Vůbec mě to nepřekvapuje. Však je to taky neekonomické hýření vyrábět tak předražené motory pouze pro jeden tým.
Navíc ani tyhle motory nemají mít dlouhého trvání, takže se velice rychle můžeme dočkat dalšího následovníka Renaultu.
Spíš jde o neschopnost Renaultu udělat top motor s těma investicemi
Však Renault nekončí, jen už nebude vyrábět vlastní motory.
Je potřeba číst víc než zdejší clickbaitové nadpisy
Ja osobne to tiez vidim podobne - odkupi ich andretti alebo aj abiteboul skrze hyundai kedze hyundai sa uz tlaci aj do WEC a abiteboul ma na F1 tazke srdce
Tak je to asi docela pravděpodobné ale není to nutně jediná varianta.
Pořád se může stát, že se Renault konsoliduje a bude se soustředit na to postavit slušné auto na solidním motoru.
Zatím. Pak může být nejhorší Audi, RB, nebo třeba i Mergl.
Může, neříkám, že ne. Jenže Renault nalil prachy do vyvoje, kde dlouho dokázal nějak fungovat (však si stačí vzpomenout, že ty jeho ztráty motorově nebyly nějak hrozné), ale teď? Nic, chabé výkony, žádná nabídka exkluzitivity, jako třeba od Hondy. Z týmu udělali PR nástroj pro automobilku, bez smysluplného plánování, je to ostuda, a měli by to položit, lepší nový tým, než tohle nepovedený monstrum
Kolikrát jsem slyšel to soustředění na monopost jenom, že bude výhodou. Obzvlášť pro změnu 26, kdy potřebuješ mít vše poskládané dohromady je to podle mě mimo
Náhodou, bol som sa počas Noci vedcov teraz v piatok pozrieť na ČVUT a tí chlapci, čo stavali študentské formule boli dosť sebavedomí.
Je to v poriadku ?
Tovarensky team nekonci.
Renault bude dalej fungovat ako Alpine, plne kryty automobilkou.
Akurat prestanu vyrabat motory.
No naopak tvojí mantru opakoval do zblbnutí Dennis…a vyhořel s Hondou. Pak to vzali do ruky rozumnější lidé, chvíli to trvalo ale teď jsou číslo jedna.
Takže ne, podmínka vlastního motoru není pro úspěch nezbytně nutná.
ČVUT a technické soutěže jsou super, já myslel konec základy a vymyslet business plán
Jenže ty porovnáváš rozdílné období, v době, kdy Dennis šel po Hondě, tak měli větší vliv motory na vykonnost, než aero, teď je to opačně.
Spojenie Hyundai a F1 vo mne evokuje, že sa tam vie dostať hocijaká sh*t značka aj keď samozrejme ňou už dávno nie sú ale nemá to pre mňa potrebný glanc, asi ako keby tam chce vstúpiť Škoda. Navyše sa dá predpokladať, že iniciátorom sú Cyrilove osobné ambície.
Ja teda dúfam skôr v GM
A to se nebude opakovat po 2026? Nejdřív bude motor důležitej a bude dělat rozdíl, postupně ale ten rozdíl v motororech bude menší a menší až zase bude důležitější aero.
Nehledě na to jestli zase Mercedes trefí top motor, tak to Renault může katapultovat dopředu jako svého času Williams
Bude, ale vzhledem k tomu co se chystá s aero prvky, tak máš výhodnější pozici dělat si vše sám nebo mít exkluzivního partnera
Jenže ještě máme pravidla, které vývoj motorů nedovolují. A když Renault žádal o možnost dorovnání výkonu, tak mu žádost byla zamítnuta. Nedivím se, že Renault na F1 seje.
Je definitivně a historicky hotovo, Alonso jediným kdo s tím týmem přinesl titul, dvakrát, forever.
Jj ja to vidim uplne rovnako, mne moc nesmakuje ani Hyundai vo WEC popravde
Jo tak proto jste Renault pochovali předčasně, čistě sobecké důvody! Ale fuj