Dakujem za zhrnutie a za upresnenie, ale predpokladam, ze @Matti hovoril o:
Ja som mu prave ten jeho “fakt” vyvratil tymi poslednymi VC, kde to neplati v ani jednom pripade - jedine Austin, kde @Matti pozrel len Wikipediu a zabudol na koliziu Sainza s Perezom, a teda ze realne Max ziadny posun vdaka nejakemu tempu v pretekoch nezaznamenal, skor prepad (na ukor Landa). A to je kamen urazu, ze som Mattimu vyvratil jeho “fakt”. A nie subjektivnym nazorom, ale objektivnym faktom.
Suhlasim. A za to som hejter McLarenu a mal som dodat neviem ake dokazy o tom.
Mohlo. Spolu s DRS kludne mohlo (specialne pre Matti: neznamena to, ze to tak aj s istotou bolo). V 2021 tusim Mercedes odhadoval, ze RB ziskava vdaka flexi zadnemu kridlu na nich na rovinkach okolo 0.2-0.4s (tieto cisla si nepamatam presne, ale tusim to bolo takto nejak).
Ano, ale v to bol len zaver pretekov a Lando mal cerstvejsie pneu. V Singapure, Holandsku, Monze a neviem kde este mal takuto vyhodu konstantne a niekde aj vacsiu. V Singapure mu daval niekedy aj cez sekundu na rovnakych pneu.
Takze moj nazor je taky, ze rozdiel medzi McLarenom a RB sa vyrazne v Austine zmensil a myslim si, ze do velkej miery to moze byt ovplyvnene zakazom flexi zadneho kridla McLarenu. To je cele, co sa tu riesi. (teda riesi sa to, ze som napisal “evidentne” a este sa riesi to, ze to nie je fakt, ale len moj nazor)
Som s tym absolutne OK, ak si niekto mysli opak, ja som sem neprisiel utocit na nikoho nazor. Povodne som sem len prisiel Honzikovi vysvetlit, ze na veci sa treba divat v kontexte.
Naposledy:
Austin:
V SQ naskok RB/Maxa na McLaren a Ferrari stvrt sekundy. To mi ako malicko nepride.
V Q, poznacenej zltymi, si ty sam vtedy pisal, ze si podla teba siel tiez po dalsiu PP, skoncil 2. so stratou 0,03, Ferrari dalsie 3-4 desatiny vzadu.
V zavode, oproti uplnemu celu a naskoku z Q, s Landom bojoval koleso na koleso a Lando sa javil rychlejsi, len nevedel predbehnut po 2 vyjazdoch mimo trate (oboch) nie o 1. miesto, ale podium a Charles mu dal 20s a predbehol ho aj cez boxy/tempo aj Carlos - cize 3/4. miesto.
Aj tempom, aj poziciou, horsie v R ako v Q.
Ak toto je BS a nie je to prepad oproti tempu a vysledku z Q, tak je to este horsie ako som si myslel a uz vazne nepotrebujem tvoje mudra a urazlive vykrucacky, je mi z toho fyzicky zle… cau
Matti je podrazdenej. Musi bejt unavenej, vcera debatoval s tusim Raptorem dlouho do noci.
V Singapuru byly McLareny hodne rychle. Ale nezapomen, ze Singapur mela byt pro RBR nocni mura. Minuly rok tu shoreli.
Muze klidne byt.
Muj nazor je, ze snizeni ztraty RBR na McLaren se dalo ocekavat. Jednak typologii trate a jednak upgradem RBR. Kdyz do toho zakalkuluju pohodu Landa a nas…ranost Maxe v Singapuru a stres a nas…ranost Landa a pohodicku a dobrou naladu Maxe v Austinu, tak to tak desive nevidim.
Kridlo McLarenu urcite neco prinaselo, jinak by tam nebylo. U zarizeni RBR je to slozitejsi a komplikovanejsi, ale stejna logika se vyloucit neda.
Vyloucit se ale to co tvrdis neda. Logiku to ma.
Ale bez ohledu na to, je situace okolo kridla McLarenu nyni a RBR v 2021, podle me stejna, zrovna jako motorovy mod Mercedesu v ten samy rok. Ten mi teda prijde jeste vic za hranou. Ty kridla aspon testama prochazely, ale Mercedes ty motory stridal a jednoznacne se snazil zvysit vykon na ukor spolehlivosti.
Na Mexiko se tesim. Dobrou noc a plodnou diskuzi kluci. Mam takove podezreni, ze jeste nekoncite.
Dakujem. Ja nikde netvrdim, ze su to fakty a musi to byt 100% pravda, len tvrdim, ze na zaklade toho, co som popisal, mam taky nazor. Dokonca som niekde tusim napisal, ze uvidime v Mexiku a mozno potom nazor prehodnotim.
Mexiko bude paradicka, pekna trat a tie suboje o PK su viac nez zaujimave.
Pekny vecer aj tebe. Myslim, ze uz sme (na dnes) skoncili, lebo nevidim, ze byt Matti odpovedal. A bojim sa toho, ze uz ani neodpovie na tu otazku, lebo by musel uznat, ze sa mylil a to som u neho este nevidel.
A neskor si zacal slovickarit ty. Evidentne.
Nepamatam si (nepisem urcite, lebo naopak, wiki nekukam), ze by v nich Ferrari startovalo za RB a skoncili pred, ako sa to stalo v Austine.
Ak to nie je zmena (a zhorsenie oproti Q), OK, mozem sa uz len zufaly a znechuteny pousmiat…
Ale necham vas s @tiMur vycislovat kolko mali 2 VC ziskat v McLarene. Boli aj odborne clanky, kde sa pisalo aj okolo desatiny, RB (urcite vo veci nezaujaty, to tusim vycislil na 1-2 desatiny) a vy uz ste na pol sekunde, tak sa pytam… a nie je to malo? Mozno zajtra rano to bude uz 1,5s
Tak sa majte, dost bolo mojich bullshitov, nemam viac zaujem, je mi zle… Dobru
Lebo v diskusii so mnou si napisal, ze si polepsil oproti Q. A to co si pisal v diskusii s niekym inym je mi uplne jedno, ja to tu necitam cele ani nahodou a doteraz som necital.
Trapny pokus o zosmiesnenie, ale uplne vedla. To vycislenie okolo desatiny bolo tusim len ohladom mini DRS a nie ohladom flexibility celeho kridla.
@tiMur strelil, ze by to mohlo zrychlit aj o pol sekundy na kolo, tak ja som len napisal, ze v 2021 boli odhady flexi zadneho kridla RB radovo v desatinach, tak som len poznamenal, ze v Baku flexi kridlo spolu s mini DRS mozno moze byt 0.5s. To je cele.
Napriek tomu si neskor slovickaril (po tom, co si mne vycital, ze si viac krat pisal o evidentnom…)
pri mojej nestastnej formulacii
Ignorujuc vyssie uvedene (este si vymyslal, ze som pisal vsetky), pritom cela pointa bola:
doterajsie VC bol Max v zavode podobne, ci lepsie nez v Q
v Austine to neplatilo (prepad)
A ironia je, ze som si ani nevsimol, ze dokonca @tiMur (za co bez ironie uprimne dakujem, mozno som na to mal poukazat takto) nechcene moje slova potvrdil:
Okrem toho, ze Miami a Madarsko nie su posledne VC (co som viac krat pisal ze o nich je rec) a tam ani nebol problem s kridlom, je to teda jedine Austin, kde sa Max oproti Q prepadol a to dokonca v zavode, kde nemal ziadny problem (v Miami kolidoval s kuzelom a poskodil si podlahu, v Madarsku s Hamiltonom) a mal velky update, ktory si pochvaluje.
Tolko k faktom, ktore boli viac x oznacene za bullshit a k tomu pridana wikipedia. hov.na, prach, moja sebareflexia a podobne slusnosti, ktore nemam brat osobne.
A ked to vysvetlim, tak na zaver toto namiesto uznania, ze to bullshit nebol:
Pritom
Cize velmi sa ospravedlnujem vsetkym za tento roman, len som to potreboval doriesit a tymto ukoncujem komunikaciu s @Jos_Verstappen tu aj pri inych temach (ak nepride ospravedlnenie, nie za nazor, ale preukazane veci a hlavne zase styl komunikacie), lebo som extremne znechuteny a nateraz to nechcem riesit tym, ze na toto cele forum zanevriem (@Hedgehog vidis, ze to prislo len pre niekoho ineho…).
Cela chronologia aj tvoja diskusia s inymi uzivatelmi vyssie mi moze byt jedno, lebo ja som neprisiel do vasej diskusie a nezacal reagovat na vase komentare. Reagovat si zacal ty na mna a povodne som vobec nevedel, ze ste tu nejaku diskusiu mali, lebo ja to nescrollujem vsetko ako niektori.
Toto je sice pekne, ale na to som nereagoval. Mne si napisal toto:
A napisal si tam “lebo to je fakt” a ze som to nijako nevyvratil, takze si to pisal ako objektivny fakt, ktory som ti skratka vyvratil sumarom vysledkov poslednych VC.
Ano, podobne, ci lepsie nez v Q moze byt, ale nie, ze si v zavodoch polepsil a ze je to fakt. A aj to za “podobne” musime povazovat to, ze stracal na McLaren desiatky sekund a v Baku sa prepadol za Landa, ktory startoval vzadu.
Ja som od zaciatku pisal o rozdiele medzi RB a McLarenom. Doteraz bol v Q McLaren mierne lepsi, ale v pretekoch Lando Maxovi s prehladom nalozil desiatky sekund od Holandska az po Singapur. V Austine:
si boli v Q viacmenej vyrovnani (v SQ nemal McLaren dobre nastavene auto, co priznal aj Norris a v Q by to bolo o velmi malom rozdiele asi v prospech Maxa, aj to preto, ze Lando svoj druhy pokus nezlepsoval)
v sprinte Max v pohode Landa zdolal
v pretekoch na mediumkach a s plnou nadrzou Lando Maxovi nestihal a karta sa otocila az na hardoch s prazdnou nadrzou, ale aj tak suma sumarum by bol Max Landovi ovela blizsie ako na predchadzajucich VC
A toto nie su moje nazory, to je realita ako to bolo, tu sa nemame o com dohadovat. Moje nazory su len, ze plomba RB neuskodila a zakaz flexi kridla McLarenu uskodil. A to ci sa mi ten nazor potvrdi alebo nie ukaze Mexiko.
Ferrari je uplne irelevantne, lebo to preskocilo vsetkych, RB treba porovnavat s McLarenom, kedze v Singapure Max dokazal byt v pohode druhy a dominantne tam vyhral Lando.
Ten tvoj fakt je stale bullshit a nijako si to doteraz nevyvratil, ze by to tak nebolo. Ohanas sa len tym, co si predtym napisal helmutkovi, kde si to ale uplne inak formuloval a to nie je o slovickareni. Napisat niekomu “skoncili podobne” a potom inemu “vzdy sa zlepsili a to je fakt”, tak to je sakra rozdiel a nie slovickarenie.
Slovickarenie je tvoje chytanie sa mojich slov “evidentne” a ignorovanie toho, ze som milionkrat pisal, ze je to moj nazor, nikde som nepisal (ako ty), ze je to fakt.
Tak mi nejako dokaz, ze toto bullshit nie je:
Nedokazes to, lebo namiesto toho, aby si priznal, ze sorry, zle som to napisal, tak sa zdujes.
Presne rovnako ako pri teme mini DRS, kedy aj FIA ho zatrhla a ziadal som od teba trochu sebareflexie a uznania, ze to kridlo bolo proti pravidlam (po tom, co ty si ziadal odomna ospravedlnenie, ze som priskoro utocil na FIA). Rozdiel? Ja som to uznal, ze som sa unahlil a obvinil FIA, ty si sa zdul a zacal ignorovat. Krasny pristup. A dodnes tu budes mliet, ze mini DRS bolo v pohode.
Opakujem, preukaz mi, ze je fakt, ze RB sa zlepsil v GP oproti v Q v poslednych VC a ospravedlnim sa ti. Lenze nemam za co, lebo je to totalny bullshit.
Bohuzial ludia nevedia uznat chybu, ze nieco zle napisali, dnes sa totizto sebareflexia nenosi.
K nelegalnosti miniDRS som mal rovnaky nazor ako napr. timur a rhapo a mnoho inych, nemam dovod ho pre teba menit… Uzavrete.
A tu si mi 2x napisal ze bullshit, pritom nie je.
NIKDY som nenapisal, ze
A uz druhy krat o tom KLAMES (kontextom aj slovom vzdy), slovickaris a umyselne ignorujes zaklad a podstatu, na ktoru som ta odkazal ku komunikacii s helmutkom a teraz sa tvaris ze to ta nezaujima (pritom si napisal, ze si si to precital)…
Toto neuznas, lebo uz by si sa nemohol chytat nestastnej formulacie:
ktoru som napisal v rychlosti uz pri zufalstve s tebou a pritom vysledkovo je aj toto nepresne hodnotenie stale pointou o tom, ze
AUSTIN je jedina trat, kde sa narozdiel od VC predtym Max prepadol oproti Q.
A to je fakt a zaklad, len mala byt zatvorka skor na konci a lepsie slova boli pouzite na uvod pri helmutkovi. Nepamatam si, kedy po Q Maxa dali jasne Charles a dokonca aj Carlos.
A to je fakt, ktory by mohol nahravat aj teorii, ze plomba pred zavodom mohla uskodit, podobne ako teoria u McLarenu, pricom v oboch pripadoch to tak moze a nemusi byt (to som tiez viac x napisal).
Cela kauza zacala tym, ze ty si mal len jeden evidentny smer…
Namiesto uznania, arogantne bullshitujes, moje fakty su ho.vna, argumenty z wikipedie mi rozmetas na prach a ako ty rad pises, “os.ral si sachovnicu a este sa aj vyhlasis za vitaza” a myslis si ze si slusny a nezaujaty.
Pritom tu uplne pravidelne vsetko mozne s McLarenom hejtujes a dokonca aj tu ficurku si mylne pripisoval im. Porovnaj to s mojimi prispevkami k RB/Maxovi a to je nebe a dudy…
To bol dovod (ako sa spravas) ze som na teba v tejto teme zareagoval. To bola chyba, mal som ta nechat tak (malo mi byt jasne ako to skonci)… A uznavam, ze som reagoval podrazdene (dovody vyssie), co ma aj mrzi, hoci nic ani naznakom osobne, ci vulgarnejsie tam nebolo.
Ty si potom spustil tvoj tradicny militantny nadradenecky a hlavne urazajuci styl, kde ty mas vzdy pravdu a druheho urazas, vysmievas sa atd.
S nikym inym som takyto konflikt nemal, s tebou uz 2x. O tebe sa to povedat neda…
Neviem kto tu nema sebareflexiu, ale uprimne mi je z toho zle do takej miery, ze sa pytam sam seba, preco tu stracam cas na fore…
Maj sa pekne
Co si aj ty sam teraz konecne priznal, len sa to snazis uhrat kadejakymi vyhovorkami:
Stacilo hned na zaciatku napisat, ze sorry zle som sa vyjadril, pri diskusii s helmutkom som sa vyjadril presnejsie a vec uzavreta. Lenze ego nepustilo, a preto si to krutil kade tade, len aby si to nemusel priznat a priznal si to az teraz.
Ano ano, jasne klamem. Slovo vzdy tam nemalo byt, ale kontext ostava ten isty, tym nijako neklamem, lebo “ine VC” v zmysle predchadzajucich boli take, ze sa RB/Max nezlepsil nikde medzi Q a GP co sa tyka vykonu ako takeho, zlepsil sa len vdaka koliziam inych, takze ten tvoj “fakt” bol v tejto diskusii uplne mimo.
Viem velmi dobre, ze si to napisal preto, lebo v Baku sa vysledkovo zlepsil, ale zabudol si na to, ze tam v predposlednom kole vypadol Sainz s Perezom, inak by sa Max zhorsil. A preto si si tym bol taky isty a myslel si si ako si ma vyargumentoval. Samozrejme viem, ze to nepriznas, lebo to uz chce inu davku sebareflexie.
Ano, ale to je ta Honzieho optika, ze pozriem na vysledok a robim zavery, len aby mi to sedelo. Ale v skutocnosti bol v Austine Max ovela blizsie Landovi ako predtym a v sprinte dokonca vyhral.
A co to dokazuje? Ja si nepamatam kedy po Q dali Landa jasne obe Ferrari. Ferrari totizto je uplne mimo porovnania RB-McLaren, kedze Ferrari nezakazali ani kridlo ani nedali plombu.
Nehejtujem, ale konstruktivne kritizujem ich chyby, ci uz jazdecke alebo timove. A podla poslednych vyjadreni Landa som sa celkom triafal, ked uz aj Lando otvorene povedal, ze nie je na Maxovej urovni. Ja proti Landovi nic nemam, mam ho celkom rad, ale ked chce ziskat titul, tak musi podavat uplne ine vykony. Takze ho hodnotim a kritizujem ako pilota, ktory chce titul, nie ako stredopoloveho pilota, ktory bojuje o nepodstatne body.
Rovnako som po Baku skritizoval Maxa, kde som napisal, ze podal biedny vykon, hoci nespravil ziadnu vaznejsiu chybu. To akoze som hejtoval Maxa?
Ked RB mal obdobie, ze pokazili Maxovi asi 2-3 pitstopy za par VC, tak som ich skritizoval. Hejtoval som RB?
Dnes uz sa nemoze nic konstruktivne kritizovat, lebo vsetko je hejt?
Tak to som vlastne hejter vsetkych, vratane tych, ktorym fandim.
Hovor mi o tom style komunikacie:
Precitaj si to po sebe, to bola tvoja prva reakcia na mna a zaciatok diskusie. A teraz mi znova povedz, kto ma aky styl a kto zacal diskusiu ako kar - provokacne, arogantne a povysenecky.
Ty mozes, ale ja nie? Takto to nebude fungovat kamarat.
Si zakerny manipulant reality.
Tolko veci si prekrutil, ze to nema zmysel dokola.
O helmutkovi som pisal tebe od uvodu, odpisal si ze si cital, potom ze nie a teraz pises, ze to vysvetlujem az teraz (dalsie klamstvo)… strateny pripad
Uz sto krat som to pre tych co chcu pochopit vysvetlil, ze mi neslo o to ci sa predosle (uz vobec nie vsetky) VC zlepsili (a aj som dokonca napisal ze skoncili viacmenej ako v Q), ale ze sa nikdy oproti Q neprepadli.
V Austine sa vykonnostne oproti tempu z Q 1x prepadli (napriek pochvalovanemu upgradu), tu podstatu odbijas a napises:
A presne tak si ty na uvod hodnotil Austin, ze RB evidentne kauza neuskodila a McLarenu evidentne uskodila. Evidentne bez evidence (dokazu), podla nazoru z vysledku VC.
Pritom ja som na uplny uvod napisal:
Tu uz nie je k obsahu viac co dodat.
K forme som sa tiez vyjadril:
Ty si ale prisiel (tak ako to robis kade tade na fore) s bullshitmi, wikipediou, hov.nami, prachom, skratka s urazkami a vulgarizmami, minule som hardcore fan bez sebareflexie co obhajoval nereziu v Monze (dalsie klamstvo), prirovnania k Hellhogr atd. atd.
No to je fakt uplne to iste a v poriadku
Tomu moze verit len ten, co nevidi ako sa do McLarenu (aj uzivatelov) a ich predstavitelov pravidelne a nevyberavo navazas, ale ty nehejtujes, to ti druhi
Zhodnime sa na tom, ze mas ako vzdy pravdu, si slusny, objektivny a navzajom sa ignorujme…
a potom mne pises, ze som militantny nadradenecky a urazajuci, tak to mi nejako nepasuje.
Na tvoju diskusiu s helmutkom si to otocil az dodatocne, ked si videl, ze tu:
si strelil uplne mimo s tym “faktom”. Tak nasledne som ti to cisto vecne a fakticky vyvratil vypisom poslednych 4 Q a GP v podani RB/Maxa a potom namiesto toho, aby si napisal “sorry, nie je to fakt, nevyjadril som sa dobre”, tak si sa zacal vyhovarat na nejaku tvoju diskusiu s helmutkom, o ktorej som dovtedy ani netusil a az potom som ju len v rychlosti preletel, ale necital som ju od slova do slova celu, az tak mi na tomto fore nezalezi.
Pekny alibizmus, ale zabudas dodat, ze ja som len vyslovil svoj nazor, co si myslim na zaklade predchadzajucieho tempa RB a McL a ich tempa v Austine. 100x som ti opakoval (po tom co si zacal slovickarit), ze to je len moj nazor a nikde to neprehlasujam za fakt a dokonca v uplne prvom komentari som to uzavrel tak, ze mudrejsi budeme po VC Mexika.
Ale musel si naletiet presne tymto stylom:
, lebo som si dovolil napisat nazor, ze McLarenu zakaz flexi kridla v tempe uskodil a RB plomba nijako nezasiahla.
To, ze McL (alebo Landa) milujes a nedas nan dopustit, si tu vsimli viaceri a viaceri mi to napisali do DMs uz pri predchadzajucich diskusiach, ale nemusis sa nasrat a byt kysly vzdy ked niekto napise svoj nazor, ktory ti nechuti.
Hned dve klamstva:
Ziadne urazky som ti nenapisal. Ak ano, cituj mi aspon jednu urazku.
Neprisiel som ja, ale prisiel si ty a tymto komentarom a la k0k0t (tu mas urazku, lebo to bol presne taky komentar - arogantny a povysenecky a navyse mimo, lebo ja som vyjadril len svoj nazor a nikde som nepisal ze to su fakty):
Takze je usmevne, ze ty ides mne vycitat styl komunikacie. Pekne pokrytectvo.
McLaren kritizujem rovnako ako napriklad Pepa Kral. Nic viac, nic menej (okrem par trapnych vyrokov Browna, ktore som si dovolil okomentovat). Ale neviem o tom, ze by som tu mal nejaky konflikt s fanusikmi McLarenu, okrem teba. A to ani nezacinaj, ze ty nie si ich fanusik, lebo to ti tu nezerie uz vobec nikto.
Ja si budem pisat co chcem a komu chcem a kludne to ignoruj
Ty si prisiel a zautocil si na mna, ja som s tebou vobec nediskutoval v tejto teme, a teraz ty vyzyvas na to, aby sme sa ignorovali, tak to sa mi snad sniva.
Dobre, fakt to nema zmysel a chcem to uz hodit tymto za hlavu…
Uz som tolko krat preukazal toto:
ze tie klamstva viac nebudem komentovat.
Zaklad:
Toto si nechcel a nechces pochopit a uznat, namiesto toho slovickaris, po tom, co ty sam pouzivas nevhodne slova evidentne…
A uz treti krat a naposledy pisem:
Naozaj ma to mrzi, napriek tomu ze tam nie je jedine skarede slovo, daco osobne ci vulgarizmus, ale po tom ako sa uplne preukazatelne navazas neustale do McLarenu (nie len). na ktory si tiez preukazatelne predtym uplne mylne ukazoval prstom ohladne ficurky, som to napisal zial takto a neskor sa ti ciastocne prisposobil, lebo ty na moj nazor a fakty, pises ako o wiki hov.nach ktore rozmetas na prach atd… Prepac, ano, to beriem vyslovene ako vulgarne dehonestovanie a teda utok… A zaroven ty prepac, ze som takto reagoval, ze som chcel od teba nieco dokaznejsie ako nazor, ked si pisal ze evidentne…
Mne je uplne jedno s kym si pises DMs (pre mna to tu nie je zivot) a co si myslite, ja viem “ASI” najlepsie komu fandim. Ci ty vies lepsie? A rozhodne nie som taky fan McLarenu ako ty RB/Maxa. Za teba hovoria ciny a nick. Hoci som nikdy nepoprel, ze aktualne mam k nim najblizie.
(Vyslovene Lando fan nie som urcite, to by vedel jeden jeho fanusik tu potvrdit, ked sme sa takmer chytili za Piastriho).
No staci porovnat moje komentare na ine timy a tvoje. Ci uzivatelov. A aj vramci McLarenu si tu mal nedavno dusno s viacerymi. Ja mam konflikt len s tebou (opat) na aj ten ma mrzi, lebo neuveris, dakedy som ta mal aj rad… To hovori za vsetko, nech si taborovo myslis/myslite co chcete… Ja v tabore nie som.
Cize po utlmeni emocii a pri snahe vycistit stol to skusme do tretice hodit za hlavu, s tym, ze snad vieme do buducna kde je problem a na co si davat vacsi pozor (vyrazy) a s pravidlom 3x a dost…