá smysl ho upisovat na delší období. V režimu jednoletých smluv se dá u Red Bullu existovat i několik let, ale zároveň je to už taková jízdenka na rozloučenou.

@Marianecko411 Za kritický postoj k fungování dnešních médií přímo od novináře :+1: Jinak Yuki Cunoda by si už možná nějakou šanci v hlavním týmu zasloužil. Asi z něj nebude new Max Verstappen, ale aktuálně mě přesvědčuje, že to s F1 myslí vážně.

@F1fan Opravdu bych teď redakci rád podpořil, ale žel nemohu. Jsem vděčný za to, že při úpadku a zániku f1.sk vytvořili pro fanoušky tento web, ale poslední dobou jako kdyby řada článků vycházela vstříc úrovni a potřebám skupinky, kterou zmiňuješ a s kterou se člověk nakonec kolikrát umaže, i když nechce.

6 Likes

Ty jsi vážně nemocnej, víš to?

2 Likes

A už je to tu. :cold_face:

1 Like

Co je tady? ty si tu nesmyslně zase kopal, já, situs nebo spin tu nejsem a kopeš tu, povyšuješ se? jako já vím, že mám pravdu s tou narcisitckou poruchou u tebe, ale tohle si strč do prdele a laskavě se věnuj své komunitě, která to tu zasírá, když někdo píše o Red Bullu.

2 Likes

Perez? Jeho angazma u RB je jeho volba, ale vidime ze je to neco co se jen tak nevidi. Kdyz se propadne je pod sikanou, kdyz je moc dobrej dostane za usi, je pod kontrolou jak loutka a to je neco z ceho mi je blivno, ale jak rikam, nikdo ho za ne jezdit nenuti, takze tak.

Bobe presne pred chvíľou som si po prečítani tohoto článku povedal to isté. Nech Péro urobí čokoľvek je zle. Ak je slabý doktor sa mu vyhráža. Ak ide to čo sa od neho očakáva detto. Fak to má sakra ťažké. Tak ale zas kto by to pri Maxovi nemal. Len by ho aspoň keď šlape ako má mohol nechať Marko chvíľu v kľude alebo mu na rovinu povedať že končí. A nie ho takto dávať dole.

1 Like

V tom je Perez dobrej, ze kdyz je dole dokaze se zvednout, jeho predchudci jak se propadli tak se nezvedli a konec. Ale ten medialni projev tymu, to nepotkas ani v mistnim fotbalovym tymu.

1 Like

Vobec to nema tazke, maloktory jazdec v poli je v tak komfortnej pozicii. Jedine, co sa od Pereza ocakava, je porazka superov v znacne pomalsich autach a zisk druheho miesta. Moze si pritom dovolit prakticky akukolvek stratu na timoveho kolegu, ktoru ma aj pravidelne giganticku. Ved Pereza uz vsetci chvalia za preteky ako Suzuka ci Bahrajn, kde za Verstappenom skonci o 20s.

Jednorocna zmluva je uplne prirodzena, co ine ma akoze Perez cakat, ked jazdi v time, na ktory vykonnostne v podstate nema a nachadza sa tam jedine preto, ze druhy jazdec vysledky zatiahne aj sam a patricne tomu sa tim chce aj zameriavat na neho a nechce prilis riesit druhu sedacku. Ono nie je velka nahoda, ze jednorocne zmluvy dostaval aj Bottas.

5 Likes

Ja ho nechválim ani ho nejako moc neriešim. Max je kde je a momentálne na neho nemá samozrejme nikto. Len … ako som napísal buď nech ho Marko vykopne alebo nech nerobia okolo neho tanečky a dusia ho vo vlastnej šťave. Na čo je to dobré? Jasné že je v naj top týme a musí makať. Ale niekedy rozumná podpora je viac ako bič nad hlavou.

Vsak nech na Pereza trochu pritlacia jednorocnou zmluvou, nie su v pozicii, ze by mu museli ponukat viac. Nemyslim si, ze si Perez moze dovolit teatralny odchod kvoli jednorocnej zmluve.

A ponukat lukrativnejsie zmluvy, nez treba, sa tendencne neoplati, ako nam uz ukazal napriklad Alpine, ktory si nikym nechceneho Ocona zazmluvnil hned na niekolko rokov a prisiel kvoli tomu o Piastriho a mozno aj Alonsa.

Trochu možno treba prihliadnuť aj k tomu že Péro je tak trochu platič. Ale v podstate sa akotak rozumieme :slightly_smiling_face: Len mi ho je niekedy svojim spôsobom ľúto.

Žel je to součást držení dvojky na uzdě, tam kde jedou na jedničku :man_shrugging:

2 Likes

Tak se umyj, když seš špinavej.

1 Like

Je to dobrý pilot, kdyby občas dostal pochvalu, tak by to taky vypadalo jinak.
Žije ve zlaté kleci.

1 Like