Odmietli sa Brown aj Wolff dvoriť Verstappenovi? | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren má svoju jazdeckú dvojicu zabezpečenú na dlhú dobu. Lando Norris vlani predlžoval už platnú zmluvu, aby zahnal všetky špekulácie. Pred tohtoročnou Veľkou cenou Austrálie potvrdil tím aj dlhodobý záväzok Oscara Piastriho. Pred týmto rozhodnutím však Zak Brown údajne zisťoval, aká je situácia na trhu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/189935/odmietli-sa-brown-aj-wolff-dvorit-verstappenovi

Emil asi zůstane Halmutovi na krku.
Ale jestli bude hodný, tak mu možná Sainz přenechá své místo ve Williamsu. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Situace u RB je nasledující:

1. Odešel AN a je otázka zda monopsty stavěné bez něj budou stejně kvalitní. ( nejspiše nebudou)

2. RB staví sám motor je velká otázka, jak to zvládne vůči Mercedesu, Ferrari atd. ( na začátku éry nebudou stíhat)

Jsem fakt zvědav, jak to zvládnou. Situace je hodně, ale hodně pro ně složitá.

1 Like

Problem RB su ocakavania. Ak RB postavi 4. najrychlejsi monopost tak je to FAIL. O horsom postaveni sa ani nikto neodvazuje rozmyslat. Ak by bol napr AM v 2026 na stvrtom mieste tak sa vsetci tlapkaju po ramenach.
Situacia v RB nie je nepodobna situacii v Mercedese pocnuc 2021. Kazdy uspesny tim konkurencia skor ci neskor rozoberie.
RB moze trvat nekadu nez sa opat dostanu na vrchol, alebo sa tam uz nedostanu nikdy a stajna zmeni majitela. Pri pohlade na historiu to nebude nic nezvycajne.

1 Like

RBPT je velká neznámá a ještě větší sousto.
Další problém RB jsou interní rozbroje a jestli bude výkonnost vozu dál klesat, tak se bude nervozita v týmu dál prohlubovat a Jos dokáže být hodně hlasitý. I Emilové dítě může přispět k nerovnováze.

Hmm, tak Maxe chtel i Brown. Zajimave. :thinking:

Takze Brown veri svojej dvojici, ale pre istotu si overil ako je na tom Max so zmluvou v RB. :sweat_smile:

To je skoro ako Wolff, ktory sa sustredi na svoju dvojicu, ale polovicu minuleho roka robil z Maxa lepsieho pilota ako sam Helmut s Hornerom a navyse Russellovi stale nepredlzil zmluvu, lebo sa “gentlemansky” dohodli, ze to vybavia v lete. Chcel by som vidiet Wolffove gentlemanstvo, keby mu na jar zavola Maxov manazer, ci ma od 2026 pre neho miesto. :joy:

Tak na druhu stranu Brown neni o nic horsi ako Horner alebo Vasseur, Briatore ci Wovles, pises to ostatne sam v porovnani s Wolffom.
Keby Vasseur nesondoval, nesedi dnes sir Lewis vo Ferrari, Alonso v Astone atd.
Ja mam moc rad tieto butterfly effect situacie :smile:

Niekedy som si myslel, ze je to pokrytectvo ale ked citam medzi riadkami, tak si len robia svoju robotu

4 Likes

Jeden podcast o F1 dělal rozhovor s šéfem DtS a ten říkal, že mají přísně zakázány sdílet jakýkoliv contract talks, ale že během víkendu je tohle běžná věc a slyší to v každém motorhomu nebo garáži a to min 30x :grinning:

2 Likes

Netreba si nic nahovarat, titulok aby vyvolal polemiku, ale keby emil bol v tejto chvili rozhodnuty odist z rb, tak darmo sa budu vykrucat, rovnako brown aj wolf by sa ho snazili ziskat, kazdy do svojho timu…koho kde by nahradil, to uz je ina vec

To nikde netvrdim. Je to ich praca. Ja len tvrdim, ze ani Brown ani Wolff neveria svojim pilotom tak ako tvrdia a keby mohli, tak by ich okamzite nahradili Verstappenom.

Narozdiel od nich Hornerovu doveru vo Verstappena nemoze nikto spochybnit a ked sa Horner zaujimal o ineho pilota, tak namiesto Pereza.

(Samozrejme je to sposobene aktualnou situaciou, a teda tym, ze Horner ma vo svojom aute najlepsieho pilota sucasnosti. Keby to tak nebolo, tak aj on by mal podobne reci ako svojim jazdcom veri, ale snazil by sa ziskat lepsich keby mohol)

Takze Brown veri svojej dvojici, ale pre istotu si overil ako je na tom Max so zmluvou v RB. :sweat_smile:

Zak Brown si však vraj pred uzavretím zmluvy s Oscarom Piastrim urobil prieskum trhu.

Zase citas iba nadpis ? :hole:

Ja citam cele clanky. Takze takto. Ak si 100% presvedceny o svojich jazdcoch, ze su to najlepsie a chces ich mat dlhe roky, tak na co budes zistovat ako je na tom Verstappen so svojou zmluvou? Na co? Myslis, ze volal aj do Ferrari ako je na tom Leclerc alebo do Mercedesu ohladom Russella?

Norris bol predlzeny davno pred tymto udajnym zistovanim, ktore je navyse uplne bezne. Piastri teraz.
Obaja maju dlhorocne kontrakty.
Ma nejaky tim vobec dlhsie zazmluvnenu dvojicu?

3 Likes

Nemá. Zase clickbatotvý úplne zbytočný článok. Ale asi niekomu pomôže k sebarealizácii.

4 Likes

Norris je jasný, to je Zakov nevlastný syn. Ale na čo budeš vôbec zisťovať Verstappenovu situáciu keď si rozhodnutý predĺžiť Piastriho aj keby bol Verstappen dostupný? Jedine že by si toho Verstappena chcel viac, tak si to aspoň skúsil, aby si mal istotu, že dostupný pre McLaren nie je.

Tak isto Toto. Tak verí Russellovi a plánuje s ním budúcnosť, že mu stále nepredĺžil zmluvu a minulý rok hovoril o Maxovi také superlatívy, že na chvíľu aj zabudol, že nejaký Russell v jeho tíme jazdí.

Jediný kto by aktuálne nemal záujem o Maxa je Fred. Tam sa skrátka rozhodli pre Hamiltona a ani jedného zo súčasnej dvojice by aktuálne nevymenili ani keby mohli (možno sa to počas sezóny zmení, ktovie).

Ty si viac krat pisal v.mnoznom cisle, nie len ze k Oscarovi… Inak by som asi ani nereagoval.
A bolo by smiesne, ak by si Zak myslel, ze Oscar je uz po 2 sezonach lepsi ako aktualne Max a nezavazne sonduje kde kto s kym, mozno aj Fred/Ferrari.
To neznamena, ze Zak nedoveruje svojim pilotom. Napokon, nikto nema dlhsie upisanych pilotov, co je fakt a kto s kym komunikoval a o com a preco, dohady.

1 Like

Dohady? Je tu tvrdenie, že Zak preveroval dostupnosť Maxa (asi aby sa uistil, že dostupný nie je) a ani samotný Zak ho nevyvrátil. Tak aké dohady?

Tak budem exaktný - nedôveruje natoľko, aby ho uprednostnil pred Verstappenom. Keby dôveroval, tak by ani “nezáväzné” nevolal, tak ako pravdepodobne nevolal napríklad do Ferrari ohľadom Leclerca alebo do Mercedesu ohľadom Russella.

Zbytocna tema na dalsie riesenie.
Proste Norris bol predtym dlhorocne potvrdeny, cize je nevhodne pouzivat mnozne cislo, nesedi to.

A dohady, kedze sa v clanku pise aj udajne a obsah ich udajnych rozhovorov nepozname, teda o com presne diskutovali a s akym umyslom, sa mozeme domnievat, ale bude to max. kvalifikovany dohad, nie istota.

1 Like

Ak je tvrdenie, že dôveruje svojim pilotom, a pritom nedôveruje aspoň jednému z nich, tak nedôveruje svojim pilotom v množnom čísle je na mieste vzhľadom na pôvodný výrok (lebo dôveruje len jednému z nich).

A dĺžky kontraktov všetkých pilotov vieš s istotou, keď toto prehlasuješ za fakt:

Lebo dosť tímov zverejní len info “viacročný” kontrakt a nikto s istotou nevie presnú dĺžku. Či to už je iné a pozeráme sa na tie slovíčka dvojakým metrom preto lebo?