Oliver Oakes končí ako šéf Alpinu, Flavio Briatore berie veci do vlastných rúk | Magazín F1 - F1online.sk

Nemyslím si, že proti Briatoremu to bol férový boj. Oakes mal proste smolu, nejde o to, že by nebol ready.

2 Likes

Je to samozřejmě nesmysl, ale bylo by pěkné, kdyby nastal návrat ztraceného syna zpět do Redbullu.

Jak já se těším na příští sezónu :slightly_smiling_face:.

2 Likes

Otázkou je, co si představit pod pojmem férový boj :grinning:.

Neměl jsi asi na mysli nějaký etický kodex anglického gentlemana…

V těchto komunitách existuje jenom jedno pravidlo, které všichni dodržují, a to, že žádná pravidla nejsou.

Jistě, ale okolnosti bývají pokaždé jiné a tahle výzva aspoň zvenčí vypadá mnohem komplikovanější než obdobná s jiným obsazením.

Nechme se překvapit dalším vývojem v příští sezoně.
Očekávám, že budou padat nedotknutelné persony, hroutit se sny, překopávat pravidla a možná i prodávat týmy.

Tak to abychom začali šetřit, posledně nám to nevyšlo :smile: .

Nemalo bo byt povodne tak, ze Horner sa posunie do kresla sefa RB motorsport pod ktorym bude RBPT, RB Racing a Racing bulls? V tom pripade Oakes by bol idealna nahrada ako RB Racing principal.

Myslim to tak, že Oakes a Briatore očividne nemali rovnaké postavenie. Briatore bol zrejme od začiatku plánovaný ako tieňový team principal a Oakes iba ako zásterka. S tým sa z jeho pozície nedá moc robiť.

Taky se obávám, že nové motory napáchají hodně zla.

Že by RBR vyhodil Hornera a prodal svoje béčko? Nevím no, Jirka jim teda moc nevěří

RB je majetkem dvou rodin a je docela možné, že se rozhodnou mít své vlastní týmy. Nebo jedna půlka nebude chtít mít svou motorárnu.
Propad RB taky moc radostí nepřidá.
Prostě podnětů pro změny je spoustu.

1 Like

Podľa mňa Alpine Oakesa využil, aby tam späť dostal Briatoreho elegantne, bez toho aby musel vysvetľovať prečo dal niečo riadiť tejto kreatúre, čo už by nemala nikdy byť v F1.

Okrem toho Oliver asi presadzoval koncepčné riešenia …čo vyhodenie pilota, ktorý nejazdí o tolko horšie ako kolega v nováčikovskej sezóne po 6 VC nie je.

Možno chcel hľadať chybu v štruktúre, v aute, nie v Doohanovi.

Všetci sa idú pototo z Colapinta, áno jazdil solídne, ak by mu dali šancu vtedy ok akceptujem. Ale aj dosť veľa rozbil a o nič lepší ako Doohan nebude. Colapinto zase ozaj nie je Antonelli či Lindblad, aby sa to oplatilo. Formulu 1 uriadi, ale to aj Doohan, lepší ako Gasly takisto nebude a k žiadnym zázračným výsledkom ich asi ozaj tiež nedovedie.

Jacka mi je ľúto, zaslúžil si šancu dlhšie ako 6 pretekov, ak ho ozaj vyhodia.

Len znova ukážu aký je Alpine bordel.

Jo, s Fláviem to před veřejností vzali hezky postupně a tak trochu čekali jak se to přijme. Teď už je tam šéfem i oficiálně :slightly_smiling_face:

1 Like

Flavio už povyhazoval lidí až moc. Teď nastal čas, aby vyhodil i sebe.

No a Oakes je hlúpy že sa na to dal…to nemohlo fungovať

Ak sa na to reálne pozrieme, tak funkčné tímy z koncepciou, dlhodobým plánovaním a normálnym schopným vedením máme v F1 “až” 3!

Na tom rošte ozaj funguje len Mercedes, McLaren , Williams. Takže za tým náhlym progresom, čo sa pripisuje aj pohonnej jednotke Mercedes by som skôr videla vedenie ako hocičo iné.

Akokoľvek McLaren postráda pre mňa občas ráznosť, stále to Stella s Brownom robia dobre, majú štruktúru, systém, plán, vďaka ktorému sa dokázali za 3 roky dostať do boja o titul ako favorit dokonca. Vedia čo robia, vedia na to zohnať peniaze aj správnych ľudí na správne miesta.

Williams urobil skok aký v F1 vídame malo. A hlavne za 3 roky má štruktúru, systém, investície, peniaze, sponzorov, jazdcov a je znova atraktívna adresa. S tým ide hore a ich PR a všetko je lepšie. Volwes možno najlepší TP v poli za mňa momentálne, ak vezmeme čo dostal do rúk a čo zatiaľ odovzdal. Najlepšia investícia Dorlingtin Capital do tohto tímu bola práve on .

No a Mercedes funguje dlhodobo, len vyhrávať sa nedá vždy. A zase to ukázali,že namiesto paniky, budú pozerať radšej na perspektívu. Toto vie čo robí, a stále to robí dobre plus sa obklopuje ľuďmi, čo to vedia.

Racing Bulls sú OK, ale pod vplyvom RB, Haas sa aspoň snaží čosi urobiť.

Aston si tam drží Strolla a tiež každý rok urobí zásadne zmeny teda to vedenie nemôže fungovať. Je tam chaos, veľa peňazí ale zle použitých a kopec vyhodených do vzduchu. Plus Alonso čo má najlepšie za sebou mne už tiež nedáva logiku z dlhodobého hľadiska. Vedenie už snáď vymenili za normálneho človeka, len otázka je ako veľmi bude musieť poslúchať Strolla sr

RB uprednostní Hornera pred Neweym hoci ten má za ušami škandál. Postavi to len na jedno auto, z druhej sedačky ma vtip. Auto síce funguje ale na 1 jedinú osobu na gride, a nedokáže s tým aspoň solídne jazdiť nikto iný. No a za otázky budúcnosť zodpovedá 88 ročný Marko, ktorý sa riadi heslom plav alebo utop sa, je mi to jedno.

Sauber ešte nezistil čo chce byť a čo s tým Audi. Chýbajú im aj investície aj zdravý rozum zatiaľ. Koncepčne nerobia zatiaľ nič, len prežívajú a čakajú že Audi asi bude čarovný prútik čo to zmení, pričom to celé z pozadia riadi Binnotto, ktorého zamestnanie by som pochopila ak by riadil niečo súvisiace s vývojom… Kto je vlastne TP Sauberu ? Taký je výrazný že ani neviem…

Alpine je jeden veľký nekonvenčný bordel. Šéfovia sa menia ako ponožky, v pozadí Briatore a už skáču aj na RB vlnu výmeny jazdcov. Absolútne žiadna stabilita čo nemôže logicky priniesť výsledky. Briatore je odveci krok od ktorého neviem čo si sľubujú.
Žiaden zázrak to zase nebude.
Oni by chceli všetko zo dňa na deň a nechápu,že to chce čas a jasný koncept, ktorého sa budú držať aj keď hneď neprinesie vyslekdy.

No a Ferrari nestojí za reč, to je kopec ľudí, kopec peňazí, ale chaos pár excelance. Nepomohol ani Fred. Tam ja už ani neviem čo je chyba, lebo to je nemozne co dokazuje takáto značka s toľkými skúsenosťami v F1.

To je až neuveriteľné,že polovica tímov v takomto multimilionovom biznise,môže byť takto riadená.

prekvapco. toto fakt nikdo nemohol cakat, ze sef stajne ho vyhodi.

BREAKING: Franco Colapinto to race at least the next five races for Alpine in place of Jack Doohan

At least next five races? To je strašná šaškárna

1 Like

Budú to rotovať a následne vyhodnotia podľa svojich slov

Nikdy jsem nebyl zastáncem Doohana, ale je to šílený jakým stylem byl dopředu určen jeho osud.

2 Likes