Paralelný vývoj hlási úspech: Ferrari vyvinulo špeciálne hlavy valcov | Magazín F1 - F1online.sk

Však už to prokázali, sám Puff to tu dával😄

Rozhovor z listopadu 2024 ale no, to je hezký, že ani neumíš vyhledat aktuální novinky😛

Pro tvou duševní pohodu to je třeba z listopadu 22.

o kolko to zlepsi kompresny pomer, to je to co sa pocita a nie o kolko sa hlinik viac roztahuje
takze vies o kolko to zlepsi kompresny pomer?

az na to, ze podla clanku sa praveze obavaju spolahlivosti tej ocelovej hlavy a preto paralelne vyvijaju aj klasicku hlinikovu

Já jsem v pohodě, FIA zakáže motor Mercedesu, ten nebude schopný to upravit do Austrálie, takže bude min první polovinu sezóny vyloučen po každém závodě

1 Like

no ak ide o rozlozenie vahy tak tazsia ocelova hlava ti to rozlozenie praveze pokazi a nie zlepsi

Snílku.

image

oproti mercedesu a ferrari asi ano, oproti audi a rb len velmi tazko kedze nove motory su len evoluciou tych doterajsich a teda pred rb a audi mala honda niekolkorocny naskok vo vyvoji aj ked na tom novom zacala robit neskor

Komprese se přece změní o rozdíl v objemu materiálu.

Stejně se vynutí zákaz triku Mercedesu

ale o kolko?
to bude uplne nepatrne

Fyzikální zákony se týkají všech motorářů stejně a materiály jsou přesně vymezené v pravidlech FIA.

No samozřejmě, že Honda bude před Ferrari, Audi, RBPT.

evolucia to teda vobec nie je - koli palivam. Tie paliva su uplne ine, cize iny kompresny pomer a ine casovanie, ine materialy. dokonca aj prietok maju obmedzeny inak. Proste vsetko uplne nanovo. To co mozu recyklovat je len inziniersky pristup a ten v RBPT recykluju uplne rovnako pretoze tam zamestanavaju ludi, ktori naberali skusenosti v Mercedese, Ferrari a Honde. Su to ti isti ludia co vyvijali predchadzajuce generacie motorov.

bude pred nimi v rade na BoB.

Proč musíš být vždy proti mně? To si nemůžeme v klidu sednout, a fandit Kimimu k titulu?

Nejdříve by jsi musel znát o kolik se změní objem spalovacího prostoru s pístem v horní úvrati. Na to by jsi ale musel mít přesné výsledky z laboratoře, protože se materiál teplem roztahuje oběma směry a ještě se dá usměrnit vyztužením příček třeba z chladících kanálků.
Ve spojení ocelové hlavy s hliníkovou ojnicí by už došlo k dost výrazným rozdílům.

Hele proč Mercedes zrušil ten filmovací den, co měl být před tou schůzkou o motorech?:thinking: