Oliver Oakes končí ako šéf Alpinu, Flavio Briatore berie veci do vlastných rúk | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 21:35

Utorňajší večer priniesol nečakané novinky z tábora Alpinu. Šéf stajne Oliver Oakes rezignoval na svoj post a s okamžitou platnosťou odchádza z francúzskeho tímu. Na jeho čelo sa postaví známe meno, ktoré Renault viedlo v posledných dvoch majstrovských sezónach: Flavio Briatore.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/198140/oliver-oakes-konci-ako-sef-alpinu-flavio-briatore-berie-veci-do-vlastnych-ruk

@Triper , co tomu říkáš? Oakes byl přece Tvůj oblíbenec, pokud si správně pamatuju.

No konec… najnesympatickejší tím na gride ešte teraz aj s touto talianskou vykopávkou už úplne pri moci. Ešte nech už si teda vyhodia toho Doohana a celá táto fraška bude konečne za nami.

Ani by ma neprekvapovalo, kebyže sa Oliver zastával Doohana, a preto musel ist

3 Likes

Další potvrzení propadu i rozpadu týmu.
Nováho šéfa si nejspíše dodá nový majitel bývalého Renaultu.

Definitivní převrat prasete

7 Likes

Škoda, že Ti těch srdíček nemůžu dát víc…

1 Like

Je to smutný, moc jsem mu tu příležitost přál, ale holt když si nedokázal poradit s Briatorem, tak ještě není připravený.
Taky pochází z líhně Redbullu, velký kamarád Bourdaise.

Oakes ide do RBR ?

1 Like

Je otázka, jestli měl proti takovému intrikánovi vůbec šanci. Na druhou stranu, Briatore tam byl asi o 14 dní dřív, tak věděl, do čeho jde :woman_shrugging: . Třeba dostane ještě příležitost v jiném týmu. V Alpine je to stejně teď hodně zvláštní, mírně řečeno.

Dal som :heart: aj ja tak má viac :grinning::smiley:

1 Like

Já to beru tak, že pokud si kluk jeho zkušeností a věku nedokáže poradit s tak průhledným lotrem jako je Briatore, tak mu něco asi chybí.

Snad dostane ještě příležitost, nevíme jak to bylo.

1 Like

To je fajn, musíme si pomáhat :smile: .

1 Like

Na druhou stranu, co s takovým šéfem týmu?
Jediné zprávy, které jsem o něm zaznamenal byly jen přivítání a rezignace.

Možná jo, ráno byla spekulace, že by Oakes měl nahradit Hornera.

To je pravda, je to čerstvá zpráva a nevíme nic bližšího. Třeba dostal lepší nabídku, to by byla pro něj nejlepší možnost :slight_smile: . Určitě se něco vykecá. Nicméně je to další posun Alpine dolů, aspoň z mého pohledu. Ale jsem zaujatá, možná na odevzdání továrního týmu do rukou starého podvodníka (starého věkem i “proslulostí”) vlastně není nic špatného…

2 Likes

Nebo Helmuta, když Vettel musí poslouchat děti a sedět doma.

Hornera neverím, uprostred sezóny, navyše nič neriešiace. Skôr Helmuta, aby sa mohol zabehnúť v štruktúrach.

Je to jen spekulace, ale tohle psali dnes v 11:30 ráno.

Aktualizace v Red Bullu a Imole mohou ovlivnit i Hornerovu budoucnost.
Podle Autosprintu se šéf týmu Red Bull možná již nebude těšit plné podpoře.
A znovu se objevuje jméno Oakes

Horner není tak pevný
„Thajský blok“ se zasloužil o Hornerovu záchranu na začátku roku 2024, kdy britského manažera zasáhla soudní bouře týkající se údajného nevhodného chování vůči zaměstnanci týmu. Nyní by však o část této podpory mohl přijít, a to i v rámci racionalizace režijních nákladů Red Bullu v tomto sportu. Pokud by Horner skutečně skončil, kdo by paradoxně mohl zůstat v sedle, je Helmut Marko, který je pevně spjat s „rakouským blokem“ společnosti.

Samozřejmě jako vždy hodně záleží také na trati: obnovená konkurenceschopnost Red Bullu v F1 by mohla tyto zvěsti vymazat. Svou roli by však mohl sehrát i neznámý rok 2026 s debutem prvních pohonných jednotek vyrobených výhradně v Milton Keynes.

Na druhou stranu jsme již koncem března informovali o tom, jak situace ve vedení týmu Red Bull není příliš pevná. Pro možnou post-Hornerovu pozici koluje jedno jméno, a to současného šéfa týmu Alpine, 37letého Olivera Oakse.

Nie tak dávno boli zaručené info ako Helmut odíde s Maxom do Mercedesu, teraz je zasa “pevne spjat”. Každopádne, aspoň bude veselo

To mi připadá jako dost odvážná myšlenka, nicméně by to celou situaci obrátilo vzhůru nohama a to by se mi líbilo. Představa, že Oakes odešel sám za lepším a nechal celou Alpine i s Briatorem, ať se tam staví na hlavu, je sice málo pravděpodobná, ale i tak úžasná :smile: .