Paškvil menom ADUO: Red Bull je v riadnej kaši. Ozývajú sa hlasy za zrušenie systému | Magazín F1 - F1online.sk

rozmyslam preco s takym “trikom” neprislo Ferrari, alebo Redbull? preco je zas Mercedes o ten napad vpredu pred ostatnymi?

1 lajk

Lebo maju taku vyhodu v elektrickej casti motora, ze si mozu dovolit upravit spalovak tak, aby zaostavali presne o 2 % za RB.

2 lajkov

a preco si taky vyhodu nevytvorilo Ferrari a Redbull? :slight_smile:

1 lajk

To tak úplně nebude…možna umí dobíjet lépe i jinak, jsou jisté spekulace…

1 lajk

Dle tohoto tvrzení by Mercedes musel znát od FIA hodnotu výkonu ICE RedBullu, a potom přesně upravit motor tak, aby se lišil.

Nebo FIA zfalšovala výsledky tak, aby to vyšlo..

Jestli tomu tak je, tak máme větší problém než Aduo.

1 lajk

Ono se to imho odhadnout dá…a Mercedesu vždy šlo o to, nedat ostatním ADUO a přesto být v PJ nejlepší. Asi to vyšlo lépe než čekali…

1 lajk

no domysliet si vzorec vypoctu nebude tazke. uz kazdy maly futbalista a hokejista vied odhadnut kedy a kde sa rozhodca pozera a kde nie a podla toho sa zariadit. aj pri merani vykonu je na 99% zaklad vsetkeho GPS merania zrychlenia. a merat zrychlenia superov si mozu v mercedes aj sami. na stolici do odmerat nemozes kvoli softwaru - vid stara kauza dieselgate.

Tripere, doufám že jsi to četl a že budeš měsíc na hanbě a vše dostuduješ, vždyť je to hanba, tyhle věci nevědět.

Co jsem cetl, tak oni si uvedomovali vliv elektromotoru pri pomeru 50:50. Ale v te dobe co se to psalo bylo “ zakazane” sahat na budoucnost ( ele) a tudiz se dohodli ze v ramci pokroku nebudou omezovat vyvoj Ele casti aby nahodou nebrzdili “ budoucnost”. To ze to nekdo dokaze vyuzit v neprospech sportu… tak s tim meli asi pocitat. Ale asi nepocitali​:grin:

Hele ne… Tuhle hru na Satana Wolffa a ostatní naivní dobráky fakt nehraju :smile: .

1 lajk

Spíš tohle může být největší problém.

Tato situace ostatním vyhovuje.
Sice se peníze nekumulují, ale hezky si to pohlídají, aby ten nejlepší na to v žádným cyklu nedosáhl.

Ostatní můžou (a budou chtít) tuhle situaci, co nejdéle udržet.
Až půjde do tuhého, tak si motor vylepší.

To mě ani nenapadlo.
Aduo je ještě větší srajda než jsem si myslel, a to jsem velký anti aduo bojovník.

Podsouváš a manipuluješ věci tak , aby ti to vyšlo. Je tam hodně proměnných , který určují proč je Mercedes rychlej. To není o motoru. Nakonec těží z toho jen jeden jezdec… a jestli dobře pamatuješ , Mercedes ADUO nechtěl…

1 lajk

Vždyť jsem to psal Triperovi v jiné diskuzi…a je tam i tabulka , co se kdy mění a upravuje…na druhou stranu když to uvolní, nikdy se motory nesrovnají, ty 4 roky je prostě na to málo… času.

Mercedes s RedBullom chceli iné pravidlá 60 na 40 a zrušiť ADUO. Tvoje neschopné Ferrari ADUO chce lebo je neschopné. Sťažuj sa inde. :sign_of_the_horns:

ja tomu nerozumiem, red bull cely cas vedel, ake su pravidla, a nenapadlo ich za niekolko rokov ze moze nastat takato situacia?

To jsem neviděl.
Však připravené to mít můžeš, třeba i máš, a využiješ to až přijde správný čas. :slight_smile:
Ostatně hned přeskočil RB, a dát jim aduo, tak jsi jako konkurence sám proti sobě.

Proc Satan ? .. staci uznat, ze to je nejmazanejsi “politik & busines man” u kulateho stolu F1 a proto to dopadlo jak to dopadlo .. Toto nevymyslel pravidal, ale dokazal z nich nesmirne tezit i za cenu, ze to jde ( mozna) proti sportovnimu duchu )

To je pravě to, že to nepužiješ… ten kdo má nejlepší spalovák, neupgrejduje “nikdy”. To by se to nesrovnalo nikdy.
Mercedes ví kolik mu chybí na RB a navyší to tak, aby RB nešel do ADUO a vyřešeno.

Logické , ale nešťastné řešení…

No, však. Bavím o konkurentech, že RB ponechají na výslunní dokud to půjde.

Takže do roku 2030 :grin: