Oficiálne: Ricciarda sme v kokpite videli naposledy. Od VC USA ho nahradí Lawson | Magazín F1 - F1online.sk

Danielov pribeh v F1 je naozaj zaujimavy az zahadny…
Zacal ziarit ako nadejna hviezda, skoncil ako vyhodena vyhorena ziarovka.

Nech uz su dovody prepadu jeho vykonnosti akekolvek, a mozno uz aj presluhoval, vzdy to bol sympatak a v tomto zmysle bude v F1 chybat.

O to vacsie sklamanie, akym stylom (ne)prebehla “rozlucka” s nim na jeho (pravdepodobne) poslednej VC, akoby koncil v Haase Mazepin a nie pilot s jeho karierou, navyse z “rodiny RB” znamej svojimi velkymi promo aktivitami a show, skoda…

2 Likes

To uvidímě až při sčotu sezóny, jestli byl střed sezóny dostačující.
Tak snad závěr bude 6x :trophy:

Odpovedal si si tam kde som na teba reagoval :v:

Mír s tvou duší. :v:

2 Likes

Nikto nespochybňuje, že Lawson je lepšia varianta. Ale v stredopoľovom tíme, kde prakticky o nič nejde tam toho Ricciarda už len z úcty mohli podržať o jednu veľkú cenu navyše.

Som rád, že Lawson dostane šancu a nikdy som nebol nejaký Ricciardov fanúšik. Ten hype okolo neho mi častokrát prišiel až prestrelený. Ale viem uznať, že to bol vo svojich rokoch fakt š■■■■■■■ jazdec, ktorý RB ťahal výkonmi aj marketingom. Dať mu dôstojnú rozlúčku bolo minimum čo mohli spraviť na záver jeho kariéry. Už len z princípu.

2 Likes

A možno tá jeho “rozlúčka” bola len pomsta Red Bullu a Hornera za to, ako ich poslal k vode pri prestupe do Renaultu. :smiley:

1 Like

Končí to tam. To ako im postupne odchádzajú ľudia a aký výkonnostný prepad zažili to len podčiarkuje. Starý Jos Verstappen asi dosiahol to čo chcel. Dúfam, že je spokojný so sebou.

Uz se nedokazu dockat porovnani Lia vs Tsu … fakt jsem zvedavy jak to dopadne .

Jednak forma Lia a jednak “psychika” Tsu az uvidi kolem sebe krouzit mladeho zraloka …

Zase tak vzrušující to není. Však už Lawson vs Tsunoda byl, když měl Ricci zlomenou packu.

Ano … ale to byl jen zaskok a tam byl Law nahajpovany … a myslim, ze i Tsu to vnimal jinak nez to bude vnimat ted ( potencionalni boj o sedacku Per? ) … aspon ja se na to tedy tesim

Zrovna u Russella nemať obrovskú smolu, tak tam má 4 výhry. Sakhír 2020 a Belgicko 2024. V Belgicku si dokonca to víťazstvo aj naozaj vyjazdil.

Taký zvláštny paradox. Že v pretekoch, kde podľa mňa podal najlepšie výkony svojej kariéry bol nakoniec obraný o víťazstvo kvôli zlyhaniu svojho tímu.

Absolutne nesuhlasim, takyto pristup je uz z principu uplnym pohrdanim samotnym konceptom profesionalneho sportu, kde ide o vykony a vysledky a nie emocionalne sceny s Ricciardom.

Mohli mu zabezpecit lepsiu rozlucku v Singapure? Mohli. Ale co na tom zalezi? Mna ovela viac nez Ricciardove donuty zaujimaju vykony tolko ospevovaneho Lawsona.

2 Likes

a v pretekoch kde byl neviditelny mu spadlo podium do klina … zivot bere . zivot dava … asi tak

Ale tak víťazstvo je viac ako pódium :wink:

jope… a jen dodavam, duvod ( jeden co jsem slysel) byl i ten, ze Rick sponzori dobre platili a meli dobre smlouvy za pouzivani jeho jmena dokud byl pilotem F1 a proto do posledni chvile bojovali o sedacku v Austinu … mozna nebyt toho tak to oznami uz minule a mel by i svicku na dortu :sunglasses:

Tsunoda bude spíš bojovat o setrvání v F1 samotné než o sedačku v hlavním týmu.
S Hondou odejde i Yuki. Bez Hondy mají přesně 0 důvodů si tam Yukiho držet.

2 Likes

Ano . odchod Hondy bude kriticky … ale ruku na srdce . … proc by se ho zbavovali, kdyby ( potencialne) zajezdil Law a Per by opet spadl do te sve vykonostni sedi . Vim je to scifi … ale nikdy nevis

souhlas … ale rikat , ze zrovna Rus neni dite stesteny mi prijde nepresne v porovnani s nekterymi ostatnimy jedzci ( KIMIIIIIIIIIIIIIIIII) :sweat_smile:

Tak je tam Arvid Lindblad, u kterého si Markou brousil zoubky, že by mohl být v F1 ve 17 letech.
Počítám, že příští rok absolvuje nějaké tréninky. Ten by mohl být s Lawsonem. Nebo Hadjar.
Pak tam mají thajce Enza Tarnvanichkulka.

Myslím si, že se RB vrátí zpátky ke kořenům v 2026
Možná A-tým Verstappen-Lawson… a RBB Lindblad-Hadjar nebo něco takovýho.

1 Like

Ten Hadjar je pro me porad takovy otaznik . ma zavod kdy jede perfektne a pak zkrat … ale ano mas pravdu .

Jen, aby se nestalo ze RB A -team pro 2026 bude bez Ver :wink:

1 Like