Paškvil menom ADUO: Red Bull je v riadnej kaši. Ozývajú sa hlasy za zrušenie systému | Magazín F1 - F1online.sk

Jak by řekl klasik, mysleli to dobře ale dopadlo to jako vždycky :slightly_smiling_face:

3 lajkov

Největším poraženým aduo kauzy je Verstappen. Má nejsilnější motor a jezdí takovou tužku.

Výmluva, že nemá pořádný motor tímto oficiálně padá.

1 lajk

Však jsem ti psal, že je to ■■■■■■ a neodráží to ani výkonnost motoru jako takovou plus to bude blokovat ty, co mají nejlepší ICE, to je prostě extrém

Já jsem psal, že je aduo zlo. Byl jsem skoro jediný.

Teď se vzbudil i zbytek, ale jen proto, protože to nezasáhlo Mercedes. Jinak by tomu tleskali ve stoje.

Tohle je vlastně jediný problém pro 95% lidí.

1 lajk

Každý měl možnost udělat co nejlepší motor, takže každý má to co vymyslel a vyrobil.

Věřím, že RB dostane možnost taky vyvíjet a dát na trať vše krom spalováku. Oni to změní…

Samozřejmě, že každýho štve že to nezasáhlo Mercedes. Protože Mercedes je očividně nejlepší a i přes to dostane podporu pro ty, kteří ztrácejí na nejlepší?

2 lajkov

Dejve, když jsem tu psal, že si tyhle pravidla vylobboval Toto, tak ses tomu smál a psal jak Mercedes bude dominovat po zásluze, furt si to myslíš?

Asi mají nejlepší auto bez nejlepšího motoru.
On to vlastně tahá Kimi a zkresluje to výsledky.
Ostatní jsou celkem průměrní.

ano je najlepsi, ale celkovo, lebo podla fia ma najsilnejsi spalovaci motor rb a vsetci vedeli, ze aduo sa bude posudzovat vyhradne podla vykonu spalovacej casti pohonnej jednotky
ze do pravidiel dali, ze je mozne vramci aduo potom upravovat aj tu elektricku, na to mali timy mysliet vtedy ked sa pisali pravidla

ak by sa ukazalo, ze najsilnejsi spalovak ma mercedes tak by sa nepisali taketo clanky, ze je to fraska a treba to zrusil. pisali by sa pravaze opacne, ze ake je to dobre, ze slabsi sa mozu dotiahnut na najsilnejsi motor :slight_smile:

Slovy o manipulaci a lhaní tady raději šetři. Jsme na anonymním fanouškovském fóru, kde sdílíme názory na F1, tak z toho nemusíš dělat osobní útoky jen proto, že se ti ten pohled nelíbí nejsme v soudni sini v Haagu a ty nemas patent na pravdu.

Pokud jde o techniku, pointa je v tom, jak nešťastně jsou nastavena pravidla kolem systému ADUO. Ten sice dává rozpočtové úlevy a možnosti vývoje primárně na základě výkonu spalovacího motoru, ale Mercedes dokázal skvěle kalkulovat dopředu. Tyto ušetřené zdroje (v podstatě vývojové žetony) jim rozvázaly ruce k tomu, aby neustále a legálně sypali peníze do vývoje elektrické části. V éře, kde je poměr výkonu 50:50, z toho vytěžili obrovskou výhodu v elektrickém pohonu, se kterou nikdo dopředu nepočítal. To je prostě fakt o šedých zónách v pravidlech, ne manipulace . Tento princip, kdy se záměrně nesahalo na elektrickou část, aby se nebrzdil technologický pokrok, se v F1 poprvé objevil už v roce 2014 při startu hybridní éry. Mercedes tehdy ze svobodnějšího vývoje elektrického pohonu vytěžil maximum a současný systém ADUO pro rok 2026 de facto opakuje stejnou chybu, kdy jim dává prostor k dalším inovacím tam, kde to soupeři nečekali.
Prosim zkus priste reagovat věcně k tématu a bez toho zbytečného osočování a urazeni . Každy názor je jen názor nekoho jineho …

Pohodovy den

1 lajk

ADUO Mercedes nechtěl a spalovák má nejlepší Redbull, jede se podle pravidel, co tam máš dál, ať se bavíme v realitě !! Na překrucovaní reality a bulení, fńukaní zlej Mercedes , podvody atdy tady je Hogr a spol.

ty si zase utekl z kazajky?

Zdravím jeste jednou a pojďme se tedy podívat na tu realitu politických her. To, že Mercedes (Toto Wolff) veřejně hlásal, že ADUO nechce, byla klasická vyjednávací taktika, protože logicky nechtěli, aby jim soupeři uměle dotahovali náskok o kterem vedeli ze Mer bude mit.

Pointa je v tom, jak se ta pravidla nakonec upekla u stolu. Výrobci zablokovali komplexní měření celého motoru a prosadili, že se ADUO bude měřit izolovaně jen podle spalovacího motoru (ICE). Tím vznikl ten současný paradox: Mercedes má dominantní elektrickou část, ale podle pravidel FIA teď oficiálně mírně ‘zaostává’ za benchmarkem od Red Bullu, takže zcela legálně dostal finanční úlevy a testovací hodiny navíc na upgrade svého spalováku.

Nikdo neříká, že podvádí, hrají striktně podle pravidel. Tvrdit ale, že v tom neumí chodit a jsou v tom nevinně, je prostě slepota vůči tomu, jak moderní F1 funguje. Za mě je to z technického pohledu uzavřená věc.

Měj fajn den a užij si zbytek sezóny

3 lajkov

Ono stačí kouknou tady The consequences of F1's shock Red Bull ADUO verdict

tak dlouho si někteří výrobci mysleli, že to politicky utáhnou až zjistili, že jsou v pr.. a žádají změnu nebo zrušení

4 lajkov

Ale však já jsem v pohodě. Už předtím jsem psal, že by to stejně letos nic nezměnilo, Mercedes má jasnej náskok a Aduo nebude všemocné.
Ale v principu je to jak pěst na oko. A když Puff ukazoval na ostatní, že jsou naštvaní že to nezasáhlo Mercedes…no logicky jsou naštvaní, když dominantní tým dostane pomoc pro týmy, které ztrácí na nejlepší.

2 lajkov

A Mercedes může v klidu vyvijet elektrickou část a nechat zablokovanej Red Bull na spalováku, infinity shitshow

Nikdo nemohl přesně vědět jak kdo na tom bude ohledně spalováku…a hlavně , ty vše popisuješ zpětně, až když se dozvíš realitu a naroubuješ to dle toho.

ADUO bylo zcela jasné jak se měří a hodně dlouho..ne narychlo u stolu…to že před dvěma měsíci FIA navrhla jiné měření a to se zavrhlo, rozhodně není pointou…

Ale celková rychlost monopostu Mercedes nemá s ADUO co dělat…v pravidlech je měříme spalovák !

chceš mi říct, že týmy F1 a výrobci nejsou schopný dělat analýzu dat, obzvláště když se dopředu ví, jak se bude měřit ze strany FIA. Tam není těžký vědět, že nejlepší výrobce bude tlumit část, která bude pod měřením

V tomhle ti dám za pravdu – absolutní jistotu, jak na tom soupeři se spalovákem budou, dopředu samozřejmě nikdo neměl, to by museli vestit z křišťálové koule.

Moje pointa byla spíš v tom, že Toto Wolff má obrovské politické zkušenosti a za ty roky v F1 dokáže geniálně odhadnout, kde se v pravidlech vyplatí nechat si zadní vrátka. Právě díky jeho strategickému nadhledu dokázal Mercedes skvěle vybalancovat politický tlak u stolu s technickým vývojem jako vzdy. Že jim to s tím izolovaným měřením ICE nakonec takhle perfektně sedlo do karet a získali tokeny navíc, je pro ně skvělý bonus za ktery se nezlobi a který teď určuje realitu v paddocku.

uvidime jak rozdane Tokeny v realite “zamichaji” poradim do konce sezony

1 lajk