over si fakty. tajtrlikovat s domnienkami nemienim.
mozes zacat overovat
vseobecne zname je to tarajom ako ty…
Jediny Taraj si tu ty . Ani to neni pravda ze Alonzo nikde dlho nepobudol a vzdy zo vsadial sam odisiel a nie moc v dobrom? Ani to nie je pravda ze Ferrari dava do vyvoja najvecsi balik penazi a aj s FOM dostava najviac ? Neni pravda ze Alonzo chcel prestupit do Mclerenu aj ked mal podpisanu zmluvu s renaultom a musel sa vratit spatky? Tak sa zobud konecne
Podľa mňa Max jazdil objektívne dosť na hrane, tak aby dokázal poraziť taký kolos, akým je Mercedes a Hamilton. To, že možno maximálne v tretine sezóny mal lepšie auto mu nezaručovalo, že to bude “prechádzka ružovým sadom”, a preto podľa mňa šiel na 100% celý čas, a áno, aj vtedy, keď nemusel - to z neho v mojich očiach robilo Sennu.
Aj Hamilton bol do istej miery podobný, až v Mercu sa naučil byť viac “Prostom”.
Ja by som to videl tiež, ako incident ale do tej miery, že väčšinová vina pripadá na plecia Hamiltonovi - bohužiaľ on je iniciátorom. A tie “báchorky” - “hE tUrnEd iNTo mE” sú podľa mňa dosť mimo, akoby mal Hamilton patent na danú jazdnú líniu to bol jednoducho zúfalý manéver prameniaci z predošlého šprintu. Navyše v maxovej povahe nie je “uhnúť sa” zrovna populárne
ale tomu sa nečudujem, pretože, ak ideš proti Mercu - tak sa ide 100% 24/7, lebo nik nevie, čo môže byť zajtra. Bohužiaľ treba to brať opurtinisticky - pri Mercedese nikdy nevieš na čom si - kedy, čo vytiahnu aby nad tebou získali výhodu, čiže ideš cez mŕtvoly, aj keď nemusíš.
To (podľa mňa) mnoho ľudí nechápe, keď sa na toto celé pozerá, po bitke je každý generál - “mal sa uhnúť” , “vtedy mal urobiť x aby predišiel y” a podobne. Ľahko sa to hovorí ale proti takej sile, akú predstavuje Mercedes a Hamilton, táto stratégia nie je tou správnou - taká stratégia je luxus, ktorý si môže dovoliť práve niekto, kto sedí Mercedese. Práve táto sezóna nám to ukázala, ako síce dokážu robiť aj v Mercu kroky mimo ale potom sa vedia neuveriteľne rýchlo a prefíkane vynájsť - potom sa Hamiltonovi hneď lepšie jazdilo, za to Max tomu dával 100%, aj keď to auto nemalo razantnú prevahu.
To, čo sa odohralo v 2007 na trhu s jazdcami bolo šťastie - zhoda náhod. Nikto okrem Hamiltona (a myslím, že ešte JV) nesadol do auta, ktoré bolo schopné hneď vyhrávať. Tak sa to nerobilo a v tom mal Hamilton šťastie a hlavne preto sú jeho štatistiky “boostnute” nielen dominanciou Mercu ale aj tým, že vstúpil rovno do veľmi dobrého a organizovaného tímu.
A, áno musel bojovať proti Alonsovi, etc etc ale nik nešiel vo svojej prvej sezóne, hneď do takého tímu, to bolo jednoducho šťastie.
A ide Max len proti Mercedesu tak alebo ma taky blby zvyk stale a proti kazdemu tak jazdi? Ja ti to teda poviem .Max tak jazdi stale a proti kazdemu , lebo on nehladi a ide si len svoje preteky a riadi sa heslom bud ja alebo nikdo. Dokazal to uz nie jeden krat. A najlepsie ako dal link Billi Boy kde Max spravil presne to iste ako LH a este sa rozculoval. Verstappen And Stroll Collide In Practice | 2020 Portuguese Grand Prix - YouTube Ze RB nemal razantnu prevahu? Ja by som povedal ze minimalne pol sezony mal suverene najlepsie auto ktore bolo perfektne na kazdom druhu trate. Az ko koncu sezony Mercedes pridal a hlavne tym ze vytocili motor viac a obetovali spolahlivost.
To zase súvisí s tým, do akej éry prišiel pretekať. Pekne to raz opísal Bretnix, keď si už raz naučený, že k víťazstvám sa prichádza v danej dobe veľmi ťažko - jazdíš, ako jazdíš. Je to niekedy cez čiaru ale v tomto prípade to podľa mňa bolo nevyhnutné - konzervatívnym spôsobom by to nešlo, to by ho Hamilton zadupal. Treba na to šliapať a pokúšať sa to dať za každú cenu - to som oceňoval túto sezónu na Maxovi, kedysi na Schumim a Sennovi - nehladia na “imidž” ale sú to pretekári, ktorí idú aj za hranu, niekomu sa to páči - niekomu nie.
Ja sa nepokúšam stoj, čo stoj orodovať za Maxa, len sa na to pokúšam pozerať z jeho strany.
Nie, nemal. Dominovali tak možno max v 33% pretekoch, inak to bolo buď vyrovnané alebo bol Mercedes lepší.
Tak teraz vypravas ze sa ti paci ako ide za hranu ale si prvy co tu vyprava ze v Silverstone bol utok LH na Maxa zufaly pokus . Tak si seres do huby . Max moze na hranu -schvalujes to , MSCH moze na hrane zavodit - schvalujes to , tak isto aj Sennov styl za hranou sa ti pacil . To su pretekari ktory idu za hranu a nehladia na imidz. Ale ked isiel na hranu LH tak to bol jednoducho zufaly manever a jeho chyba
Utok na maxa a o par kol ta ista situacia s leclerkom a zrazu ina stopa? Preco sa netlacil? Preco tam nedal nos? Max bol o cely monopost vpred a ham majster sveta dokonaly chlap vedel ze max v tej rychlosti musi zatacat cize cakal a vedel co sa bude diat. Mozes kalkuovat kolko chces ale toto malo byt potrestane aj prisnejsie… mazepina by za toto vyhodili. A kebyze je to opacne tak redbull by bol potrestany 20 sekundami plus prechod ulickou a dalsich 10 sekund pri prezuvani. Tak tri tresty za jeden incident. Klasika masiho zvyhodnovat mercedes.
Odpovedz na otazku. Ako je to mozne ze niekto dostane za ten isty incident sekundy alebo vratenie pozicie a iny len ubrat plyn a pridat
bez straty naskoku alebo vyhovorka priprava do dalsej zakruty prejde bez trestu? Cakam od viac fandov odpoved
Preco ina stopa? Ak by si trosku zapojil mozog tak nebudes davat take blbe otazky: Ked utocil na Maxa tak utocil tak ako to roby Max cely cas co je v F1. Na domacej pode mu nemohol uhnut ako to robieval na inych tratiach ked ho Max vytlacal a zatvaral zakruty. Tu to proste nemohol pripustit. Pouzil presne Maxovu agresiu v suboji ktoru Max aplikuje vsade a s kazdym. Bojoval s Maxom o body . Na rozdiel od toho v suboji s Charlesom Leclercom uz nemusel ist do maximalneho rizika kedze Max bol von s hry a vedel ze je jasne rychlejsi od ChL , takze bolo len otazkou 1 kola kde ho predbehne. V prvom rade sa pozri na vsetky obranne manevre MV pred LH . Vzdy isiel neskoro na brzdy Max a vytlacal a zatvaral LH aj za cenu ze ide daleko za ciaru alebo sa zrazia. Max dobre vedel ze je tam LH rychlejsi a preto mu zavrel zatacku. Max pocital s tym ze on si bude drzat vnutornu stopu a LH ho bude predbiehat s vonkajsej strany . A vtedy by to spravil Max tak ako vzdy vyviezol by LH von s trate . Lenze LH sa mu napchal do vnutra takze Max uz nemal co spravit len za cenu rizika zavriet stopu co sa mu nakoniec nevyplatilo. Lenze ked nemas cim rozmyslat tak potom davas take blbe otazky
Je to len tvoj nazor s ktorym nemusim a ani nesuhlasim.
Z mojho pohladu siel preve Hamilton na 100percent, ved RB bol na zaciatku dominantny. Na konci sa Ham vybicoval k vykonom a nedal Maxovi sancu.
Cize ked je mercedes kolos, to ze super jazdi “podla teba” na hrane je v poriadku ? A prave si to aj sam priznal. Prave preto, ze je mercedes kolos a valcuje to uz roky, bolo Maxovi odpustane a na konci az darovane. Podla mna vela pripadov bolo za hranou sportoveho chovania.
Kedy siel na 100percent ked nemusel ? Nejako ho precenujes, podla mna aj 14ty jazdec v poli ide na 100percent. Nerob z neho nieco viac, ako je a uz vobec nie Sennu.
Neodvratilo to moj nazor. Trest jeden dostal a druhy nie. A nebolo to raz ze sa vyhol trestu.
Však kľudne len tu spolu ešte s pár nový profilmi nešírte takú báchorku, ako bol Maxovi titul darovaný a hlavne takú kardinálnu hlúposť, ako že mal “dOmInANtnÝ mOnOPosT” - keď je to v konečnom dôsledku len tretinová pravda.
Tak šiel na 100% stále alebo sa vybičoval až na konci?
Hej, podľa mňa konzervatívnym spôsobom by to nešlo, preto musel mať Max nastavenú určitú latku a celý čas ísť na 100% a áno, niekedy urobil prešľap, niečo mu bolo tolerované ale taktiež bol aj potrestaný, zas tu nerobme z toho báchorku, akoby bol vehementne celý čas protekčne chránený. Koniec koncov aj Hamiltonovi boli určité veci tolerované už v minulosti (napr. proti Nicovi) ale aj teraz napr. v Bahrajne, čo bol ďalší hod kockou pre Masiho.
Boli momenty, kedy všetci hovorili, že by sa mal správať, ako Hamilton a vyberať si súboje a nie do nich ísť hlava-nehlava na prvý krát. 14. jazdec ide možno svojich(!) 100% ale v rámci možností, kde sa môže umiestniť a nie bojovať o víťazstvá - to je podľa mňa rozdiel. Zase z Maxa nerobím poloboha, on si jednoducho šiel svoju úroveň a tú vedel konštantne udržovať.
Dobre, dobre pardon, že som danú rivalitu dvoch jazdcov prirovnal, k jednej z minulosti lebo som v nej videl určité paralely.
Podľa mňa to bola zúfalosť lebo to pramenilo z predošlého šprintu, kedy Hamilton vedel, že za tou zákrutou to potom pôjde ťažko. Keď jeho MO je, že je ten zlatý, milý, férový a potom urobí niečo takéto, tak to robí z neho pokrytca, pretože sa celý čas prezentuje, ako sa prezentuje a potom, keď už vie, že je zle, tak sa zachová, ako sa zachoval - to v mojich očiach robil ten manéver zúfalým.
Ja ti stale hovorim ze si series do huby s tvojimi argumentami. Tak od Hamiltona to bol zufaly manever v Silverstone. Tak potom vsetky predbiehacie manevre Maxa musia byt zufale , lebo on vsetky manevre ma na hrane a za hranou. Kdo kde hovoril ze je LH zlaty mily a ferovy? Ani jeden viacnasobny majster sveta nie je ferovy a mily . Viacnasobny majster musi byt egoista ,sebec a parchant na trati ktory hladi iba na seba . Bez toho by nemal taku vitaznu mentalitu aj ked na vonok moze vyzerat milo.
Áno, podľa mňa bol.
Tak, to už potom hádžeš všetko do jedného vreca. Zúfalým manévrom by som napr. označil to, čo urobil Max v Jeddah (alebo aj v Brazílii), keď sa v podstate nechal zbytočne vyprovokovať Hamiltonom. Ostatné niektoré manévre by som označil skôr za trúfalé a nie zúfalé.
Hamiltonov manéver bol odôvodnený tým predošlým šprintom, takže, keď sa mu to nepodarilo až po tú danú zákrutu - bol zúfalý a urobil, čo urobil. To isté urobil aj Max v Jeddah, oba prípady sú prípadom zúfalosti. Aj Hamilton mal napríklad trúfalý manéver, keď chcel aby Max v Jeddah nemal znova DRS a vytlačil ho v tej poslednej zákrute, to v mojich očiach nebola zúfalé ale trúfalé. (Alebo aj keď vytlačil Checa v Turecku skoro do pitlane)
On sám sa tak prezentuje, veľa ľudí ho tak opisuje, etc. pozri sa kde chceš, podobné názory nájdeš v tisícoch.